Switching

Een betrouwbare verbinding met de buitenwereld

Wentzo Switching

Switching door Wentzo

Heb je je infrastructuur naar de cloud verplaatst? Of heb je alle apparatuur in eigen huis staan? In beide gevallen is switching nodig om verbinding te maken met de buitenwereld. Het afstemmen van je switches en het updaten van je netwerk om de groei van je organisatie bij te houden? Dat is iets wat steeds meer organisaties niet zelf willen doen. Wentzo kan je helpen met een snel, veilig en betrouwbaar netwerk. Niet alleen met de aanschaf, maar ook met het inregelen en beheren van je netwerk.

Je netwerk is van levensbelang

Dat klinkt misschien dramatisch, maar wat zijn de gevolgen voor jouw organisatie als het netwerk eruit ligt? In cruciale sectoren als de zorg is een goed netwerk letterlijk van levensbelang. Steeds meer apparatuur maakt deel uit van het netwerk, ook van het bekabelde netwerk. Denk aan camera’s en sensoren. Die apparaten hebben allemaal bandbreedte nodig om te functioneren. Wij helpen je je netwerk zo in te richten dat alles optimaal (samen)werkt. En we zorgen dat je altijd inzicht in je netwerk hebt. Mocht iets onverhoopt toch niet goed werken, dan staan we klaar om het op te lossen.

Onafhankelijke specialisten

Bij Wentzo zijn we niet gebonden aan één merk. Maak je gebruik van apparatuur van een bepaald merk en wil je dat blijven doen, dan adviseren onze specialisten je over de beste oplossing. We weten wat er bij de fabrikanten speelt en zijn op de hoogte van alle innovaties op het gebied van switches.

De voordelen van een perfecte switching inrichting

Geen open poorten

Switches zijn vaak vrij gemakkelijk te benaderen voor buitenstaanders. Dat betekent dat onbevoegden in een publieke ruimte zoals een wachtkamer of een onderwijsinstelling eenvoudig eigen apparatuur op het netwerk kunnen aansluiten en het netwerk op kunnen. Wij inventariseren je netwerk en kunnen je adviseren waar je netwerk kwetsbaar is en welke poorten je dicht moet zetten. Een veilig gevoel!

Netwerkbeheer via software

Steeds meer bedrijven werken vanuit de cloud. Een traditioneel WAN (wide area network) om verschillende locaties te verbinden, is dan vaak niet de handigste en veiligste oplossing. Een WAN op basis van software is dan de oplossing. Dit maakt het beheren van het netwerk een stuk eenvoudiger dan wanneer alle aanpassingen op locatie moeten worden gedaan. Wentzo heeft ruime ervaring met  SD-WAN-oplossingen (software defined wide area network).

Switching as a Service: altijd het optimale netwerk

Een betrouwbaar netwerk, helemaal nieuw of op basis van je bestaande switches. Geen grote investering in dure apparatuur en altijd de mogelijkheid uit te breiden of af te schalen. Adviseurs die je nuchter bijpraten over de nieuwste technologie en de volledige verantwoordelijkheid op zich nemen voor je netwerk. Met Switching as a Service van Wentzo heb je altijd de betrouwbaarste verbinding met de buitenwereld!