WiFi as a Service

Een betrouwbaar, toekomstbestendig en schaalbaar WiFi netwerk tegen voorspelbare maandelijkse kosten!

Twee Wentzo collega's werken aan een bureau en kijken lachend naar elkaar terwijl ze bezig zijn met een WiFi as a Service rapport.
Rutger Teunissen Wentzo

Rutger Teunissen

Sales Consultant
Wentzo slogan connect to make a difference

Geen omkijken meer naar je WiFi netwerk

WiFi netwerken worden steeds complexer, terwijl de afhankelijkheid alleen maar groter wordt. Daarom kiezen steeds meer bedrijven, zorgorganisaties en onderwijsinstellingen voor WiFi as a Service van Wentzo. Daarmee ben je verzekerd van een high-end draadloos netwerk dat garant staat voor de beste gebruikerservaring! Zo kun jij je focussen op de ondersteuning van eindgebruikers, omdat wij het beheer en onderhoud voor je verzorgen.

Sparren met een specialist?

De nieuwste WiFi technieken in jouw netwerk

Van WiFi 6E tot access points die werken als IoT-platform. En van zelfherstellende WiFi clusters tot managementplatforms die gebruik maken van artificial intelligence en machine learning. Wij zitten bovenop de laatste WiFi ontwikkelingen en integreren ze doorlopend in onze As a Service oplossingen. Zo ben jij altijd verzekerd van een WiFi netwerk dat voldoet aan de laatste stand der techniek!

Werk samen met ervaren WiFi specialisten

Wist je dat we bij Wentzo al sinds 1999 bezig zijn met WiFi? We behoorden toen tot de pioniers op dit gebied en zijn nu opnieuw koploper als het gaat om WiFi as a Service. We realiseerden al honderden managed WiFi netwerken. Dat doen we met oplossingen van fabrikanten die behoren tot de top van de markt. Denk daarbij aan HPE Aruba Networking, Extreme Networks, Fortinet, Huawei en Juniper. We adviseren je merkonafhankelijk en kijken samen met jou welke WiFi oplossing het beste aansluit bij jouw organisatie.

Een Wentzo collega monteert een WiFi 6E access point aan een plafond, dit is onderdeel van onze Network of WiFi as a Service dienstverlening.

In 6 stappen naar WiFi as a Service

Inventarisatie

We bespreken de functionele en technische wensen voor een nieuw WiFi netwerk en brengen je locatie(s) en de kenmerken van de gebruikers in kaart.

Design

Op basis van je programma van eisen en een site survey stellen we een technisch ontwerp voor inclusief een migratie en test- en acceptatie plan.

Voorbereiding

Dankzij een RACI matrix krijg je tot in detail inzicht in het proces en de planning. Ook weet je precies wie welke rol en verantwoordelijkheid heeft en wat we van jou verwachten.

Migratie

We migreren je draadloze netwerk per vleugel of verdieping. Uiteraard op een slimme manier zodat het vrijwel geen impact heeft voor de gebruikers.

Testen

Na een acceptatie test en after survey is je nieuwe WiFi netwerk ready to roll. Vanaf nu monitoren we je continu je netwerk en ben je volledig ontzorgd!

Beheer

We monitoren jouw netwerk 24/7 op basis van een heldere SLA. Daarbij gebruiken we o.a. AI en machine learning. Zo blijven we problemen voor. Ook onderhoud voeren we pro-actief uit. Zo ben jij verzekerd van een gegarandeerde, hoge uptime.

Gefaseerde overgang mogelijk

Misschien is je WiFi netwerk (voor een deel of een aantal locaties) nog up-to-date en zijn de netwerkcomponenten nog niet afgeschreven. In dat geval nemen we graag je bestaande netwerk over. Samen kijken we welke verbeteringen op korte termijn nodig zijn en wat nog even kan wachten. Ook maken we een planning waarin we gefaseerd toewerken naar een uniform, toekomstbestendig netwerk. Natuurlijk merk je in je maandbedrag dat we jouw netwerk niet meteen helemaal vernieuwen. Je bespaart dus, terwijl je wel direct profiteert van alle voordelen van een As a Service netwerk!

Vaste aanspreekpunten voor jouw WiFi project

De overgang naar een WiFi as a Service abonnement? Die verzorgen we met een vast projectteam. Dat team bestaat (tenminste) uit een projectmanager, een WiFi specialist, een service level manager en een support engineer. De teamleden zijn op elkaar ingespeeld en werken vaak al jaren bij ons. Ook na de oplevering van jouw WiFi netwerk blijfven dexe collega’s betrokken bij jouw organisatie. Zo bieden we je maximale continuïteit in een plezierige samenwerking!

Twee Wentzo collega's staan aan een statafel en lachen naar de camera terwijl ze bezig zijn met een Network of WiFi as a Service project.

Altijd in control met een dashboard, service evaluaties en meer!

We snappen dat het spannend is om het onderhoud en beheer van je WiFi netwerk uit handen te geven. Maar WiFi as a Service van Wentzo is allesbehalve een black box! Via een duidelijk dashboard heb je 24/7 inzicht in de status van je WiFi netwerk en kun je meekijken over onze schouders. Natuurlijk voorzien we je van inzichten in de KPI’s van de dienstverlening en evalueer je de dienst regelmatig met jouw vaste service level manager. Tot slot ondersteunen we je met tools en kennis om de eerstelijns support aan gebruikers naar een hoger niveau te tillen!

Deze partijen kozen al voor WiFi as a Service van Wentzo

SURFwireless: WiFi as a Service voor het onderwijs

Wentzo is als sinds 2016 innovatiepartner van SURFnet. Samen leveren we SURFwireless aan universiteiten, hogescholen, mbo-instellingen en onderzoeksorganisaties. Deze WiFi as a Service dienst is volledig afgestemd op de actuele behoeften in het onderwijs!

Vrouwelijke studente zit op haar laptop in een onderwijs omgeving met haar oortjes is. Ze maakt gebruik van SURFwireless, de WiFi as a Service dienst van Wentzo en SURFnet

Video niet beschikbaar

Accepteer de cookies om de video’s op onze site te kunnen bekijken.

Maak je verdienmodel nog rendabeler met WiFi as a Service

WiFi as a Service maakt jouw WiFi kosten voorspelbaar. En dat helpt je als je WiFi dienst onderdeel is van je verdienmodel; je kunt de kosten voor WiFi eenvoudig en onderbouwd doorberekenen aan bijvoorbeeld bewoners van jouw zorginstelling of gasten van je hotel of vakantiepark. Ook andere verdienmodellen zijn uiteraard mogelijk. We denken graag met je mee!

Vrouwelijke Wentzo collega zit achter haar bureau en kijkt lachend naar de camera

De volgende stap bij een vertrouwde partner

Overweeg je om het beheer van je vaste netwerk ook uit handen te geven? Geen probleem! We kunnen jouw complete netwerk As a Service verzorgen. Daarvoor bieden we ook een scala aan oplossingen om je netwerk optimaal te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan Network Acces Control (NAC), DNS-, DHCP- en IP-adresmanagement (DDI) en Security Insight, waarmee we 24/7 controleren of je nog compliant bent met de voor jouw organisatie geldende securitynormeringen.

Een keer praten over WiFi as a Service?

We komen graag bij je langs. Uiteraard ben je ook van harte welkom bij ons, voor een kijkje achter de schermen bij team Wentzo!

Twee Wentzo collega's zitten buiten lachend tegenover elkaar aan een tafel en zijn met elkaar in gesprek. Ze eten daarbij taart en drinken koffie.

Neem contact op

Hidden

Veelgestelde vragen over WiFi as a Service

 1. Wat is WaaS?

  WaaS staat voor WiFi as a Service. In plaats van zelf een WiFi-netwerk op te zetten en te onderhouden, doet een externe dienstverlener dat voor je. Jij maakt vervolgens gebruik van dat netwerk in de vorm van een dienst.

 2. Wat zijn de voordelen van WaaS?

  Met WaaS hoef je niet meer na te denken over het installeren en onderhouden van WiFi-apparatuur, zoals routers en access points. Ook zorgt de managed service provider ervoor dat jouw WiFi-netwerk goed werkt, de juiste beveiliging heeft en voldoende dekking biedt. Met WiFi as a Service van Wentzo ben je verzekerd van een high-end, schaalbaar draadloos netwerk dat garant staat voor de beste gebruikerservaring. En dat tegen voorspelbare, maandelijkse kosten.

 3. Hoe stap ik over naar WiFi as a Service (WaaS)?

  In 5 stappen gaan we met jouw bedrijf naar WiFi as a Service:

  1. Inventarisatie: we bespreken de functionele en technische wensen voor een nieuw netwerk.
  2. Design: we maken een technisch ontwerp op basis van je eisen.
  3. Voorbereiding: je krijgt tot in detail inzicht in het proces en de planning.
  4. Migratie: we migreren je netwerk per vleugel of verdieping op zo’n manier dat het geen impact heeft voor de gebruikers.
  5. Na een acceptatietest en after survey is je nieuwe WiFi netwerk ready to roll!
 4. Welke providers bieden WiFi as a service (WaaS) aan en hoe kies ik de juiste oplossing voor mijn bedrijf?

  Wij werken samen met gerenommeerde providers als HPE Aruba Networking, Extreme Networks, Fortinet, Huawei en Juniper-Mist. We adviseren je onafhankelijk en kijken samen met jou welke WiFi-oplossing het beste aansluit bij jouw organisatie.

 5. Kan ik ook mijn complete netwerk uit handen geven?

  Zeker. Wentzo biedt ook de mogelijkheid om jouw vaste netwerk As a Service te verzorgen.

 6. Welke voordelen biedt Network Access Control (NAC) voor netwerkbeveiliging?

  Met NAC monitor je realtime wie er wanneer, waar en met welk type device verbinding maakt met je netwerk. Daarnaast stel je policies per gebruikersgroep vast. Weer bijvoorbeeld automatische devices zonder recente anti-virussoftware, privé devices of onbekende IOT-devices. Ook controleer je moeiteloos of verbonden devices nog voldoen aan je beveiligingsregels. Devices met verdacht netwerkverkeer plaats je in quarantaine.

Rutger Teunissen Wentzo

Rutger Teunissen

Sales Consultant
0577460008

Neem contact met mij op

Hidden