WiFi voor alle Nederlandse McDonald’s vestigingen

Wentzo slogan connect to make a difference
Een hele grote M verwerkt in het pand van McDonald's met op de achtergrond een foto van een grote burger

Meer dan honderdduizenden gasten per maand maken gebruik van het WiFi netwerk van McDonalds. Het realiseren van een betrouwbare, snelle en veilige connectiviteitservaring voor deze doelgroep was een mooie uitdaging voor het team van Wentzo.

Van advies tot realisatie

In het voortraject heeft Wentzo samen met McDonalds meerdere oplossingsrichtingen verkend. Met de kennis en expertise van Wentzo op het gebied van WiFi en networking konden we echt kennis toevoegen in het proces. Als Partner hebben we samen gekeken naar de best mogelijke oplossing passend bij de eisen en wensen van McDonalds. Uiteraard wordt daarbij gekeken naar de totale kosten van de oplossing, maar dit alleen is niet doorslaggevend. Het vertrouwen in de kwaliteit van het netwerk, een korte implementatietijd en een projectuitvoer die downtime voorkomt zijn hierin minstens zo belangrijk.

Bart van der Helm, Project Manager Wentzo:

“Het favoriete netwerk van Nederland, dankzij Team Wentzo!”

Proof of concept

“We zijn gestart met het testen van alle hardware in ons eigen testlab. Hierna hebben we twee locaties uitgerold. Zo zijn we groter gegaan tot er uiteindelijk zes teams dagelijks filialen opleverden. Er is voor McDonalds’s zelf nagenoeg geen overlast geweest, de samenwerking was prettig en we hadden goed contact met de filiaalmanagers en overige leveranciers. Het resultaat: in 3,5 maand, ruim voor de deadline, waren alle McDonald’s filialen in Nederland voorzien van een Wentzo WiFi netwerk. Na de oplevering stopt het voor ons niet, we hebben een mooie tool waarin alles inzichtelijk is voor McDonald’s. Ze kunnen bijhouden hoeveel mensen dagelijks verbonden zijn, hoe lang dat duurt en in welk filiaal. Uiteraard allemaal AVG-proof!

McDonald’s draait nu op een hoogwaardige oplossing, waar alles in zit. De toepassingen die McDonald’s zelf gebruikt, de applicaties voor de medewerkers en de leveranciers zitten hier allemaal bij in. We hebben ze compleet ontzorgd!”

De oplossing

De netwerk as a Service oplossing is gebaseerd op producten van Aruba networks, a hewlet packard enterprise company. Het goede partnership tussen Wentzo en Aruba heeft dan ook geleid tot een vlekkeloze migratie. Aruba Central is de cloud management en monitoring omgeving die gebruikt wordt binnen deze omgeving. Als managed service provider heeft Wentzo het beheer over het volledige netwerk. Maar de restauranteigenaar heeft middels een applicatie ook inzicht in de prestaties van zijn eigen restaurant.

Het resultaat

Met de netwerk as a Service oplossing van Wentzo heeft elk restaurant volledige dekking. Niet alleen in het restaurant gedeelte, de keuken en vergaderruimtes, maar ook buiten op het terras en in de drive lane. Naast het gastverkeer wordt met behulp van een volwaardige NAC oplossing het corporate verkeer veilig geleid over het LAN en WLAN netwerk. Met de beschikbaarheid van API’s blijven we werken aan slimme innovaties voor de toekomst. McDonalds levert nu één van de meest gebruikte WiFi netwerken van Nederland. En we zijn dan ook oprecht trots dat we in teamverband dit resultaat hebben behaald.

Lees meer klantverhalen

Een medewerker van de ANWB scant een boek met een handheldscanner
Retail

ANWB-winkels in 2 maanden over op nieuw netwerk

Network as a Service voor ANWB Retail Winkelvoorraden tellen met handheld scanners, tablets inzetten als digitale sales assisent. Daar heb […]
Een Nelson winkel, allerlei schoenen staan ten toon
Retail

Klanten Nelson nog sneller bediend in ruim 150 winkels

In de retailwereld maakt service het verschil: kan je jouw klant snel en adequaat helpen op basis van accurate voorraadgegevens […]
Bruna locatie
Retail

Full service WiFi as a Service abonnement voor Bruna winkels

Bruna, Nederlands grootste boekenwinkelketen, heeft in 2012 een overeenkomst gesloten met Wentzo. Alle 380 winkels kunnen daardoor gebruik maken van […]