SD-WAN

Betaalbare connectiviteit op al jouw locaties.

Laptop in beeld met op de achtergrond een patchkast
Wentzo slogan connect to make a difference

Een betaalbaar en toekomstbestendig netwerk

Heeft jouw organisatie meerdere locaties? Dan bracht je die traditioneel samen in een Wide Area Network (WAN). Maar aan zo’n netwerk hangt meestal een stevig prijskaartje, zeker wanneer je netwerkverkeer groeit. Met een Software Defined Wide Area Network (SD-WAN) is er gelukkig een aantrekkelijk alternatief. Je gebruikt betaalbare internetaansluitingen als basis voor jouw netwerk. En regelt met behulp van software op een intelligente manier de verkeersstromen binnen dat netwerk.

Betaalbaar

Met SD-WAN nemen je kosten voor Multi Protocol Label Switching (MPLS) fors af. Ook bespaar je op het  WAN-abonnement bij je provider. 

Flexibel

Tussentijds je bandbreedte op een locatie opschalen of aanpassingen doen in je netwerk? Het gaat razendsnel met SD-WAN.

Slim

Met SD-WAN kun je belangrijk netwerkverkeer prioriteit geven en wordt netwerkverkeer automatisch omgeleid als er een verbinding wegvalt. 

Gemakkelijk

Je beheert SD-WAN vanuit één centrale cloudomgeving. Het is dus niet meer nodig om op locatie aanpassingen te doen aan verbindingen. Dat scheelt je veel tijd.

De kracht van Fortinet, de kennis en service van Wentzo

Wentzo levert SD-WAN van Fortinet. Fortinet is wereldwijd toonaangevend op het gebied van SD-WAN. Met Fortinet Secure SD-WAN beschik je over een SD-WAN oplossing die wordt toegepast door enterprise bedrijven en internationale organisaties. De ervaren netwerkspecialisten van Wentzo staan garant voor een naadloze implementatie van Fortinet Secure SD-WAN in jouw organisatie. En met onze service level agreements tillen we de zekerheid van een optimale gebruikerservaring voor jou naar een nieuw niveau.

Elke locatie beschermd met de Fortigate Firewall

Met SD-WAN beschik je over flexibele-WAN verbindingen. Maar Fortinet gaat nog een stap verder. Als enige vendor biedt het een geïntegreerde firewall-oplossing voor jouw SD-WAN. Daarmee zijn al jouw locaties optimaal beschermd tegen malware, virussen en ander kwaadaardig netwerkverkeer.

In vijf stappen naar een SD-WAN

Inventarisatie

We brengen je netwerk en netwerkverkeer in kaart en stellen een programma van eisen op.

Design

Tijd om je SD-WAN te ontwerpen, waarbij we steeds met jou afstemmen.

Testen

We testen en toetsen de gekozen configuratie in een testomgeving.

Implementatie

We rollen  SD-WAN uit op jouw locaties. Dat gebeurt door ervaren netwerkspecialisten.  

Beheer

Je beschikt nu over de voordelen van SD-WAN. Wentzo ontzorgt je graag ook met het beheer! 

Gegarandeerde betrouwbaarheid voor cruciale diensten

Misschien zijn sommige processen in jouw bedrijf of organisatie zó cruciaal dat je altijd moet kunnen beschikken over een snelle netwerkverbinding. Dan wil je niet afhankelijk zijn van een lokale, commerciële internetaansluiting met bijbehorende SLA’s. In zo’n situatie combineer je traditionele WAN-verbindingen (MPLS, IP-VPN, etc) met SD-WAN. Zo kun je bijvoorbeeld het reguliere internetverkeer van cliënten in je zorginstelling via een ‘goedkope’ lijn laten lopen, terwijl je de bandbreedte van je traditionele WAN-verbinding benut voor de centrale uitluisterpost van de nachtdienst.

 1. Wat is SD-WAN?

  SD-WAN staat voor Software Defined Wide Area Network. Het is een manier om netwerken van locaties of vestigingen met elkaar te verbinden, zonder dat je daar traditionele hardware voor nodig hebt. In plaats daarvan wordt software gebruikt om verkeer op een efficiënte en dynamische manier over het netwerk te routeren.

 2. Welke voordelen biedt SD-WAN?
   • SD-WAN is betaalbaarder dan een traditionele WAN-oplossing, omdat je betaalbare internetaansluitingen gebruikt als basis voor jouw netwerk en met software op een intelligente manier de verkeersstromen binnen dat netwerk regelt.
   • SD-WAN biedt flexibiliteit wanneer je tussentijds bijvoorbeeld je bandbreedte wilt opschalen of andere aanpassingen wilt doen.
   • Met SD-WAN kun je belangrijk netwerkverkeer prioriteit geven en wordt netwerkverkeer automatisch omgeleid als er een verbinding wegvalt.
   • Je beheert SD-WAN vanuit één centrale cloudomgeving.
 3. Welke SD-WAN-oplossing adviseren jullie?

  Wentzo levert SD-WAN van Fortinet. Fortinet is wereldwijd toonaangevend op het gebied van SD-WAN. Met Fortinet beschik je over een SD-WAN oplossing die wordt toegepast door enterprise bedrijven en internationale organisaties. De netwerkspecialisten van Wentzo staan garant voor een naadloze implementatie van Fortinet Secure SD-WAN in jouw organisatie.