Full service WiFi as a Service abonnement voor Bruna winkels

Wentzo slogan connect to make a difference
Bruna locatie

Bruna, Nederlands grootste boekenwinkelketen, heeft in 2012 een overeenkomst gesloten met Wentzo. Alle 380 winkels kunnen daardoor gebruik maken van het WiFi in de Winkel concept, gebaseerd op het WiFi as a Service abonnement. Op dit moment hebben 120 Bruna winkels in Nederland een draadloos netwerk, verzorgd door Wentzo.

Klantwaardering

Met 380 winkels door het hele land is Bruna één van de bekendste detailhandels in Nederland. In Houten, op het hoofdkantoor, wordt er voortdurend gezocht naar manieren om de winkels nóg aantrekkelijker te maken voor haar klanten. In 2011 kwam het thema WiFi op tafel. Geen vreemde gedachte: de klantwaardering voor een WiFi hotspot ligt hoog en ook de interne organisatie profiteert van de flexibiliteit van draadloos werken. Parallel aan het enthousiasme groeiden vragen over betrouwbaarheid, beveiliging en kosten. Er ontstond behoefte aan de kennis en kunde van een ervaren partij.

Professionele WiFi oplossing

Dat de organisatie niet over één nacht ijs ging, blijkt wel uit de gelopen route: maar liefst een jaar lang waren diverse leveranciers in gesprek met de boekenwinkelketen. Bruna wilde haar winkels een professionele WiFi oplossing bieden voor diverse doeleinden. Bruna startte een projectgroep en sprak onder andere met de adviseurs van Wentzo. Gedurende het traject raakte de organisatie steeds meer onder de indruk van de kennis en ervaring van deze WiFi specialist. Onze voorgestelde omgeving beantwoordde deze wensen het beste en biedt daarnaast nog veel meer interessante mogelijkheden. Zo krijgen ook winkelbezoekers kosteloos en veilig toegang tot het internet.

Elise Hansen, Manager ICT & Procesbeheer Bruna:

“Vooral de uitgebreide dienstverlening van Wentzo was van doorslaggevend belang in het beslissingstraject. Voorbeelden daarvan zijn het full-service abonnement, de Social Media Hotspot en de mogelijkheid om zowel bezoekers als eigen organisatie te ondersteunen. Bovendien kon Wentzo zorgdragen voor de internetlijn naar de winkel.”

Enthousiast

Tijdens een uitgebreide pilot zijn de verwachtingen meer dan waargemaakt. “Op basis van de ervaringen, zijn we een samenwerking gestart met Wentzo”, zegt Elise Hansen, Manager ICT & Procesbeheer bij Bruna. “Winkels die gebruik willen maken van het WiFi concept kunnen dat op Brunanet, het portaal voor Bruna ondernemers, aangeven. Wentzo neemt vervolgens contact op en verzorgt de gehele uitrol tot in de puntjes”. Naast de ondernemers zijn ook de winkelbezoekers erg positief over het WiFi netwerk; er wordt van deze innovatieve service. Dat gedeelde enthousiasme wordt in de slogan van het full service concept nog eens onderstreept: iedereen profiteert!

Marketingmogelijkheden

Een gratis WiFi Hotspot is echter niet nieuw; deze wordt bij organisaties zoals McDonalds al enkele jaren succesvol aangeboden. ,,Het grote verschil bij onze oplossing zit in de marketingtechnische mogelijkheden’’, vertelt Reino Wentzel, Commercieel directeur bij Wentzo. ,,Zo kunnen winkelbezoekers via hun Facebook of Twitter account verbinding maken met de Hotspot. Daardoor kunnen ze direct de Bruna Facebookpagina ‘liken’ en vrienden worden. Dat zijn zaken die tegenwoordig zwaar tellen binnen een consumentenorganisatie’’.

Klanten optimaal bedienen. Dáár draait het om!

Voor Wentzo is de Bruna organisatie een mooie toevoeging aan het klantenbestand dat al vele bekende namen kent. Organisaties zoals McDonalds Nederland, Hampshire Hotels, Gemeente Almelo, Amsterdam Historisch Museum en de Katholieke Pabo in Zwolle maken al tevreden gebruik van de diensten van de WiFi specialist. Voor Wentzo is een uitdagende klus in de retail omgeving dus geen uitzondering. Meer weten over ons specialisme? Neem vandaag nog contact op! Vul het contactformulier hieronder in, of bel ons op 0577-460008!

Een medewerker van de ANWB scant een boek met een handheldscanner
Retail

ANWB-winkels in 2 maanden over op nieuw netwerk

Network as a Service voor ANWB Retail Winkelvoorraden tellen met handheld scanners, tablets inzetten als digitale sales assisent. Daar heb […]
Een hele grote M verwerkt in het pand van McDonald's met op de achtergrond een foto van een grote burger
Retail

WiFi voor alle Nederlandse McDonald’s vestigingen

Meer dan honderdduizenden gasten per maand maken gebruik van het WiFi netwerk van McDonalds. Het realiseren van een betrouwbare, snelle […]
Een Nelson winkel, allerlei schoenen staan ten toon
Retail

Klanten Nelson nog sneller bediend in ruim 150 winkels

In de retailwereld maakt service het verschil: kan je jouw klant snel en adequaat helpen op basis van accurate voorraadgegevens […]