SURFwireless

WiFi as a Service voor mbo, hbo en wo. 

SURFwireless zorgt voor een optimale netwerkervaring voor studenten met uiteenlopende devices.
Jaap Goris Wentzo

Jaap Goris

Manager Sales Operations
Wentzo slogan connect to make a difference

Bouw jouw onderwijs op betrouwbare WiFi

Snel en stabiel draadloos internet is onmisbaar voor jouw studenten en medewerkers. En dat is best uitdagend, met een groeiend aantal gebruikers, devices en nieuwe draadloze (onderwijs)toepassingen. Wil je als onderwijsinstelling een betrouwbaar en veilig netwerk zonder dat je daar zelf omkijken naar hebt? Dan kies je voor SURFwireless, een toekomstbestendig WiFi 6 netwerk!

De coöperatieve kracht van SURF, de draadloze expertise van Wentzo

Je neemt SURFwireless af bij SURF een coöperatie van meer dan honderd Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Wentzo verzorgt als partner van SURF de levering van hardware, het ontwerp van je WiFi netwerk en eventueel ook het onderhoud en beheer van je draadloze netwerk. Dat gebeurt door ervaren netwerkspecialisten die thuis zijn in de onderwijswereld. Want we werken al sinds 2016 samen met SURF en hielpen al zo’n zeventig mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten aan WiFi as  a Service.

Welke WaaS oplossing past bij jouw onderwijsinstelling?

SURFwireless Do It Yourself

We verzorgen de aanschaf en implementatie van het WiFi netwerk in jouw onderwijsinstelling. Na de oplevering verzorg je zelf het onderhoud en beheer van het netwerk.

SURFwireless Managed

We verzorgen de aanschaf, implementatie, het beheer en onderhoud van jouw WiFi netwerk vanuit ons Wireless Operating Center. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is het bieden van eerstelijnssupport.

Dit zeggen andere onderwijsinstellingen over SURFwireless

In 2017 richtte Wentzo SURFwireless in voor twee locaties van MBO Utrecht. “We krijgen veel positieve reacties van studenten en docenten. Dat is erg leuk om te horen. Complimenten krijg je immers niet vaak als dienst ICT, omdat het meestal niet opvalt wanneer alles naar behoren functioneert”, zegt Richard Geluk, manager informatie & automatisering bij MBO Utrecht.

Een Wentzo collega kijkt lachend de camera in en hij houdt een access point vast. Een andere Wentzo collega staat bij een doos met core switches erin.

Handige features van SURFwireless

In 6 stappen naar SURFwireless

Inventarisatie

We komen langs om kennis te maken. We bespreken je wensen voor het nieuwe WiFi netwerk en brengen je locatie(s) en het aantal gebruikers in kaart.

Indicatieve offerte

We maken een inschatting van het aantal benodigde access points en het WiFi design. Op basis hiervan ontvang je een indicatieve offerte voor de beoogde locatie(s). 

Technisch ontwerp

Na het tekenen van een intentieverklaring werken we het technisch ontwerp voor je netwerk tot in detail uit. Je ontvangt alvast een aantal access points en een UXI, zodat je kunt testen.

Site Survey

We voeren voor het technisch ontwerp ook metingen uit bij jouw onderwijsinstelling om in kaart te brengen hoe we overal op jouw campus en/of locaties optimale dekking kunnen creëren.

Implementatie

We installeren de geconfigureerde access points en sensoren voor de monitoring van je WiFi netwerk. Als je ze liever zelf plaatst, kan dat ook. Dan voorzien we je van een gedetailleerd plan met instructies.

Testen en controleren

Alles geïnstalleerd? Dan voeren we een test- en acceptatieplan uit en een after survey op locatie. We meten opnieuw het gerealiseerde WiFi netwerk op jouw campus en controleren of de dekking overeenkomt met het design. Uiteraard ontvang jij een uitgebreid opleverrapport met de resultaten.

In gesprek over SURFwireless

Benieuwd naar de mogelijkheden van SURFwireless voor jouw onderwijsinstelling? Vul het formulier in en we plannen een vrijblijvende afspraak in om kennis te maken!

Wentzo collega kijkt lachend in de camera terwijl hij met een collega bij een patchkast staat

Neem contact op

Hidden
Jaap Goris Wentzo

Jaap Goris

Manager Sales Operations
0577-460008

Neem contact met mij op

Hidden