Switching as a Service

Altijd werkende switches tegen voorspelbare, maandelijkse kosten.

Network as a Service in actie: Wentzo collega's in de patchkast

Geen omkijken meer naar je switches

Je netwerk is de toegangspoort tot alle clouddiensten en de applicaties binnen je organisatie. Binnen dat netwerk handelen de LAN-switches alle verkeersstromen af. Wil je dat dit snel en efficiënt verloopt? Dan heb je aardig wat netwerkkennis nodig. Gelukkig kan het ook makkelijker. Met Switching as a Service zorgt Wentzo voor switches die optimaal presteren en heb je ook geen omkijken naar het onderhoud en beheer

Altijd verzekerd van betrouwbare switches

Switches spelen een cruciale rol in jouw netwerk. Daarom kiezen we bij Wentzo voor oplossingen van toonaangevende vendors. Van Juniper tot Huawei en van Extreme Networks tot Aruba, a Hewlett Packard company. Onze netwerkspecialisten adviseren je onafhankelijk over de oplossing die het beste past bij jouw organisatie. We snappen dat daarbij meespeelt welke netwerkapparatuur je verder gebruikt. En dat je misschien niet zit te wachten op een volledig nieuwe netwerkomgeving. Daarom bieden we de mogelijk om het beheer van bestaande switches over te nemen, waarna we samen kijken welke optimalisaties er mogelijk zijn om jouw gebruikers te verzekeren van een excellente netwerkervaring.

Switching as a Service in 4 stappen

Inventarisatie

We inventariseren de patchkast waar je switches in gemonteerd zijn, bekijken of de patchkabels niet door elkaar lopen en of de documentatie up-to-date is. Ook kijken we naar verkeersstromen in je netwerk. Vervolgens stellen we samen een programma van eisen op voor je netwerkomgeving.

Design

We werken in deze fase toe naar een switching design die naadloos aansluit bij de behoeften van jouw gebruikers. We letten er daarbij bijvoorbeeld op dat switches voldoende doorvoersnelheid en PoE-vermogen hebben, zodat jij geen klachten over de wifi krijgt. Voor de hoogst mogelijke uptime voeren we de core switch redundant uit.

Implementatie

De implementatie van Switching as a Service gebeurt door een op elkaar ingespeeld projectteam. De aansturing is in handen van een ervaren projectmanager, die ook het aanspreekpunt is voor al jouw vragen. 

Beheer

We houden jouw switches dag en nacht in de gaten vanuit ons control center. Zien we dat één van de switches minder begint te presteren? Dan grijpen we in. Zo voorkomen we veel problemen voor jouw gebruikers. We geven je met rapportages en via een portal inzicht in de prestaties van je switches.

Werk samen met een vast projectteam

De overgang naar Switching as a Service? Die pakken we op met een vast projectteam. Dat team bestaat uit een projectmanager, een netwerkspecialist, een service level manager, een support engineer en een netwerk engineer. De teamleden zijn op elkaar ingespeeld en werken vaak al jaren bij ons. Ook na de oplevering van jouw netwerk blijft het projectteam betrokken bij jouw organisatie. Zo bieden we je maximale continuïteit in de samenwerking.

Wentzo Switching

Klaar voor de toekomst met Switching as a Service

Hoe jouw organisatie er over vijf of tien jaar uit ziet? Dat is misschien lastig te voorspellen. Maar wat je wel weet, is dat je IT-infrastructuur moet meebewegen met nieuwe technologische ontwikkelingen en het alsmaar groeiende verkeer op je netwerk. Met Switching as a Service hoef je vandaag nog niet de antwoorden voor morgen te hebben. Want wij houden die ontwikkelingen op switching-gebied voor je in de gaten en adviseren je over kansen, zoals die van software defined switching. 

Koploper in as a service

Kies je voor Wentzo? Dan kies je voor een koploper in as-a-service-oplossingen. We bieden ze al sinds 2010 en beheren netwerken voor bedrijven, onderwijsinstellingen, zorgorganisaties en (semi-)overheden in heel Nederland. Met meer dan 50 ervaren netwerkspecialisten zijn we groot genoeg om de continuïteit te bieden die jij zoekt, terwijl je tegelijkertijd verzekerd bent van een persoonlijke aanpak. 

Een Wentzo collega prikt de juiste internetkabel in een patchkast. Onze specialisten weten alles van netwerkcomponenten en bijvoorbeeld de End of Support data.

Wat onze klanten zeggen

Wentzo onderhoudt en beheert duizenden switches voor bedrijven en organisaties in heel Nederland. Lees hun ervaringen met Switching-as-a-Service van Wentzo!

Dit zeggen klanten:

“We hebben de supportdesk nog niet hoeven bellen. Dat is voor mij heel positief, het teken dat alles gewoon werkt.”

“De implementatie op locatie was echt top. Het zijn zeer professionele, vakkundige mensen.”

Elly van Egmond | Applicatiebeheerder de Baak
de Baak Wentzo
Dit zeggen klanten:

“Wentzo voldoet aan ons hele eisenpakket: ze kennen onderwijsland en hebben ervaring met netwerkoplossingen binnen scholen en zaken als eduroam.”

“Op deze netwerkoplossing wachtten we hier al jaren”

Frank Musch | Integraal & ICT projectmanager Openbaar Onderwijs Groningen
Wentzo McDonald's
Dit zeggen klanten:

Meer dan honderdduizenden gasten per maand maken gebruik van het WiFi netwerk van McDonalds. Het realiseren van een betrouwbare, snelle en veilige connectiviteitservaring voor deze doelgroep was een mooie uitdaging voor het team van Wentzo.

Bart van der Helm Wentzo

“Het favoriete netwerk van Nederland, dankzij Team Wentzo!”

Bart van der Helm | Project Manager
 1. Wat is Switching as a Service (SaaS)?

  SaaS staat voor Switching as a Service. In plaats van dat je zelf switches koopt, configureert en beheert doet een externe partij dat voor je. Jij maakt er vervolgens gebruik van. Eigenlijk net zoals bij een lease-auto.

 2. Welke voordelen biedt SaaS?

  Met Switching as a Service hoef je zelf geen investeringen te doen in apparatuur. In plaats daarvan heb je voorspelbare, maandelijkse kosten. Je bent bovendien verzekerd van professioneel beheer door netwerkexperts die hun kennis steeds up to date houden. Tot slot kun je met Switching as a Service gemakkelijk aanpassingen doen aan je switches.

 3. Hoe helpt Switching as a Service (SaaS) mijn bedrijf bij het beheren van een netwerk?

  Kies je voor switching as a service? Dan houden we jouw switches dag en nacht in de gaten en grijpen in wanneer we zien dat één van de switches minder presteert. Zo bieden we je maximale continuïteit en zijn jouw gebruikers verzekerd van een excellente netwerkervaring.

 4. Kan ik met Switching as a Service (SaaS) inspringen op nieuwe ontwikkeling?

  Ja! Het is misschien lastig te voorspellen hoe jouw organisatie er over 5 of 10 jaar uitziet. Maar wat je wel weet, is dat je IT-infrastructuur moet meebewegen met nieuwe technologische ontwikkelingen. Met SaaS houden wij die ontwikkelingen voor je in de gaten en adviseren we je over de kansen. Omdat je gebruikmaakt van een dienst, kun je die kansen ook makkelijker verzilveren. Je hoeft namelijk niet te wachten tot je switches zijn afgeschreven.

 5. Kan ik ook mijn bestaande switches as a service laten beheren?

  Ja, dat is bij Wentzo mogelijk. We snappen namelijk dat je misschien niet zit te wachten op een volledig nieuwe netwerkomgeving. Daarom bieden we de mogelijkheid om het beheer van bestaande switches over te nemen. Hierna kijken we samen welke optimalisaties er mogelijk zijn om jouw gebruikers te verzekeren van een excellente netwerkervaring.

 6. Welke providers bieden Switching as a Service (SaaS) aan?

  Wij werken samen met providers als Juniper-Mist, Huawei, Extreme Networks en HPE Aruba Networking. Onze netwerkspecialisten adviseren je onafhankelijk over de oplossing die het beste past bij jouw organisatie.