WiFi

Optimaliseer je bestaande WiFi netwerk of realiseer een nieuw  WLAN netwerk dat klaar is voor de toekomst.

Wentzo collega's in overleg aan een ronde tafel
Rutger Teunissen Wentzo

Rutger Teunissen

Sales Consultant
Wentzo slogan connect to make a difference

Altijd verzekerd van stabiel, veilig en snel draadloos internet

Steeds meer processen en kritische applicaties in jouw bedrijf of organisatie draaien op WiFi. En medewerkers, patiënten, cliënten of gasten gebruiken daarbij een wirwar aan devices. Dat vraagt veel van je WiFi netwerk. De ervaren WiFi specialisten van Wentzo helpen je graag om je bestaande draadloze netwerk te optimaliseren of een nieuw, toekomstbestendig WLAN-netwerk te ontwerpen en in te regelen.

Razendsnel

Met een WiFi 6 of  6E netwerk kunnen meer gebruikers tegelijkertijd gebruikmaken van razendsnel draadloos internet.

Intelligent

Verzilver kansen met access points die fungeren als IoT-platform en onder meer Zigbee, Bluetooth 5 ondersteunen. En benut de kracht van AI bij beheer en support.

Betrouwbaar

Nooit meer gaten in je RF-dekking dankzij een slimme architectuur met accesspoints die een zelfherstellend cluster vormen.

Veilig

Bescherm je netwerk met WPA3, bied via profielen gericht toegang aan groepen gebruikers en bied veilige openbare WiFi aan gasten.

Een maatwerk WiFi netwerk van hoge kwaliteit

Omdat WiFi het altijd moet doen, realiseren we WiFi netwerken met componenten van vendors die behoren tot de top van de markt. Het gaat om Aruba, Extreme Networks, Fortinet, Huawei en Juniper. We adviseren je onafhankelijk en kijken samen met jou welke WiFi oplossing het beste aansluit bij jouw organisatie. Je kunt jouw WiFi netwerk op traditionele wijze aanschaffen, maar ook as-a-service afnemen. Je betaalt dan een vast, all-inclusive bedrag per maand voor jouw complete WiFi netwerk. Van advies tot hardware en van implementatie tot beheer. Lekker voorspelbaar en schaalbaar!

Inzicht in je WiFi prestaties met een WiFi Site Survey

Is de WiFi traag of valt bij gebruikers in jouw organisatie regelmatig de verbinding met het draadloze netwerk (WLAN) weg? Dan is het tijd voor een Site Survey. Met netwerkmetingen en een spectrumanalyse brengen we de oorzaak van de problemen in kaart. Natuurlijk vertellen we je in een adviesrapport ook hoe je wél de gewenste performance en stabiliteit bereikt. Als we een nieuw WiFi netwerk voor je realiseren, voeren we ook zo’n site survey uit om o.a. storingsbronnen in kaart te brengen en te bepalen hoeveel access points er nodig zijn voor je nieuwe netwerk.

Twee Wentzo collega's staan in een lege ruimte. De ene staat op een trap en houd een access point vast. De andere collega kijkt op zijn laptop die hij vast heeft.

Werk samen met ervaren WiFi specialisten

Wist je dat we bij Wentzo al sinds 1999 bezig zijn met WiFi?  We behoorden tot de pioniers in draadloos internet en realiseerden al honderden WiFi netwerken bij onder meer scholen en zorginstellingen, maar ook voor merken als McDonald’s en Wehkamp. We geloven daarbij in de kracht van specialisatie. Bedrade en draadloze netwerken zijn onze corebusiness. Daar weten we écht alles van en we beschikken over de hoogste partnerstatussen bij alle vendors waarmee we samenwerken. Voor bijvoorbeeld domotica en alarmering schakelen we graag met jouw partners of andere gespecialiseerde partijen. Zo komen we samen tot de allerbeste oplossing voor jouw bedrijf of organisatie.

In 5 stappen naar excellent draadloos internet

1

Inventarisatie

We bespreken de functionele en technische wensen voor een nieuw WiFi netwerk en brengen je locatie(s) en het aantal gebruikers in kaart.

2

Design

Op basis van je programma van eisen en een Site Survey stellen we een technisch ontwerp met een bijbehorende kostenraming voor je WiFi netwerk op.

3

Voorbereiding

Met een RACI-matrix krijg je tot in detail inzicht in het proces en de planning. Ook weet  je precies wie welke rol en verantwoordelijkheid heeft en wat we van jou verwachten.

4

Migratie

We migreren je draadloze netwerk per vleugel of verdieping en op het moment dat dit het minste impact heeft op je organisatie.

5

Testen

Na een acceptatietest en After Survey is je nieuwe WiFi netwerk ready to roll. Kies je voor WiFi as a Service? Dan pakken wij meteen de monitoring op.

Overname van bestaande netwerkcomponenten mogelijk

Nieuw is niet altijd beter. Dus heb je netwerkcomponenten die nog niet zijn afgeschreven? Dan integreren we die graag in je nieuwe WiFi netwerk. Zo beperken we samen jouw investering. Wentzo kan ook netwerkelementen van je overnemen. We geven ze dan een tweede leven bij andere klanten of in ontwikkelingslanden. Lekker circulair en duurzaam

Persoonlijk

We snappen dat een overstap spannend is. Wat je misschien helpt, is de wetenschap dat je bij Wentzo samenwerkt met een vast projectteam. Dat team bestaat uit een Project Manager, een WiFi specialist, een Service Level Manager, een Service Medewerker en een Netwerk Engineer. De teamleden zijn op elkaar ingespeeld en werken vaak al jaren bij ons. We staan verder bekend om onze persoonlijke, nuchtere aanpak. Relaties gaan voor kleine lettertjes!

Wentzo collega voert een site survey uit

Wentzo collega heeft een koptelefoon op en houd die vast met een hand. Hij kijkt naar zijn beeldscherm

Plan een kennismakingsgesprek in

Hidden
Rutger Teunissen Wentzo

Rutger Teunissen

Sales Consultant
0577460008

Neem contact met mij op

Hidden