Connect to make a difference

Aangenaam! Wij zijn Wentzo en we helpen je aan een netwerk dat betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig is. Dat doen we op een betrokken, duurzame en sociale manier.

Team Wentzo staat buiten en viert feest. De collega's hebben feesthoedjes op, er hangen slingers op, ballonnen en er is confetti.
Wentzo slogan connect to make a difference

Relatie voor winst

Als één van de weinige zelfstandige netwerkspelers van Nederland zijn we niet gericht op kwartaalcijfers. Ook hijgen er geen aandeelhouders in onze nek. Daardoor kunnen we jouw behoefte echt centraal stellen. Ook als we daar zelf minder aan verdienen. Want relatie gaat bij ons altijd voor winst.

Specialisten in de lead

Bij Wentzo werk je met een vast projectteam samen aan jouw nieuwe netwerk. Je schakelt rechtstreeks met de Netwerk Specialisten, die zelf beslissingen mogen nemen. Op die manier zijn we sneller, flexibeler en benutten we alle kennis die we hebben optimaal voor jouw netwerk.

Twee mannen zittend aan een tafel buiten in gesprek. Op tafel staat appeltaart en koffie

Jouw eigen service management team

Na de oplevering van jouw netwerk schakel je met jouw eigen service management team. Je wordt dus geholpen door ervaren medewerkers die jouw netwerk én organisatie kennen. En loopt er iets niet lekker of gaat het anders dan gedacht? Dan discussiëren we niet, maar lossen we het op.

Twee Service medewerkers staan achter een bureau terwijl ze naar het beeldscherm kijken

Sustainable networking

Een toekomstbestendig netwerk? Dat is wat ons betreft een duurzaam netwerk! Daarom helpen we je om de ecologische voetafdruk van jouw netwerk te verlagen. Hiervoor hebben we een circulair as-a-service-model ontwikkeld:

Inzamelen

Voor iedere nieuwe switch of accesspoint die we leveren, verzamelen we dezelfde hoeveelheid afval-elektronica in. Ook zamelen we gebruikte netwerkapparatuur in. Op die manier voorkomen we dat waardevolle grondstoffen verloren gaan.

Hergebruiken

Je gebruikt bij ons de hardware, in plaats van dat je het koopt. Hierdoor kunnen wij de netwerkapparatuur een tweede, derde en soms zelfs vierde leven geven. Eerst in eigen land, na een jaar of vijf over de grens in ontwikkelingslanden.

Energiegebruik verminderen

Door jouw netwerk slim te ontwerpen en apparatuur beter te configureren, verbruikt jouw netwerk minder energie. Zo kunnen we je netwerk ‘s nachts in de slaapmodus zetten. Merk je niets van, behalve op de energierekening!

Recyclen

Kan netwerkapparatuur niet meer gebruikt worden? Dan demonteren we het in eigen huis. De gesorteerde onderdelen gaan naar een  gecertificeerde verwerker die ze volgens de WEEE-richtlijnen recyclet. Daarna kunnen ze gebruikt worden in nieuwe apparaten.

Succes is er om te delen

We voelen ons verbonden met de wereld om ons heen. Daarom bieden we in onze organisatie plek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook investeren we jaarlijks 10 procent van onze winst in opkomende (netwerk)bedrijven en non-profitorganisaties in ontwikkelingslanden.  Dat doen we via onze Wentzo Foundation. Wil jij meedoen? Dat kan! We vertellen je graag hoe je met jouw tijd, expertise, apparatuur of geld kan bijdragen aan onze maatschappelijke projecten in binnen- en buitenland.

Grenzeloos verbonden

Connectiviteit verbindt mensen en laat ze nieuwe werelden ontdekken. Daarom realiseren we met de Wentzo Foundation netwerken in ontwikkelingslanden. Benieuwd naar zo’n grenzeloos project?

Kinderen in Kenya lachen naar de camera

Onze reis tot nu toe

Wentzo is in 1999 opgericht door de broers Reino en Martijn Wentzel. Vanaf een kleine zolderkamer zetten zij de eerste stappen gezet in een (toen nog) compleet nieuwe technologie: wifi. Zo klein als het team toen was, zo groot durfden we te dromen. En het bleef niet bij dromen! We namen Wireless Networks over, openden een democentrum in Amsterdam en werden eigenaar van Holiday Hotspot. Inmiddels zijn we ruim 20 jaar verder en 60 enthousiaste collega’s rijker, doen we veel meer dan alleen draadloze netwerken én zijn we verhuisd van Putten naar Garderen. Maar wat niet veranderde is onze drive om een verschil te maken. Voor jou, voor onze specialisten én de wereld om ons heen!

Maak kennis met team Wentzo

Adres Hooiweg 23 3886 PM Garderen

Wij zijn gevestigd in een innovatieve en inspirerende kantooromgeving in de bosrijke omgeving van Garderen. Een keertje langskomen? De koffie staat klaar!

Werken bij Wentzo

Wil jij bijdragen aan netwerken van de toekomst? Sluit je dan aan bij team Wentzo. We bieden je een uitdagende baan in een organisatie zonder hiërarchie, de mooiste werkomgeving van Nederland, een fijne werk-privébalans en natuurlijk volop ontwikkelmogelijkheden.