Secure Networking

Kies voor stabiliteit, veiligheid én snelheid

Een hand houdt een kabel vast bij een patchkast
Wentzo slogan connect to make a difference

Secure Networking door Wentzo

Een betrouwbaar netwerk is cruciaal voor iedere organisatie. Wentzo zorgt dat de primaire processen in jouw organisatie nooit worden verstoord door problemen met het netwerk. We zorgen voor een stabiel, snel en veilig netwerk waarbij het servicemanagement altijd op orde is. We combineren al onze ervaringen, expertise en toekomstvisie in onze aanpak Secure Networking. Hiermee overtreffen we de verwachtingen. Van jou als IT-verantwoordelijke, maar nog belangrijker: van al je netwerkgebruikers!

De zeven zekerheden van een excellent netwerk

1. Devices en applicaties

De apparaten en applicaties binnen jouw organisatie spelen een grote rol in de gebruikerservaring. Surfen met een mobiel device gaat pas echt lekker als zo’n apparaat de gebruikte WiFi standaard ondersteunt. Daarom krijgen devices en applicaties bij ons altijd onze aandacht.

2. Network Access Control (NAC)

Voor ieder type gebruiker moet het duidelijk zijn hoe hij of zij verbinding maakt en dit proces moet zo laagdrempelig mogelijk zijn. Tegelijk moet het netwerk wel uitermate veilig zijn. Daarom is het belangrijk dat je weet welke gebruikers op het netwerk mogen en welke rollen zij op welk moment en op welke locatie hebben. Ongewenste of besmette devices? Die weren we van je netwerk. Lees meer over Secure Networking en NAC.

3. LAN

Het lokale netwerk (LAN) is extreem belangrijk. Wanneer je switches niet goed presteren, ervaart een netwerkgebruiker daar grote hinder van. Dat geldt ook wanneer het LAN ondeskundig is ingericht. Het LAN krijgt dan ook steevast de nodige aandacht in onze Excellent Networking-aanpak. Lees meer over Secure Networking en switching.

4. WLAN

Een onbetrouwbaar WiFi netwerk (WLAN) staat je organisatie in de weg! Security-incidenten, uitval of onvoldoende capaciteit raken het primaire proces en de continuïteit van jouw dienstverlening. Wentzo richt hoogwaardige WiFi netwerken in die een stevig antwoord bieden op de eisen en uitdagingen van jouw organisatie. Lees meer over Secure Networking en WiFi.

5. WAN

Steeds meer organisaties maken gebruik van clouddiensten. De WAN-verbinding (wide area network) is daarbij van onschatbaar belang. Die moet voldoende capaciteit bieden, flexibel schaalbaar én veilig zijn. Het type drager, back-up verbindingen, een DDoS wasstraat, het zijn allemaal overwegingen die we samen met jou aandacht geven om tot een excellent netwerk te komen.

6. Firewall

Ook de inrichting van een next generation firewall is een essentieel onderdeel voor een excellente netwerkervaring. Bedreigingen van zowel binnenuit als van buitenaf vormen een securityrisico en kunnen ook je imago beschadigen. Wentzo heeft een duidelijke visie en aanpak voor een firewall omgeving die jouw organisatie optimaal beschermt. Lees meer over Secure Networking en firewalls.

7. Continuïteit

Wij beheren jouw netwerk en we doen er alles aan om daarin excellent te presteren. Hoe we dat precies doen, leggen we heel nauwkeurig vast (in een SLA en een XLA). We monitoren en rapporteren de stand van zaken en voeren servicemanagementprocessen uit, zoals incident management en capacity management. Zo garanderen we blijvend een excellente netwerkervaring.

Security staat altijd op 1

Voor ieder onderdeel van Excellent Networking geldt dat security by design het uitgangspunt is. In de processen, de inrichting én de communicatie over een netwerkonderdeel zijn we ons bewust van veiligheidsrisico’s en maatregelen om aanvallen af te slaan. Deze voeren we in samenspraak met jou door. En we blijven hierover met je in gesprek. Zo nemen we onze en jouw verantwoordelijkheden serieus.

Wentzo collega aan het werk met drie beeldschermen voor zich

Network as a Service

“Eigenlijk moeten we upgraden, maar ons netwerk is nog niet afgeschreven.” of “Het beheer verdient meer aandacht, maar we moeten als IT-afdeling al zo veel.” Herkenbare geluiden? Niet als je gebruikmaakt van Wentzo’s Network as a Service: (NaaS). Een all-in managed service waarbij wij verantwoordelijk zijn voor een optimaal netwerk. In plaats van een kapitaalinvestering kies je voor een aantrekkelijk abonnementstarief. Wij ontzorgen je organisatie volledig voor dat wat je nu nodig hebt. En neemt het gebruik toe of juist af? Geen probleem. Wil je overstappen op een andere techniek? Ook mogelijk.

 1. Wat is Secure Networking en hoe kan het mijn bedrijf helpen?

  Met Secure Networking zorgt Wentzo ervoor dat de primaire processen in jouw organisatie nooit worden verstoord door problemen met het netwerk. We zorgen voor een stabiel, snel en veilig netwerk waarbij het servicemanagement altijd op orde is. Dat doen we met een team van meer dan 50 ervaren netwerkprofessionals, die continu hun netwerkkennis doorontwikkelen en nieuwe netwerontwikkelingen op de voet volgen.

 2. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een Secure Network?

  Een Secure Network is een netwerk dat is ontworpen met het oog op continuïteit. Veiligheid is niet alleen leidend bij het design, maar staat ook voorop bij de inrichting en het vormgeven van processen en het monitoren van jouw netwerk. En omdat hackers en cybercriminelen nooit stil staan, doen wij dat ook niet. We blijven steeds met je in gesprek over de veiligheid van je netwerk en voeren in samenspraak met jou maatregelen door om dreigingen af te slaan.

 3. Welke tools en technologieën zijn beschikbaar voor Secure Networking?

  Er zijn veel verschillende oplossingen om de veiligheid en continuïteit van jouw netwerk te borgen. Dit zijn een aantal belangrijke tools die we bij Wentzo veel toepassen.

  -Met Network Acces Control (NAC) monitor je realtime wie er verbinding wil maken met jouw netwerk. Na een uitgebreide validatie geef je geautomatiseerd de minimaal benodigde toegangsrechten.
  -Met DDI krijg je grip op DNS- en DHCP-verkeer. Zo dring je spoofing terug en bied je malwaredreigingen het hoofd.
  -Met een third-gen firewall bescherm je al jouw gebruikers en netwerkonderdelen, zonder dat dit ten koste gaat van de gebruikerservaring.
  -Security Insight scant continu en realtime jouw netwerk op meer dan 15 verschillende kwetsbaarheden. Ook krijg je alerts als hackers proberen binnen te dringen in jouw netwerk. Verder monitor je doorlopend of je nog voldoet aan de securitynormen in jouw branche of de eisen die horen bij jouw informatiebeveiligingsbeleid.

 4. Kunnen jullie met mij meedenken over de continuïteit en veiligheid van mijn netwerk?

  Zeker, we gaan graag met je in gesprek. Samen kijken we naar huidige en toekomstige bedreigingen en sparren we over jouw netwerkinfrastructuur. Op basis daarvan geven we je gericht advies op het gebied van Secure Networking.