Network Access Control

Ontstaat er binnen je organisatie een groeiende mix aan devices met potentiële bedreigingen? Met Network Access Control (NAC) houd je grip op het netwerkverkeer.

WiFi 6E Wentzo
Wentzo slogan connect to make a difference

Network Access Control specialist

Zie je in jouw organisatie ook steeds meer verschillende gebruikers met een groeiende mix aan devices? En maak je je zorgen over de potentiële bedreigingen die dat oplevert? Met Network Access Control (NAC) houd je grip op het netwerkverkeer en heb je een antwoord op de opkomst van IOT-apparatuur en de BYOD-trend. Wentzo helpt je aan de NAC-oplossing die aansluit bij jouw organisatie en netwerkverkeer.

Secure Network Access Control met Aruba ClearPass

Onze keuze voor network acces control? Dat is Aruba ClearPass. Dit Policy Management-platform bied je niet alleen het hoogst haalbare beveiligingsniveau, maar ook het grootste gebruiksgemak. Beheer eenvoudig de toegang tot zowel je draadloze als je vaste netwerk. Op basis van de rollen, het type device en het security niveau, krijgen apparaten geautomatiseerd volledige of beperkte toegang tot het netwerk. Dankzij een dynamische switchconfiguratie maakt het daarbij niet uit op welke switchpoort apparatuur wordt aangesloten. Dat scheelt je veel patch- en configuratiewerk!

Afbeelding van Aruba ClearPass

Veiligheid en gastvrijheid

Heb je regelmatig gasten over de vloer of verwelkom je elke dag andere bezoekers? Geen probleem. Aruba ClearPass biedt je verschillende mogelijkheden om deze doelgroepen op een veilige manier gebruik te laten maken van jouw netwerk.

Twee mannen zittend aan een tafel buiten in gesprek. Op tafel staat appeltaart en koffie

Slimme integraties

Integreer Network Acces Control voor nog meer veiligheid met andere oplossingen die je netwerk beschermen. We koppelen Aruba ClearPass bijvoorbeeld graag je firewall, MDM-oplossing of DNS/DHCP-server. Zo krijg je nog beter inzicht in afwijkend netwerkgedrag. In combinatie met tools zoals Immunity kun je vervolgens geïnfecteerde devices direct in quarantaine plaatsen.

Firewall Endpoint Protection

In vier stappen naar Network Access Control

Sparren

Wissel eens van gedachten met één van onze netwerkexperts over toegangscontrole. We delen graag best practices van andere organisaties.

Configureren

Samen stellen we vast hoe je de toegang tot jouw netwerk wilt controleren. We helpen je om policies in te stellen en testen natuurlijk of dat goed werkt.

Implementeren

Helemaal tevreden? Dan implementeren we jouw NAC-oplossing en integreren we die desgewenst met andere beveiligingsoplossingen.

Beheren

Gefeliciteerd, je bent nu in control! Natuurlijk staan we ook na oplevering voor je klaar. Als gecertificeerd Aruba Platinum Partner hebben we alle expertise in huis om je te helpen bij vragen of problemen.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Hidden
 1. Wat is NAC?

  NAC staat voor Network Acces Control. Het is een hulpmiddel om de toegang tot jouw netwerk te reguleren en alleen geautoriseerde gebruikers toe te laten.

 2. Waarom is NAC belangrijk voor jouw netwerkbeveiliging?

  Met de groei van het aantal online en digitale toepassingen, groeit ook jouw netwerkverkeer. Bovendien maken gebruikers tegenwoordig met een brede mix aan zakelijke en privé devices verbinding met jouw netwerk. Dat brengt nieuwe risico’s met zich mee. Met Network Acces Control beheers je die risico’s en houd je grip op het netwerkverkeer. Wentzo helpt je aan de NAC-oplossing die aansluit bij jouw organisatie en netwerkverkeer.

 3. Welke voordelen biedt Network Access Control (NAC) voor netwerkbeveiliging?

  Met NAC monitor je realtime wie er wanneer, waar en met welk type device verbinding maakt met je netwerk. Daarnaast stel je policies per gebruikersgroep vast. Weer bijvoorbeeld automatische devices zonder recente anti-virussoftware, privé devices of onbekende IOT-devices. Ook controleer je moeiteloos of verbonden devices nog voldoen aan je beveiligingsregels. Devices met verdacht netwerkverkeer plaats je in quarantaine.

 4. Wat houdt Zero Trust Network Access in?

  Bij Zero Trust Network Access vindt er standaard en continu verificatie en autorisatie plaats voordat iemand toegang krijgt tot het netwerk. Zelfs als gebruikers zich binnen je netwerk bevinden. Het is de basis voor moderne netwerkbeveiliging in een wereld waarin dreigingen zowel van binnen als van buiten komen.

 5. Wat houdt Least Privileged Access in?

  Bij Least Privilage Acces krijgen gebruikers niet meer rechten dan ze nodig hebben om bijvoorbeeld hun werk te doen of te studeren. Op die manier verminder je beveiligingsrisico’s, want als er onverhoopt indringers binnenkomen via devices van gebruikers kunnen ze niet bij alle delen van jouw netwerk.

 6. Welke NAC-oplossing adviseren jullie?

  Onze voorkeur gaat uit naar de Aruba ClearPass. Dit platform biedt je niet alleen het hoogst haalbare beveiligingsniveau, maar ook het grootste gebruiksgemak. Je beheert eenvoudig de toegang tot zowel je draadloze als je vaste netwerk. Op basis van de rollen, het type device en het security niveau, krijgen apparaten geautomatiseerd volledige of beperkte toegang tot het netwerk.