SIVON

Kwalitatieve én scherp geprijsde netwerkdienstverlening, zonder de noodzaak van een ingewikkeld aanbestedingstraject.

Een Wentzo collega kijkt lachend de camera in en hij houdt een access point vast. Een andere Wentzo collega staat bij een doos met core switches erin.
Klaas-Jan van Roekel Wentzo

Klaas-Jan van Roekel

Commercieel Directeur
Wentzo slogan connect to make a difference

Een betrouwbaar schoolnetwerk zonder omkijken

Snel en stabiel (draadloos) internet is cruciaal voor jouw basisschool of middelbare school. Want je onderwijs digitaliseert en docenten gebruiken steeds zwaardere cloudapplicaties in de klas. Tegelijkertijd moet je steeds meer doen om privacygevoelige informatie van leerlingen goed te beschermen. Wil je als schoolbestuur een veilig en toekomstbestendig netwerk, zonder dat je daar zelf omkijken naar hebt? Dan kies je voor een Network as a Service van SIVON en Wentzo.

De coöperatieve kracht van SIVON, de netwerkexpertise van Wentzo

Je start het netwerktraject bij SIVON een coöperatie van meer dan 400 schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs. Zij begeleiden je in de offertefase. Wentzo verzorgt als pluspartner van SIVON het ontwerp, de implementatie en het beheer en onderhoud van jouw nieuwe schoolnetwerk. Dat gebeurt door ervaren netwerkspecialisten die thuis zijn in de onderwijswereld. Want we werken sinds 2019 samen met SIVON en hielpen al basisscholen en middelbare scholen door heel Nederland aan een veilig en toekomstbestendig netwerk.

Wentzo collega staat bij een patchkast met een laptop in zijn hand

Onze netwerkoplossingen voor jouw school

Wil je jouw complete netwerk uit handen geven of bijvoorbeeld alleen starten met draadloos internet? Met een SIVON Network as a Service kies je zelf. Lekker flexibel!

Alleen de beste hardware en software voor jouw school

Voor jouw schoolnetwerk gebruiken we netwerkapparatuur en software van HPE Aruba Networking of Huawei. Voor extra bescherming van jouw netwerk passen we oplossingen toe van onder meer Fortinet en Guardian360. Stuk voor stuk toonaangevende leveranciers die bekendstaan om hun hoge kwaliteit. Wentzo beschikt bij alle leveranciers over de hoogste partnerschapstatus. Dat verzekerd jou ervan dat we veel kennis hebben van deze netwerkoplossingen en bij problemen snel kunnen schakelen met leveranciers.

Een netwerk dat voldoet aan het normenkader IBP

Jouw netwerk wordt standaard veilig ingericht, bijvoorbeeld door je netwerk te segmenteren zodat eventuele virussen zich niet onbeperkt kunnen verspreiden. Ook gebruiken we veilige vormen van authenticatie. We hanteren bij het beveiligen van jouw schoolnetwerk het nieuwe Normenkader Informatiebeveiliging en Privacy Funderend Onderwijs als uitgangspunt. Zo helpen we je nu al om toe te werken naar 2027, waarin het normenkader (waarschijnlijk) verplicht wordt. Bij de oplevering scannen we bovendien eenmalig je volledige netwerk, dus ook de delen waar wij niet verantwoordelijk voor zijn. De scan geeft je inzicht in de mate waarin je voldoet aan security- en privacynormen die gelden voor jouw school.

Wentzo collega voert een site survey uit

In 5 stappen naar een nieuw schoolnetwerk

1

Inventarisatie

We bespreken de functionele en technische wensen voor jouw nieuwe schoolnetwerk en brengen je locatie(s) en het aantal gebruikers in kaart.

2

Design

Op basis van je programma van eisen en een Site Survey stellen we een technisch ontwerp met een bijbehorende kostenraming voor je netwerk op.

3

Voorbereiding

Met een RACI-matrix krijg je tot in detail inzicht in het proces en de planning. Ook weet je precies wie welke rol en verantwoordelijkheid heeft en wat we van jou verwachten.

4

Migratie

We migreren je netwerk per locatie of zelfs deel van je school en op het moment dat dit het minste impact heeft op je organisatie. Bijvoorbeeld in een vakantieweek.

5

Testen

Na een acceptatietest en after survey is je nieuwe schoolnetwerk ready to roll. We pakken meteen de monitoring op.

Nieuwe apparatuur? Die vervangen we natuurlijk niet!

Is (een deel van) jouw netwerk nog niet afgeschreven? Of heeft jouw school op een nieuwe dislocatie net nieuwe WiFi apparatuur in gebruik genomen? Dan begrijpen we dat je niet meteen je volledige netwerk wilt vervangen. Dat is geen probleem bij Wentzo. We maken samen een plan voor een gefaseerde overgang en verrekenen in jouw maandelijkse kosten dat we bestaande apparatuur blijven gebruiken. Ondertussen nemen we wel alvast jouw volledige netwerk in beheer. Zo heb je direct het gemak en de zekerheid van een Network as a Service.

Steeds inzicht in de prestaties van jouw schoolnetwerk

We snappen dat het spannend is om het onderhoud en beheer van je schoolnetwerk volledig uit handen te geven. Daarom heb je straks via een dashboard 24/7 inzicht in de status van jouw schoolnetwerk. Je kunt daarbij natuurlijk inzoomen per locatie en over de schouders meekijken van onze netwerkspecialisten. Hoe snel zijn netwerkproblemen opgelost, binnen welke tijd voeren we aanpassingen door? Je zit regelmatig om tafel met jouw vaste Service Level Manager om de netwerkprestaties te bespreken. Tot slot ondersteunen we je met tools en kennis om de eerstelijns ondersteuning aan leerlingen en docenten naar een hoger niveau te tillen!

Twee Wentzo Service Medewerkers zijn met elkaar in gesprek terwijl ze achter een bureau staan

Extra’s van Wentzo voor jouw school

Network as a Service met SIVON

Wentzo realiseerde al verschillende veilige en betrouwbare netwerken samen met SIVON.

Dit zeggen klanten:

'We zijn begonnen op de techniekschool, Het Gilde. Als een leverancier daar de WiFi aan kan leggen, moet het op de andere scholen appeltje eitje zijn.'

André Poot

Beleidsadviseur ict & onderwijs en privacy officer bij Stichting CVO-AV
Logo stichting CVO-AVO
Het gebouw van het Lorentz lyceum in Arnhem, een van de locaties van Quadraam

Network as a Service met SIVON

Wentzo realiseerde al verschillende veilige en betrouwbare netwerken samen met SIVON.

Dit zeggen klanten:

'Er connecteren steeds meer devices met ons netwerk en we weten dat dit alleen maar zal toenemen. Met dit netwerk zijn we daar klaar voor.'

Clemens Linderhof

IT-manager bij Quadraam
Logo Quadraam

Grootste NaaS aanbieder van Nederland

Kies je voor Wentzo? Dan kies je voor een koploper in as a Service oplossingen. We bieden ze al sinds 2010 en beheren netwerken voor bedrijven, onderwijsinstellingen, zorgorganisaties en (semi-)overheden in heel Nederland. Met meer dan 50 ervaren specialisten zijn we groot genoeg om de continuïteit te bieden die jij zoekt, terwijl je tegelijkertijd verzekerd bent van een persoonlijke aanpak.

Meer weten over SIVON Network as a Service?

We vertellen je graag meer en denken met je mee over slimme netwerkoplossingen voor jouw school. Wil je een keer achter de schermen kijken bij Wentzo om te zien hoe we schoolnetwerken beheren? Ook dat is mogelijk!

Wentzo collega heeft een koptelefoon op en houd die vast met een hand. Hij kijkt naar zijn beeldscherm

Neem contact op

Hidden
Klaas-Jan van Roekel Wentzo

Klaas-Jan van Roekel

Commercieel Directeur
0577-460008

Neem contact met mij op

Hidden