24/7 digitale ondersteuning voor zorgverlener Zuidwester

Wentzo slogan connect to make a difference
Verpleegkundige was het gezicht van een cliënt van Zuidwester

Zorg- en dienstverlener Zuidwester vertrouwt sinds 2017 op de kennis en expertise van Wentzo voor de netwerken op al haar locaties. Niet alleen voor de initiële inrichting, maar ook voor het volledige servicemanagement. Dankzij de samenwerking is Zuidwester verzekerd van de beste dienstverlening én continuïteit van het zorgproces!

Over Zuidwester

Zuidwester is een gespecialiseerde zorg- en dienstverlener voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en stoornis in het autismespectrum. Zo’n 2.000 medewerkers en 600 vrijwilligers zetten zich iedere dag met hart en ziel in voor cliënten die enige ondersteuning of juist dag en nacht volledige zorg vragen. Het dienstenaanbod is breed: Zuidwester ondersteunt cliënten op het gebied van wonen, dagbesteding, werk, individuele begeleiding en behandeling. Dit vindt plaats bij cliënten thuis óf op één van de vele Zuid­wester woningen. Deze bevinden zich in de regio’s Zuid-Holland, Zeeland en West-Brabant.

Bekijk de video over de oplossing bij Zuidwester

Kritisch rol voor het netwerk

Niet alleen de inrichting, maar ook het volledige servicemanagement voor alle 55 netwerk locaties wordt naar volle tevredenheid door Wentzo verzorgd. “Voor ons zorgproces op de locaties zijn we sterk afhankelijk van het netwerk”, vertelt Andre Hoffman, IT infra verantwoordelijke bij Zuidwester. “Zo verlopen bij ons bijvoorbeeld de zorgoproepen en alarmeringen via het WiFi netwerk. Bij een incident op een woning drukt een zuidwester medewerker op een noodknop en ontvangen collega’s direct een oproep om ter plaatse hulp te bieden. Voor zulke urgente situaties moét het netwerk overal en altijd beschikbaar zijn!”

Hoogwaardige netwerken

Om dat te garanderen richtte Wentzo hoogwaardige netwerken in op basis van het portfolio van Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company. Gefaseerd werden alle bestaande, sterk verouderde netwerken vervangen. Op het voormalige instellingsterrein Hernesseroord in Middelharnis realiseerden we zelfs een volledig dekkend outdoor WiFi netwerk. Afhankelijk van het type locatie – dagbesteding of woonhuis – biedt Wentzo een 24/7 servicewindow en gegarandeerde response- en hersteltijden bij netwerkincidenten. Hoffman: “De serviceafdeling van Wentzo herkent of een issue urgent is of niet en prioriteert daar de opvolging op. In de praktijk merken we dat de Wentzo collega’s onze doelgroep en het primaire proces goed begrijpen. Hierdoor treden ze adequaat en met verstand van zaken op”.

Totale dienstverlening

Voor Zuidwester was de keuze voor Wentzo niet ingewikkeld: “Het specialisme op networking – of dat nu LAN, WLAN, NAC of WAN is – en het totale diensten aanbod sprak direct aan. Wentzo beschikt over hoog gecertificeerde networking collega’s en voert ook de installatiewerkzaamheden met eigen, kundige collega’s uit. Deze sturen ze aan  door een vaste projectmanager, dus de lijntjes zijn daarmee altijd kort. Dat biedt rust en overzicht!”

Een hand houdt een kabel vast die in een poort zit van een switch

24/7 digitale ondersteuning voor Zuidwester

“Bij Zuidwester gaat de zorg dag en nacht door en daarom moet het netwerk op elk moment operationeel zijn. We hebben een netwerkoplossing gerealiseerd waarmee we te alle tijden updates kunnen uitvoeren. zonder dat de eindgebruiker dat merkt. Mooi om te zien dat het netwerk hier naar volle tevredenheid functioneert, daar doe ik het voor. Kunnen wij ook iets voor jouw zorginstelling betekenen?”

Wentzo collega legt met een glimlach iets uit aan een klant op zijn laptop
Zorg

BrabantZorg zeer tevreden over Wentzo

BrabantZorg is een zorgorganisatie met 33 locaties in de regio Noordoost-Brabant. De organisatie biedt onder andere woonzorg, wijkzorg, maar ook […]
Manager Bedrijfsvoering Archipel Zorggroep en Wentzo collega's kijken blij naar een laptop.
Zorg

Archipel Zorggroep klaar voor de toekomst dankzij Wentzo

Nieuw WiFi netwerk waar Archipel op kan vertrouwen Archipel Zorggroep biedt dagelijks zorg aan meer dan 3.000 cliënten op vijftien […]
Harry van Dijk, ICT Adviseur bij Accolade Zorg, bespreekt de mogelijkheden van de Network as a Service oplossing, met een specialist van Wentzo.
Zorg

Netwerk zonder omkijken voor Accolade Zorg

Van het verstrekken van medicijnen tot het bijwerken van zorgdossiers en het monitoren van cliënten in de nacht; om goede […]
Locatie zorggroep Almere
Zorg

Excellent Networking voor Zorggroep Almere

Dichtbij een breed en kwalitatief palet aan zorg bieden. Dat is in het kort de missie van Zorggroep Almere. Om […]
Jeffrey Kleijer Wentzo

Jeffrey Kleijer

Project Manager
0577-460008

Neem contact met mij op

Hidden