Network as a Service in de zorg

Geen omkijken naar onderhoud en beheer en voorspelbare maandelijkse kosten voor jouw zorg- of welzijnsorganisatie.

Twee zorgmedewerkers kijken naar een laptop scherm. Op de voorgrond en op de achtergrond zitten cliënten in hun rolstoel of op de bank.
Etienne van Heel Wentzo

Etienne van Heel

Sales Consultant
Wentzo slogan connect to make a difference

Een zorgeloos netwerk voor medewerkers, cliënten en gasten

Van de opkomst van nieuwe zorgtechnologie tot toegenomen verwachtingen van cliënten en bezoekers; voor het verlenen van goede zorg moet je tegenwoordig kunnen rekenen op jouw netwerk.  Het configureren, beheren en onderhouden van zo’n netwerk wordt steeds complexer. Bovendien vraagt het veel kennis om medische gegevens en andere gevoelige data goed te beschermen. Daarom kiezen veel  zorgorganisaties voor een Network as a Service van Wentzo. Je bent daarmee verzekerd van een veilig, betrouwbaar en toekomstbestendig netwerk tegen voorspelbare maandelijkse kosten.

De continuïteit van jouw kritische zorgprocessen geborgd

Jouw medewerkers moeten altijd en overal elektronische zorgdossiers kunnen bijwerken. En ook kritische applicaties zoals je noodoproepsysteem of de uitluisterapparatuur voor nachtzorg vragen 100% uptime. Daar houden we rekening mee bij het ontwerp van je netwerk, bijvoorbeeld door netwerkelementen redundant uit te voeren. Ook in het beheer bieden we je continuïteitsgaranties. Want onze support engineers monitoren 24/7 jouw netwerk en voeren preventief en proactief onderhoud voor je uit.

Werk samen met een netwerkspecialist die thuis is in de zorg

Oog voor jouw doelgroep

We beseffen dat we te gast zijn bij jouw cliënten. We houden in onze werkzaamheden rekening met hun leefsituatie en zorgbehoefte. Zo snappen we dat een knipperend lampje soms écht uit moet. Of dat een access point buiten bereik gemonteerd moet worden. We laten woningen altijd netjes achter.

 

 

Begrijpelijke uitleg voor medewerkers

We begrijpen dat je niet op elke zorglocatie een IT’er stand-by hebt staan. Onze netwerk engineers zijn gewend om zelfstandig te werken. Ook geven ze op een begrijpelijke manier instructies aan zorgmedewerkers met beperkte IT-skills.

Korte onderhoudsvensters

Jouw zorgprocessen lopen 24/7 door. Daarom plannen we onderhoudswerkzaamheden zoals het uitvoeren van updates uit op momenten dat de verstoring zo klein mogelijk is. We kondigen ze altijd aan en houden de onderhoudsvensters kort.

Samenwerken met jouw partners

Jouw locaties hangen vol met zorgtechnologie en domotica. We zoeken daarom altijd contact met jouw technische partners en leveranciers, zodat we hun systemen en processen kennen en snel kunnen schakelen bij calamiteiten.

In 6 stappen naar Network as a Service

1

Inventarisatie

We bespreken de functionele en technische wensen voor een nieuw netwerk en brengen je locatie(s) en het aantal gebruikers in kaart.

2

Design

Op basis van je programma van eisen en een Site Survey stellen we een technisch ontwerp met een bijbehorende kostenraming voor je netwerk op.

3

Voorbereiding

Met een RACI-matrix krijg je tot in detail inzicht in het proces en de planning. Ook weet  je precies wie welke rol en verantwoordelijkheid heeft en wat we van jou verwachten.

4

Migratie

We migreren je netwerk per vleugel of verdieping en op het moment dat dit het minste impact heeft op je organisatie.

5

Testen

Na een acceptatietest en After Survey is je nieuwe netwerk ready to roll. We pakken meteen de monitoring op.

6

Beheren

We monitoren jouw netwerk 24/7 op basis van een heldere SLA. Daarbij gebruiken we o.a. AI en machine learning. Zo blijven we problemen voor. Ook onderhoud voeren we pro-actief uit. Zo ben jij verzekerd van een gegarandeerde, hoge uptime.

Werk samen met een vast projectteam

De overgang naar Network as a Service? Die pakken we op met een vast projectteam. Dat team bestaat uit een Project Manager, een Netwerk Specialist, een Service Level Manager, een Service Medewerker en een Netwerk Engineer. De teamleden zijn op elkaar ingespeeld en werken vaak al jaren bij ons. Ook na de oplevering van jouw netwerk blijft het projectteam betrokken bij jouw organisatie. Zo bieden we je maximale continuïteit in de samenwerking.

Twee Wentzo Service Medewerkers zijn met elkaar in gesprek terwijl ze achter een bureau staan

Gefaseerde overgang naar een uniform netwerk

We zien het regelmatig in de zorg: netwerken als een lappendeken. Zo’n lappendeken is bijvoorbeeld ontstaan door fusies. Of omdat IT lange tijd lokaal geregeld werd door verschillende partners. We snappen dat je soms nog vastzit in contracten of licenties. Dat is geen probleem. Samen met jou maken we een planning en werken we gefaseerd toe naar een uniform, toekomstbestendig netwerk. Ondertussen vinden we het geen probleem om je netwerk alvast in huidige staat in beheer te nemen. Zodat jij alvast geen omkijken meer hebt naar je netwerk.

Altijd in control met een dashboard, rapportages en meer

We snappen dat het spannend is om het onderhoud en beheer van je netwerk uit handen te geven. Maar Network as a Service van Wentzo is geen black box. Via een dashboard heb je 24/7 inzicht in de status van je netwerk en kan je meekijken over de schouders van de Service Medewerkers die jouw netwerk onderhouden en beheren. Natuurlijk voorzien we je ook van periodieke rapportages en evalueer je regelmatig met jouw vaste Service Level Manager. Tot slot ondersteunen we je met tools en kennis om de eerstelijnssupport aan gebruikers naar een hoger niveau te tillen.

Een laptop staat in een patchkast met daarop een dashboard zichtbaar. Naast de laptop ligt een kabel.

Koploper in Network as a Service

Kies je voor Wentzo? Dan kies je voor een koploper in as a Service oplossingen. We bieden ze al sinds 2010 en beheren netwerken voor zorg- en welzijnsorganisaties in heel Nederland. Van verpleeghuizen tot huisartsenpraktijken en van woonzorgcentra voor mensen met een beperking tot begeleid-wonen-locaties en opvanglocaties voor daklozen. Met meer dan 60 ervaren specialisten zijn we groot genoeg om de continuïteit te bieden die jij zoekt, terwijl je tegelijkertijd verzekerd bent van een persoonlijke aanpak. We realiseren jouw netwerk samen met vendors die behoren tot de top van de markt. Van Aruba tot Extreme Networks en van Huawei tot Fortinet en Juniper. Als zelfstandige managed service provider adviseren we je daarbij onafhankelijk over de netwerkoplossing die het beste past bij jouw bedrijf of organisatie.

Deze zorgorganisaties kozen al voor een Network as a Service

Wat klanten zeggen

Wentzo realiseerde een toekomstbestendig netwerk voor Zorggroep Almere, dat met o.a. gezondheidscentra, huisartsenposten, woonzorgcentra en wijkverpleging zorg verleent aan 160.000 inwoners in Almere.

Locatie zorggroep Almere
Dit zeggen klanten:

“Met de huidige dienstverlening ervaren we minder verstoringen en is er significant minder beheerlast. Dat geeft meer tijd voor strategische werkzaamheden waarmee we de zorg voor iedereen beter kunnen maken. En dát is waar we het uiteindelijk allemaal voor doen!

“Bij Wentzo snappen ze onze processen en de lijntjes waren kort. Dat werkte snel en prettig.”

Hans van Doorn | Teammanager IT Zorggroep Almere

Wentzo collega staat met een tabblad bij een klant

Een keer praten over NaaS in de zorg?

Hidden

Veelgestelde vragen over Network as a Service in de zorg

 1. Wat is NaaS in de zorg?

  NaaS staat voor Netwerk as a Service. Het betekent dat jouw zorgorganisatie het netwerk niet langer zelf aanschaft en beheert, maar dat een gespecialiseerde partner die complete verantwoordelijkheid van je overneemt. Die partner zorgt ervoor dat jouw netwerk betrouwbaar en veilig is én blijft. Tegen voorspelbare, maandelijkse kosten.

 2. Wat zijn de voordelen van Network as a Service (NaaS) in de zorg?

  Met een Network as a Service is de continuïteit en kwaliteit van jouw netwerk geborgd. Zo kunnen jouw medewerkers altijd en overal hun zorgtaken uitvoeren. En zijn patiënten of cliënten altijd verzekerd van een snelle, betrouwbare draadloze verbinding. Als zorgorganisatie hoef je zelf geen grote investering meer te doen. En omdat we bij Wentzo de monitoring en het beheer van jouw netwerk verzorgen, kunnen jouw eigen netwerkbeheerders zich focussen op bijvoorbeeld eerstelijnsondersteuning of de adoptie van nieuwe zorgtechnologieën.

 3. Hoe helpt NaaS bij het verbeteren van de kwaliteit van de zorg?

  Steeds meer zorgtaken zijn gedigitaliseerd. Van het bijwerken van zorgdossiers tot het aftekenen van medicijnlijsten. Als je dat overal en direct kunt doen, is er minder kans op vergissingen of fouten. De gegarandeerde connectiviteit van een NaaS-oplossing draagt zo direct bij aan de uitvoering van primaire zorgtaken en de kwaliteit van de zorg. Een NaaS-oplossing biedt ook gemak en flexibiliteit, met bijvoorbeeld flexplekken voor ambulante medewerkers.

 4. Hoe draagt NaaS bij aan positieve ervaringen van patiënten of cliënten?

  Met NaaS van Wentzo beschikken jouw cliënten of patiënten over een betrouwbaar en veilig netwerk met een hoge snelheid. Of ze nu bij je op bezoek zijn of bijvoorbeeld in hun eigen woonzorgappartement. Omdat je zelf voorspelbare maandelijkse netwerkkosten hebt, kun je die eenvoudig doorberekenen naar cliënten. Natuurlijk is het met NaaS ook mogelijk om een gratis gastennetwerk aan te bieden. Zijn er onverhoopt problemen? Dan ondersteunt Wentzo patiënten of cliënten vanuit een professionele helpdesk. Uiteraard scheiden we bij Wentzo patiënten- en cliënten netwerken van het netwerk dat jouw zorgprofessionals gebruiken. Zo is de veiligheid van gevoelige informatie goed geborgd.

 5. Welke providers bieden Network as a Service (NaaS) oplossingen aan voor de zorg?

  Providers als HPE Aruba Networking, Extreme Networks, Fortinet, Huawei en Juniper-Mist zijn voorbeelden van gerenommeerde fabrikanten die NaaS-oplossingen voor de zorg bieden. Dat doen ze via managed service providers zoals Wentzo. Als onafhankelijke managed service provider adviseren we je graag welke NaaS-oplossing het beste aansluit bij jouw wensen.

 6. Hoe kies ik de beste NaaS-oplossing kiezen voor mijn zorginstelling?

  Een goede NaaS-oplossing is naadloos afgestemd op jouw zorgorganisatie. We kijken daarbij onder meer naar jouw locaties, de ontwikkeling van het netwerkverkeer, de zorgtechnologieën die je nu gebruikt en natuurlijk de behoeften van jouw medewerkers, cliënten en patiënten. Ook brengen we met netwerkmetingen en spectrum analyses eventuele netwerkbarrières in kaart. Op basis van alle technische en functionele wensen werken we vervolgens samen aan een netwerkontwerp dat past bij jouw organisatie en locaties.

Etienne van Heel Wentzo

Etienne van Heel

Sales Consultant
0577-460008

Neem contact met mij op

Hidden