Network as a Service in het onderwijs

Jouw leerlingen, studenten en medewerkers zorgeloos verbonden.

SURFwireless zorgt voor een optimale netwerkervaring voor studenten met uiteenlopende devices.

Klaas-Jan van Roekel

Commercieel Directeur

Snel internet voor jouw onderwijsinstelling

De opkomst van educatieve applicaties, tabletklassen, Bring Your Own Device en eduroam bewijst dat (draadloze) netwerken onmisbaar zijn geworden in het onderwijs.Het belang en de ontwikkeling van draadloos onderwijs neemt steeds sneller toe. Deze ontwikkelingen zijn reden genoeg voor een toekomstbestendig en betrouwbaar netwerk. Dat vraagt om een specialist voor jouw onderwijsinstelling. Wentzo neemt deze rol graag op zich.

Waarom Network as a Service in het onderwijs

Het beste onderwijs bieden? Dat kan alleen met een optimaal functionerend netwerk, iets wat bij veel ICT-coördinatoren voor hoofdpijn zorgt. Want, hoe ga je om met de groeiende bandbreedtebehoefte én hoe garandeer je voor iedereen een veilige verbinding? Met een Network as a Service-abonnement kies je voor flexibiliteit en zekerheid, zonder dat dit ten koste gaat van de gebruikersvriendelijkheid. Je doet geen grote investering en wij ontzorgen je volledig. Dit zijn de voordelen van Network as a Service.

Network as a Service in het onderwijs

De voordelen van NaaS voor het ondewijs

Flexibiliteit

Flexibiliteit staat centraal bij alle onderdelen van het abonnement. Bijvoorbeeld voor het gebruik van het multifunctionele (WiFi) netwerk. Helemaal toegespitst op jouw onderwijsinstelling en jouw manier van draadloos leren.

Zekerheid

We geven keiharde garanties af op een volledige WiFi dekking op jouw locatie(s). Daarnaast staan hoogwaardige hardware én uiterst betrokken netwerkspecialisten garant voor de meest betrouwbare draadloze omgeving en overige aspecten van je netwerk. Onze technische experts houden het functioneren ervan bovendien continu in de gaten en verzorgen de nodige software-updates.

Service op maat

Mocht zich tóch een storing voordoen, dan staan we direct voor je klaar. Je bepaalt zelf de responstijden van onze supportdesk. Daarmee heb je de zekerheid van een deskundige netwerkspecialist binnen de afgesproken termijn. Zonder extra kosten!

Vertrouwde NaaS partner

Onze NaaS expertise voor onderwijsinstellingen wordt onder andere onderstreept door de samenwerking met ICT coöperatie SIVON. Leden van deze coöperatie kunnen een kwalitatieve en scherp geprijsde netwerkdienstverlening bij ons afnemen. Ook is Wentzo SURFwireless partner en integrator, vanuit die rol ontwerpen en beheren wij hoogwaardige netwerkinfrastructuren die we kunnen uitbreiden naar een volledige Network as a Service dienstverlening.

Meer over SIVON

Meer over SURFwireless

Wat onze klanten zeggen

Van kleine scholen tot onderwijsinstellingen met een groot aantal vestigingen, van basisscholen tot universiteiten, heel wat onderwijsinstellingen vertrouwen op onze kennis en expertise voor een betrouwbaar, snel, veilig en flexibel (WiFi)netwerk.

Dit zeggen klanten:

“Wentzo voldoet aan ons hele eisenpakket: ze kennen onderwijsland en hebben ervaring met netwerkoplossingen binnen scholen en zaken als eduroam.”

“Op deze netwerkoplossing wachtten we hier al jaren”

Frank Musch | Integraal & ICT projectmanager Openbaar Onderwijs Groningen

Jouw betrouwbare en ervaren netwerkspecialist

Adres Hooiweg 23 3886 PM Garderen

Basisscholen, voortgezet onderwijs, mbo-, hbo- of universitaire instelling? Iedere onderwijsinstelling is voor ons vertrouwd terrein. Meer weten over ons specialisme? Neem vandaag nog contact met ons op!

 1. Wat is NaaS in het onderwijs?

  De afkorting NaaS staat voor Netwerk as a Service. In plaats van dat je zelf je netwerk aanschaft en beheert, doet een gespecialiseerde partner dat voor jouw onderwijsinstelling. Die partner zorgt ervoor dat jouw netwerk betrouwbaar en veilig is én blijft. En dat tegen voorspelbare, maandelijkse kosten. Je hebt waarschijnlijk al meerdere as a service-oplossingen in jouw onderwijsinstelling. Denk bijvoorbeeld aan de licenties voor softwareprogramma’s waarmee jouw docenten of onderzoekers werken.

 2. Waarom kiezen steeds meer scholen voor een Netwerk as a Service?

  Van tabletklassen tot de opkomst van educatieve applicaties en eduroam. Een steeds groter deel van het onderwijs leunt op jouw digitale netwerk. Het aantal gebruikers neemt toe, ze nemen steeds vaker hun eigen devices mee. Het beheren van je netwerk wordt daardoor steeds complexer. En dan hebben we het nog niet eens over de groei aan digitale risico’s gehad. Steeds meer onderwijsinstellingen kiezen er daarom voor om hun netwerk onder te brengen bij een gespecialiseerd partij zoals Wentzo. Zo kunnen ze focussen op hun kerntaak: het bieden van goed onderwijs!

 3. Wat zijn de voordelen van Network as a Service (NaaS) in het onderwijs?

  Wanneer je voor een Network as a Service kiest, kies je voor flexibiliteit, gemak en zekerheid. Je hoeft als onderwijsinstelling geen grote investering te doen in je netwerk. In plaats daarvan heb je voorspelbare, maandelijkse kosten. Ook is je netwerk schaalbaar en kun je makkelijk inspelen op nieuwe technologische kansen. Met NaaS heb je als onderwijsinstelling verder geen omkijken meer naar het beheer van jouw netwerk. Zo hoef je niet meer zelf na te denken over hoe je omgaat met de groeiende bandbreedtebehoefte. Verder garandeer je iedereen een veilige verbinding, zonder dat dit ten koste gaat van de gebruiksvriendelijkheid.

 4. Hoe werkt Network as a Service (NaaS) in het onderwijs?

  Samen ontwerpen we een netwerk dat naadloos aansluit bij de onderwijsvisie, de verschillende locaties én de behoeftes van jouw medewerkers, leerlingen en/of studenten. Je werkt daarvoor samen met een vast projectteam en schakelt rechtstreeks met technisch specialisten. Ook geven we je gedetailleerd inzicht in het proces en de planning die komt kijken bij een overstap naar NaaS. We migreren je netwerk zo dat de impact voor gebruikers minimaal is en garanderen na de acceptatietesten en after surveys een volledige WiFi-dekking op jouw locatie(s). Jouw netwerk wordt gemonitord door ervaren support engineers. Daardoor kunnen we de meeste netwerkproblemen voorkomen voordat je er iets van merkt. En mocht er zich toch een storing voordoen, dan staan we direct voor je klaar.

 5. Welke providers bieden Network as a Service (NaaS) oplossingen aan voor het onderwijs?

  Wij werken samen met providers als HPE Aruba Networking, Extreme Networks, Fortinet, Huawei en Juniper-Mist. We adviseren je merkonafhankelijk welke netwerkoplossing het beste aansluit bij jouw organisatie. Ben je aangesloten bij SURF? Wentzo is al jarenlang de netwerkpartner van deze onderwijscoöperatie. Met SURFwireless bieden we een bewezen, toekomstbestendige WiFi-oplossing voor mbo-instellingen, hogescholen, universiteiten en onderzoeksinstellingen.

Klaas-Jan van Roekel

Commercieel Directeur
0577-460008

Neem contact met mij op

Hidden