WiFi as a Service

Een schaalbare WiFi dienst zonder investering en geen omkijken naar het beheer en onderhoud.

WiFi as a Service Specialist

Een snel en betrouwbaar WiFi netwerk dat het ‘gewoon’ doet. Dat is nog niet zo eenvoudig geregeld. Het aanschaffen, configureren en onderhouden vraagt veel tijd en kennis. Gelukkig kan het ook makkelijker. Met WiFi as a Service van Wentzo is jouw WiFi netwerk altijd state-of-the-art. En blijf je altijd draadloos verbonden, omdat wij het beheer en onderhoud voor je verzorgen!

WiFi as a Service bij Wentzo

Het inregelen en beheren van een WiFi netwerk is een vak apart. Er zijn veel ontwikkelingen waar je rekening mee moet houden. Welke WiFi versie ga je gebruiken? Hoe meet je je draadloos netwerk goed in zodat het altijd optimaal werkt? Hoe zorg je dat het WiFi netwerk goed aansluit op de rest van je IT-netwerk? De specialisten van Wentzo staan klaar om ook jouw WiFi netwerk tot een succes te maken. En een groot voordeel van WiFi as a Service is dat het WiFi netwerk mee blijft groeien met de ambities en innovaties die passen bij jouw organisatie.

WiFi as a Service is op iedere locatie mogelijk. Je kunt de service ook voor kortere contractperiodes afsluiten.

Wentzo WiFi Access point

WiFi as a Service in vier stappen

Design

Op basis van het aantal en type devices en applicaties binnen jouw omgeving ontwerpen we een uitgebreid netwerkdesign. We berekenen bijvoorbeeld de benodigde capaciteit en geven advies over WiFi protocollen. Daarbij houden we ook rekening met mogelijke groei of krimp in de toekomst.

Implementatie

Tijdens de implementatiefase leveren we de oplossing zoals die is vastgelegd in de designfase. Onze ervaren projectmanagers begeleiden dit traject volledig en zorgen dat het gewenste eindresultaat zonder verrassingen wordt behaald.

Validatie

Wentzo valideert het geleverde werk op bepaalde momenten. Zo kunnen we mogelijke problemen herkennen en maatregelen nemen voordat deze tot incidenten leiden. Met een acceptatietest en een After Survey bieden we inzicht in de prestaties van de daadwerkelijk geleverde WiFi oplossing in jouw organisatie.

Proactief beheer

Ontwikkelingen in het netwerk hebben invloed op de prestaties. Onze supportdesk maakt gebruik van de beschikbare data uit het netwerk om afwijkend gedrag te herkennen en in te grijpen voordat er een storing optreedt. Communicatie en afstemming met jou als klant zijn daarbij essentieel.

Wat onze klanten zeggen

Als pionier op het gebied van WiFi as a Service zorgt Wentzo al voor flink wat toonaangevende klanten voor een betrouwbaar, snel, veilig en flexibel wifi-netwerk.

"Dit zeggen klanten

“Wentzo voldoet aan ons hele eisenpakket: ze kennen onderwijsland en hebben ervaring met netwerkoplossingen binnen scholen en zaken als eduroam.”

“Op deze netwerkoplossing wachtten we hier al jaren”

Frank Musch | Integraal & ICT projectmanager Openbaar Onderwijs Groningen
De Baak Locatie Driebergen
"Dit zeggen klanten

“We hebben de supportdesk nog niet hoeven bellen. Dat is voor mij heel positief, het teken dat alles gewoon werkt.”

“De implementatie op locatie was echt top. Het zijn zeer professionele, vakkundige mensen.”

Elly van Egmond | Applicatiebeheerder de Baak
de Baak Wentzo
"Dit zeggen klanten

“Met de huidige dienstverlening ervaren we minder verstoringen en is er significant minder beheerlast. Dat geeft meer tijd voor strategische werkzaamheden waarmee we de zorg voor iedereen beter kunnen maken. En dát is waar we het uiteindelijk allemaal voor doen!

“Bij Wentzo snappen ze onze processen en de lijntjes waren kort. Dat werkte snel en prettig.”

Hans van Doorn | Teammanager IT Zorggroep Almere

SURFwireless

Wentzo is al jaren dé WiFi as a service-innovatiepartner van SURF. In een intensieve samenwerking zorgen we voor de ontwikkeling, levering en het onderhoud van SURFwireless. Een grote groep bij SURF aangesloten onderwijs- en onderzoeksinstellingen profiteert van deze dienst.

WiFi as a Service voor jouw organiatie?

Hidden