Switching

Een betrouwbare verbinding met de buitenwereld

Patchkast met lege poorten en kabels al in poorten
Wentzo slogan connect to make a difference

De juiste switches voor jouw netwerk

Switches. Je hebt ze nodig om apparatuur te koppelen aan je netwerk. Maar welke switches precies en hoeveel dan? Met welke poortsnelheden? Ga je voor managed of unmanaged switches? En kies je voor power-over-ethernet of een aparte voeding? Wentzo is graag jouw sparringpartner en levert je de switches die bijdragen aan de stabiliteit van je netwerk en een optimale gebruikerservaring.

De voordelen van een perfecte switching inrichting

Bespaar tijd en geld met software defined switching

Traditioneel regel je de configuratie en het beheer van switches lokaal. Het aanpassen van al die individuele switches kost veel tijd, zeker in grote gebouwen of bij organisaties met meerdere locaties. Met software defined switching behoort dat tot het verleden. Je kunt een switch dan namelijk aanpassen en configureren vanuit een centrale beheeromgeving. Zo bespaar je veel tijd en geld en kun je gemakkelijker nieuwe apparaten aan je netwerk toevoegen of de netwerktopologie veranderen. Onze switchingspecialisten vertellen je graag meer over de mogelijkheden van software defined switching.

Je netwerk is van levensbelang

Switches zijn vaak vrij gemakkelijk te benaderen. Je loopt binnen in een publieke ruimte zoals een wachtkamer of de entree van een onderwijsinstelling, sluit je eigen apparatuur aan en er zit een achterdeur in je netwerk. Wil je de veiligheid van jouw netwerk vergroten? We inventariseren graag je netwerk, adviseren je over kwetsbaarheden en vertellen je welke poorten je dicht moet zetten. Een veilig gevoel!

Vrouw zit op een trap en met haar laptop op schoot waar ze naar kijkt.

Het gemak van Switching as a Service

Hik je aan tegen de investering in nieuwe switches? Of wil je kostbare IT-capaciteit in jouw organisatie liever inzetten voor het ondersteunen van gebruikers dan voor het configureren en beheren van je netwerkinfrastructuur? Dan biedt Switching as a Service van Wentzo uitkomst. Voor een voorspelbaar maandbedrag per switch ben je verzekerd van een betrouwbare verbinding met de buitenwereld. Je kunt het aantal switches bovendien makkelijk op- of juist afschalen. En eventueel nog voor de switches zijn afgeschreven een stap maken naar switches met een hogere snelheid en capaciteit, waarbij wij jouw oude switches een tweede leven geven.