Security Insight

Til informatiebeveiliging naar een volgend niveau en voldoe 24/7 aan de securitynormen voor jouw branche.

Twee Service medewerkers van Wentzo staan achter een bureau en kijken naar de beeldschermen
Wentzo slogan connect to make a difference

Realtime grip op digitale risico’s

Jouw netwerk bestaat uit een groot aantal componenten van verschillende fabrikanten en leveranciers. Aan jou de uitdaging om te zorgen dat al die componenten blijven voldoen aan de securitynormen in jouw branche of de eisen die horen bij jouw informatiebeveiligingsbeleid. Security Insight ondersteunt je daarbij. Monitor 24/7 of je nog compliant bent en krijg direct waarschuwingen als hackers je netwerk binnendringen.

Zo werkt Security Insight

Security Insight brengt 15 krachtige scanners samen. Van een global scanner die applicaties controleert tot een amplification scanner die de configuratie van je servers monitort. En van een credential scanner die het wachtwoordgebruik onder de loep neemt tot een network vulnerability scanner die bijvoorbeeld verouderde patches bij besturingssystemen signaleert. De resultaten van de scans worden vergeleken met de SOA’s (Statement of Applicability) van normeringen die gelden voor jouw bedrijf of organisatie. Denk bijvoorbeeld aan de ISO 27001, de NEN7510 of de BIO, maar ook aan de AVG. Je krijgt direct een waarschuwing als een netwerkelement niet meer compliant is, inclusief een urgentieclassificering en gedetailleerde suggesties voor oplossingen.

Detecteer onmiddellijk hackers in je netwerk

Elke dag vinden er duizenden hackpogingen plaats. En dus neemt de kans toe dat vroeg of laat een bedreiging langs jouw digitale beveiligingslinies glipt. Hoe eerder je daar achter komt, hoe groter de kans dat je de schade kunt beperken. Daarom bevat Security Insight een hacker alert. Dat is een virtuele component in jouw netwerk die ‘meeluistert’ en stil alarm slaat bij verdacht netwerkverkeer. Je krijgt dan direct een melding inclusief gegevens zoals het IP-adres van de potentiële hacker, ingevoerde gegevens en het gebruikte protocol.

Wentzo collega houdt een laptop vast terwijl hij Security Insight dashboard bekijkt

Dataopslag op eigen bodem

Security Insight is gebaseerd op de technologie van Guardian360. Guardian360 is een Nederlandse specialist in informatiebeveiliging. Data die wordt opgeslagen bij het monitoren van jouw netwerk staan in Nederlandse datacenters. Zo voldoe je aan Europese regelgeving. Onze ervaren netwerkspecialisten zorgen voor een naadloze implementatie van Security Insight en zijn jouw aanspreekpunt en sparringpartner bij kwetsbaarheden.

In 4 stappen grip op digitale risico’s

Installatie

We installeren een probe (software) op jouw locatie en stellen in aan welke informatiebeveilingsbeleid jouw organisatie moet voldoen. Jij hebt daar geen omkijken naar en betaalt hier niet voor. Mocht je uiteindelijk toch geen gebruik willen maken van Security Insight, dan verwijderen we de software natuurlijk weer.

Netwerkscan

We voeren een volledige scan van je netwerk uit. Dat geeft jou direct inzicht in kwetsbaarheden die de geaccepteerde risico’s overstijgen. De scan zorgt er ook voor dat wij weten uit hoeveel componenten je netwerk bestaat. Daardoor kunnen we een gerichte offerte voor je maken.

Offerte

Je betaalt een vast maandbedrag per netwerkcomponent, zoals een switch, accespoint of server. Je bepaalt zelf of je jouw volledige netwerk wilt monitoren of een deel. Je abonnement is per maand opzegbaar en groeit of krimpt flexibel mee met het aantal IP-adressen in je netwerk.

Implementatie

We zetten Security Insight voor je aan. Vanaf nu heb je 24/7 grip op digitale risico’s. Meldingen van kwetsbaarheden bij componenten die Wentzo voor jou beheert worden automatisch doorgezet naar onze support engineers. Ze blijven natuurlijk ook in je dashboard zichtbaar. 

Probeer Security
Insight gratis uit!

Hidden
 1. Wat is Security Insight?

  Security Insight is een oplossing van Wentzo waarmee je informatiebeveiliging naar een hoger niveau tilt en realtime grip krijgt op digitale risico’s. Met Security Insight wordt jouw netwerk continu gescand op een groot aantal mogelijke kwetsbaarheden. Je weet daardoor realtime of je nog voldoet aan de securitynormen in jouw branche of de eisen die horen bij jouw informatiebeveiligingsbeleid. Ook krijg je alerts wanneer hackers proberen binnen te dringen in jouw netwerk.

 2. Welke voordelen biedt Security Insight?
  • Continue monitoring biedt meer inzicht dan periodieke security audits.
  • Je hebt één vendorneutraal platform waarmee je jouw netwerk monitort.
  • Je kunt als IT-manager of CISO netwerkleveranciers gericht aanspreken op veiligheidsrisico’s.
  • Je kunt naar interne (directie/bestuur/RvT) en externe stakeholders (banken, verzekeraars) aantonen dat je (informatie)beveiligingsbeleid technisch op orde is.
 3. Welke scanners bevat Security Insight?

  Security Insight brengt 15 krachtige scanners samen. Van een global scanner die applicaties controleert tot een amplification scanner die de configuratie van je servers monitort. En van een credential scanner die het wachtwoordgebruik onder de loep neemt tot een network vulnerability scanner die bijvoorbeeld verouderde patches bij besturingssystemen signaleert.

 4. Hoe werkt Security Insight?

  De resultaten van de scans worden vergeleken met de normeringen die gelden voor jouw bedrijf of organisatie. Denk bijvoorbeeld aan de ISO 27001, de NEN7510, de BIO of de AVG. Je krijgt direct een waarschuwing als een netwerkelement niet meer compliant is, inclusief een urgentieclassificering en gedetailleerde suggesties voor oplossingen. We gaan hierover met je in gesprek en geven gedetailleerde suggesties voor oplossingen.

 5. Hoe werkt de hackeralert van Security Insight?

  Ondanks alle beveiligingsmaatregelen die je neemt, kan het gebeuren dat er een hacker je netwerk binnendringt. Dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten. Een virtuele component (canary) in je netwerk helpt je daarbij. Deze Canary luistert op de achtergrond mee in je netwerk en slaat een stil alarm bij verdacht netwerkverkeer. Hierdoor kun jij eerder ingrijpen en schade van een hackpoging beperken.