SURF continueert SURFwireless dienstverlening met Wentzo

Nieuws
Gepubliceerd op 23-06-2022

De door SURF uitgeschreven Europese aanbesteding voor een WiFi as a Service partner is gewonnen door Wentzo. De onderwijs IT specialist is voor tenminste de komende zes jaar SURFwireless partner. Universiteiten, hogescholen en mbo instellingen kunnen hierdoor wederom rekenen op de WiFi dienstverlening van SURF en Wentzo. In 2016 won Wentzo eveneens de aanbesteding van SURF.

De SURFwireless dienst werd door SURF voor het eerst in 2016 aangeboden aan haar leden. Met als doel: beter en flexibeler onderwijs en onderzoek. Sindsdien zijn ruim 70 locaties voorzien van de WiFi dienst, waaronder MBO Utrecht, Hanzehogeschool Groningen en Rijn IJssel.

Vorig jaar werd de nieuwe Europese aanbesteding door SURF uitgeschreven om de Wireless as a Service dienst kunnen te continueren en andere onderwijsinstellingen te voorzien van SURFwireless 2.0. De aanbesteding bestond uit twee fases. Zowel in de eerste als tweede fase kwam Wentzo als beste partij uit de bus. “We zijn erg blij met de continuering van de samenwerking met Wentzo”, aldus Eelco de Vos, Product Manager SURFwireless. “De afgelopen jaren hebben we de dienst verder ontwikkeld. Samen kunnen we aansluiten op de eisen en wensen van het onderwijs en kritische functie van hun netwerk. We kijken erg uit naar de voortzetting van ons partnerschap.”

Samenwerking met Aruba Networks, a Hewlett Packard Enterprise Company

Voor de levering van de hard- en software wordt samengewerkt met Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company. Bert Enserink, technisch directeur bij Wentzo: “Het Aruba portfolio biedt uitgebreide mogelijkheden op het gebied van cloud management. Naast WiFi 6E access points in het portfolio heeft Aruba het beste antwoord op hoe om te gaan met Internet of Things (IoT) en live upgrades.”

Coöperatie SURF en WiFi as a Service

De SURFwireless dienst WiFi as a Service is ontwikkeld door de coöperatie SURF. Meer dan 100 onderwijs- en onderzoeksinstellingen – Nederlandse universiteiten, hogescholen, onderzoeksinstellingen en mbo-instellingen – werken in SURF samen om de kansen van digitalisering ten volle te benutten. Omdat het aanschaffen en beheren van een WiFi-netwerk veel tijd en kennis kost is er WiFi as a Service van SURFwireless. Een betrouwbaar, hoogwaardig en toekomstbestendig WiFi 6 netwerk dat onderwijsinstellingen niet alleen meer garanties en efficiëntie brengt, maar ook nieuwe innovaties, bijvoorbeeld op het gebied van positiebepaling en duurzaamheid.

Wentzo: partner voor het onderwijs

Al sinds 1999 zijn wij partner op het gebied van aanleg, onderhoud en beheer van IT netwerken en mogen we ons al jaren IT specialist noemen in het onderwijs. Naast SURFwireless partner zijn wij ook eduroam integrator en SIVON partner. Dankzij deze partnerschappen hebben we veel kennis en ervaring binnen het onderwijs en kunnen we als IT specialist het gehele onderwijsspectrum bedienen. Naast onderwijs kennen we een breed spectrum aan klanten, waaronder McDonalds, Wehkamp, Zorggroep Almere en The Student Hotel.

 

Gemeente Leiden publicroam
Nieuws

Gemeente Leiden stapt over naar publicroam

Dit artikel is op vrijdag 22 september 2023 als persbericht gepubliceerd door de gemeente Leiden. Wentzo verzorgt al enige jaren […]
Reino En Martijn Wentzel Buiten Een Drieluik Van Toewijding
Nieuws

Een drieluik van toewijding

Dit artikel is geschreven door ITchannelPro.  De Nederlandse netwerkspecialist Wentzo pakt de dingen net iets anders aan dan de meeste […]
SIVON Kiest Wentzo Als Network As A Service Partner, foto van het tekenmoment.
Nieuws

SIVON kiest Wentzo als Network as a Service partner

SIVON, de ICT coöperatie van schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs, heeft Wentzo geselecteerd als Network as a Service […]
Nieuws

In herinnering: Bas de Boer

“Een gewaardeerde collega en vooral een mooi mens is niet meer. We gaan hem enorm missen!” Verdrietig, maar met hele […]