Network as a Service

Een veilig en toekomstbestendig netwerk tegen voorspelbare kosten.

Network as a Service in actie: Wentzo collega's bij de patchkast
Jarick van der Wal Wentzo

Jarick van der Wal

Sales Consultant
Wentzo slogan connect to make a difference

Wij de infrastructuur, jij de digitale transformatie

Jouw organisatie zet steeds nieuwe digitale stappen. Dat vraagt veel van je netwerk, van de capaciteit van jouw IT-afdeling én van de kennis van je IT-medewerkers. Zeker met het oog op de almaar groeiende security threats. Met Network as a Service hoef jij niet langer na te denken over de veiligheid, betrouwbaarheid en continuïteit van je netwerk. Dat regelen wij namelijk voor je. Zo kan jij je focussen op nieuwe IT-kansen en de ondersteuning van de digitale transformatie in jouw organisatie!

Eén aanspreekpunt en een uniform netwerk

Misschien herken je het wel: je moet elke dag inloggen op verschillende portals om je netwerk te monitoren. En gaat er iets mis? Dan wijzen fabrikanten en leveranciers van netwerkcomponenten naar elkaar. Met Network as a Service is dat verleden tijd. Wij zorgen namelijk voor een uniform netwerk en bieden je één aanspreekpunt van WAN tot WiFi. Wel zo gemakkelijk!

Dit zit allemaal in Network as a Service

WAN/LAN

Met een netwerktopologie die naadloos aansluit bij jouw wensen, locaties en processen.

WLAN

Een snel en betrouwbaar WiFi netwerk met dekking tot in de kleinste hoekjes van jouw locatie. 

Switching

Slimme switchpoorten identificeren apparatuur en kennen automatisch de juiste rechten op het netwerk toe.  

Firewall

Houd met Artificial Intelligence en Machine Learning virussen, malware en ransomware buiten de deur. 

NAC

Houd grip op je netwerkverkeer, ook als medewerkers, klanten of bezoekers steeds meer eigen devices meebrengen.  

Network Insight

Bied effectieve support aan gebruikers met historische netwerkdata en tools voor root cause analysis.

Hiermee maak je jouw netwerk nog slimmer

Grootste NaaS aanbieder van Nederland

Kies je voor Wentzo? Dan kies je voor een koploper in as-a-service-oplossingen. We bieden ze al sinds 2010 en beheren netwerken voor bedrijven, onderwijsinstellingen, zorgorganisaties en (semi-)overheden in heel Nederland. Met meer dan 50 ervaren netwerkspecialisten zijn we groot genoeg om de continuïteit te bieden die jij zoekt, terwijl je tegelijkertijd verzekerd bent van een persoonlijke aanpak. We realiseren jouw netwerk samen met vendors die behoren tot de top van de markt. Van Aruba tot Extreme Networks en van Huawei tot Fortinet en Juniper. Als zelfstandige managed service provider adviseren we je daarbij onafhankelijk over de netwerkoplossing die het beste past bij jouw bedrijf of organisatie.

In 6 stappen naar Network as a Service

Inventarisatie

We bespreken de functionele en technische wensen voor een nieuw netwerk en brengen je locatie(s) en het aantal gebruikers in kaart. 

Design

Op basis van je programma van eisen en een site survey stellen we een technisch ontwerp met een bijbehorende kostenraming voor je netwerk op. 

Voorbereiding

Met een RACI-matrix krijg je tot in detail inzicht in het proces en de planning. Ook weet  je precies wie welke rol en verantwoordelijkheid heeft en wat we van jou verwachten.

Migratie

We migreren je netwerk per vleugel of verdieping en op het moment dat dit het minste impact heeft op je organisatie.

Testen

Na een acceptatietest en after survey is je nieuwe netwerk ready to roll. We pakken  meteen de monitoring op.

Beheer

We monitoren jouw netwerk 24/7 op basis van een heldere SLA. Daarbij gebruiken we o.a. AI en machine learning. Zo blijven we problemen voor. Ook onderhoud voeren we pro-actief uit. Zo ben jij verzekerd van een gegarandeerde, hoge uptime.

Werk samen met een vast projectteam

De overgang naar Network as a Service? Die pakken we op met een vast projectteam. Dat team bestaat uit een Project Manager, een Netwerk Specialist, een Service Level Manager en een Netwerk Engineer. De teamleden zijn op elkaar ingespeeld en werken vaak al jaren bij ons. Ook na de oplevering van jouw netwerk blijft het projectteam betrokken bij jouw organisatie. Zo bieden we je maximale continuïteit in de samenwerking.

Wentzo collega voert een site survey uit

Altijd in control met een dashboard, rapportages en meer

We snappen dat het spannend is om het onderhoud en beheer van je netwerk uit handen te geven. Maar onze Network as a Service oplossing is geen black box. Via een dashboard heb je 24/7 inzicht in de status van je WiFi netwerk en kan je meekijken over de schouders van de support engineers die jouw netwerk onderhouden en beheren. Natuurlijk voorzien we je ook van periodieke rapportages en evalueer je regelmatig met jouw vaste Service Level Manager. Tot slot ondersteunen we je met tools en kennis om de eerstelijnssupport aan gebruikers naar een hoger niveau te tillen.

Samen voor een duurzaam en circulair netwerk

Wil je de footprint van jouw netwerk zo klein mogelijk houden? Dan helpen we je graag. Dat doen we bijvoorbeeld door optionele compensatie van jouw nieuwe netwerkapparatuur. Voor elk nieuw component zamelen we eenzelfde hoeveelheid elektronica-afval in, dat we laten recyclen. Verder nemen we graag jouw bestaande netwerkapparatuur over. Na een revisie geven we de componenten een tweede leven in ontwikkelingslanden.

Wentzo collega Klaas-Jan van Roekel presenteert de video break over CloudCampus en CampusInsight van Huawei.

Wat klanten zeggen

Bij Openbaar Onderwijs Groningen, een scholengroep met 37 scholen in het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs, realiseerden we een toekomstbestendige netwerkoplossing:

“Wentzo stond voor ons klaar met een kant-en-klare oplossing die snel geïmplementeerd kon worden. De resultaten zijn erg goed, dat merken we aan het lage aantal ‘tickets’ (probleemmeldingen) dat bij onze ICT-afdeling binnenkomt.”

Frank Musch, Integraal & ICT projectmanager

Wentzo collega staat met een klant in een patchkast en kijken elkaar lachend aan. De collega houdt een laptop vast.

Whitepaper Network as a Service

 • Voordelen van een NaaS oplossing
 • Toegespitst op jouw branche
 • Relevante klantervaringen

Alles weten over Network as a Service?

Veelgestelde vragen over Network as a Service

 1. Wat is NaaS?

  NaaS staat voor Network as a Service. Het houdt in dat je als organisatie je netwerkinfrastructuur (zoals servers, acces points en switches) niet langer zelf aanschaft, maar er gebruik van maakt. Ook het onderhoud van je netwerk vindt bij NaaS plaats door een derde partij. Je neemt dus een dienst af, in plaats van dat je een product koopt.

 2. Wat zijn de voordelen van Network as a Service (NaaS)?

  Met NaaS hoef je zelf geen grote aanvangsinvesteringen te doen in jouw netwerk. In plaats daarvan heb je voorspelbare, maandelijkse kosten. Ook is je netwerk beter schaalbaar. Groeit je organisatie, sluit je vestiging of wil je nieuwe technologie in gebruik nemen? Met NaaS beweegt je netwerk makkelijk mee. Verder is de continuïteit en veiligheid van jouw netwerk geborgd, zonder dat je zelf hoeft te investeren in bijvoorbeeld kennisontwikkeling.

 3. Wat is IaaS?

  IaaS staat voor ‘Infrastructure as a Service’ en is de nieuwe naam voor wat vroeger ‘enterprise cloud’ werd genoemd. In plaats van servers te bestellen en te wachten tot ze geconfigureerd en verbonden zijn, huren of leasen gebruikers simpelweg servers in de cloud. IaaS combineert opslag, rekenkracht en netwerken op aanvraag. De gebruiker betaalt alleen voor hetgeen daadwerkelijk wordt gebruikt.

 4. Wat is het verschil tussen IaaS en NaaS?

  NaaS combineert IaaS met netwerk- en beveiligingsdiensten. NaaS is dus eigenlijk alleen voor netwerken en de netwerkfunctionaliteit wordt geleverd via de cloud. NaaS stelt bedrijven in staat om de complexe problemen die kunnen voortvloeien uit netwerken te vermijden en de bedrijfskosten voor netwerklicenties, hardware, software en beheertools te verlagen.

 5. Hoe werkt Network as a Service (NaaS) en wat zijn de belangrijkste kenmerken?

  Bij NaaS verzorgt een derde partij – ook wel een managed service provider genoemd – alle technische details van jouw netwerk voor je. Van het ontwerp en de implementatie tot de monitoring en het beveiligen van je netwerk. Je hoeft dus zelf bijvoorbeeld geen configuraties of software-updates meer te doen. Met NaaS heb je bovendien één aanspreekpunt voor jouw complete netwerk. Is er een upgrade nodig is of wil je een nieuwe functionaliteit toevoegen? Dan regelt jouw managed service provider dit voor je.

 6. Welke providers bieden een Network as a Service (NaaS)?

  Wentzo is een onafhankelijke managed service provider. Wij verzorgen NaaS in samenwerking met toonaangevende fabrikanten als HPE Aruba Networking, Extreme Networks, Fortinet, Juniper-Mist en Huawei. Wentzo beschikt over de hoogste partnerstatus bij deze providers. Hierdoor weet jij zeker dat ons kennisniveau op orde is. Ook kunnen we razendsnel schakelen met onze partners over de optimale netwerkoplossing voor jouw bedrijf of organisatie. Last but not least: je profiteert ook van een scherpe tariefstelling!

 7. Hoe kies ik de beste NaaS-oplossing voor mijn organisatie?

  Een goede NaaS-oplossing is naadloos afgestemd op jouw organisatie. Je kijkt daarvoor onder meer naar je huidige netwerkinfrastructuur (waar ben ik tevreden over, wat is nog niet afgeschreven), de ontwikkelingen in je organisatie (welke technologieën gebruiken we nu en in de toekomst, hoe ontwikkelt het aantal gebruikers zich en wat vraagt dat van ons netwerk) en natuurlijk behoeften van gebruikers. Een site survey helpt je om in kaart te brengen waar verbeterpunten zitten in je huidige netwerkinfrastructuur. Hiermee heb je de ingrediënten om te komen tot een programma van eisen. Ondersteuning nodig in dit proces? Wentzo helpt je graag.

Jarick van der Wal Wentzo

Jarick van der Wal

Sales Consultant
0577-460008

Neem contact met mij op

Hidden