Firewall

Optimale bescherming tegen ongewenst netwerkverkeer. Zullen we dat voor je regelen?

Een hand houdt een kabel vast bij een patchkast
Wentzo slogan connect to make a difference

Wentzo firewall oplossingen

Je wilt optimale bescherming tegen virussen, malware, spyware, DDOS-aanvallen en ander ongewenst netwerkverkeer. Maar ook een positieve ervaring voor al je gebruikers, die met tal van devices gebruik maken van je netwerk. Zullen we dat voor je regelen? Met onze third-gen firewalls hoef je geen concessies meer te doen tussen veiligheid en connectiviteit!

Betrouwbare firewalls van Fortinet

Wentzo levert firewall-oplossingen van Fortinet. De FortiGate firewalls bieden een perfecte balans tussen eenvoud in beheer, maximale bescherming en een gezonde, schaalbare tariefstelling! Een belangrijk element van de Fortigate oplossing is de bewezen FortiGuard protectie service. Deze biedt uitgebreide beveiligingsservices, updates en daarmee maximale bescherming voor jouw netwerk.

Fortinet Firewall Switch

In vier stappen naar een nieuwe firewall

Technisch ontwerp

We beginnen met een visie op je nieuwe firewall. Wat is er nu nodig, hoe denk je over bescherming en hoe ontwikkelt je netwerkverkeer zich in de toekomst? Op basis van stevige sessies verfijnen we het technisch ontwerp steeds verder, tot je helemaal tevreden bent!

Proof of concept

We plaatsen en configureren je nieuwe firewall, naast je huidige oplossing. Zo blijf je beschermd terwijl wij ondertussen testen of alles werkt zoals we bedacht hebben. We starten de migratie pas als we de hoge lat van onze acceptatietest gehaald hebben.

Migratie en acceptatie

We plaatsen de hardware op de definitieve locaties en schakelen gecontroleerd over naar de nieuwe oplossing. Na iedere nieuwe aansluiting voeren we testen uit. Zo beperken we down-time en loop je minder risico’s. Na een acceptatietest is je firewall klaar!

Proactief beheer

In de week na oplevering blijft het projectteam paraat om eventuele nazorg te leveren. Daarna kan je rekenen op ons supportteam. Op basis van monitoring, trends en analyses waken we over de bescherming van jouw organisatie. Én voeren we passende maatregelen uit om bedreigingen een stapje voor te zijn.

Sturen op KPI’s

Wat is de groei van het netwerkverkeer? En nemen de bedreigingen evenredig toe? Hoe staan we er eigenlijk voor als organisatie? Allemaal begrijpelijke vragen die leven binnen jouw organisatie. Met periodieke KPI-rapportages kan jij op basis van feiten rapporteren en gefundeerde uitspraken kunt doen over jullie internetbeveiliging.

Meerder balkjes en daarboven een lijn die progressie laat zien

Veilig werken op afstand

Medewerkers in jouw organisatie loggen steeds vaker thuis of onderweg in. En dus wil je dat je firewall ook daar werkt. Dat kan met IPsec VPN. Jouw medewerkers maken via een VPN cliënt veilig verbinding met jouw firewall. Die routeert het verkeer naar het interne netwerk en/of het internet. Zo gelden je security policies ook op afstand. Wel zo veilig!

Een schild met daarin de letters VPN

Endpoint Protection

Devices van gebruikers zijn een belangrijk doelwit voor cyberaanvallen. Ze bieden namelijk vaak waardevolle gegevens, credentials én rekenkracht. Wentzo levert je daarom graag een firewall-oplossing met endpoint protection. Die bescherming is niet alleen mogelijk wanneer devices verbonden zijn met je bedrijfsnetwerk, maar ook wanneer gebruikers bijvoorbeeld via 4G verbinding maken. Natuurlijk ondersteunen we ook de integratie tussen Mobile Device Management-oplossingen en jouw firewall.

Firewall Endpoint Protection
 1. Wat is een firewall?

  Een firewall is een beveiligingslaag tussen jouw netwerk en de buitenwereld. Een firewall beschermt jouw netwerk tegen ongeautoriseerde toegang en schadelijke activiteiten.

 2. Hoe werkt een firewall?

  Een firewall werkt met een set van regels die bepalen welk netwerkverkeer wordt toegestaan ​​of geblokkeerd. Deze regels zijn gebaseerd op verschillende criteria, zoals bron- en doel-IP-adressen, poortnummers en protocoltypes. Moderne firewalls gebruiken ook machinelearning en artificial intelligence om bedreigingen voor jouw netwerk te signaleren.

 3. Waar beschermt een firewall tegen?

  Met een firewall ben je beschermd tegen virussen, spyware, DDOS-aanvallen en ander ongewenst netwerkverkeer. Een goede firewall doet dat op een gebruiksvriendelijke manier en biedt jouw medewerkers ook thuis of onderweg veilige toegang tot het internet óf je interne netwerk.

 4. Welke soorten firewalls zijn er?

  Packet-filtering firewalls, stateful inspection firewalls, application-level firewalls, next-gen firewalls, proxy firewalls; firewalls zijn er in alle soorten en maten. Welk type firewall geschikt is voor jouw organisatie, hangt af van de beveiliging behoeften, de complexiteit van het netwerk en de gewenste functionaliteit.

 5. Welke firewall-oplossing biedt Wentzo?

  Wentzo levert firewall oplossingen van Fortinet. De FortiGate firewalls bieden een perfecte balans tussen eenvoud in beheer, maximale bescherming en een gezonde, schaalbare tariefstelling. Een belangrijk element is de FortiGuard protectie service. Deze biedt uitgebreide beveiligingsservices, updates en maximale bescherming voor jouw netwerk.

 6. Hoe bescherm ik mijn netwerk als medewerkers thuis of onderweg inloggen?

  Medewerkers in jouw organisatie loggen steeds vaker thuis of onderweg in. Dan wil je dat je firewall daar ook werkt. Voor maximale beveiliging laat je je medewerkers via een VPN-cliënt verbinding maken met jouw firewall. Die routeert het verkeer naar het interne netwerk en/of het internet. Zo gelden je security policies ook op afstand!