Netwerk zonder omkijken voor Accolade Zorg

Wentzo slogan connect to make a difference
Harry van Dijk, ICT Adviseur bij Accolade Zorg, bespreekt de mogelijkheden van de Network as a Service oplossing, met een specialist van Wentzo.

Van het verstrekken van medicijnen tot het bijwerken van zorgdossiers en het monitoren van cliënten in de nacht; om goede zorg en ondersteuning te bieden kunnen medewerkers van Accolade Zorg niet meer zonder snel en stabiel internet. Daarom koos de christelijke zorgorganisatie voor een Network as a Service (NaaS) van Wentzo.

Accolade Zorg biedt zorg aan ouderen, volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel en mensen met een langdurige bewustzijnsstoornis. Het gaat daarbij om verpleeghuiszorg, thuiszorg en dagbesteding. Accolade Zorg heeft locaties in Amersfoort, Assen, Bilthoven, Bodegraven, Bosch & Duin en Zeist.

Wirwar aan apparatuur

Al die locaties hadden hun eigen WiFi oplossing. En met een wirwar aan apparatuur van verschillende fabrikanten was het netwerklandschap van Accolade Zorg behoorlijk versnipperd. “Dat maakt het beheer complex en arbeidsintensief, terwijl we hier werken met een relatief kleine ICT-afdeling”, vertelt Harry van Dijk (ICT-adviseur bij Accolade Zorg). Zijn behoefte? “Ik wilde één aanspreekpunt en een uniforme netwerkoplossing. Voor medewerkers moet het daarbij niet uitmaken op welke locatie ze werken. Zij willen gewoon zorg verlenen, hebben niet voor dit vak gekozen om bezig te zijn met techniek en moeten gewoon altijd verbonden zijn”, vervolgt Van Dijk.

Harry van Dijk, ICT Adviseur bij Accolade Zorg:

“Dat je geen initiële investering hebt is erg prettig. Ik kon gewoon aan het management laten zien: dit kost het en dan zijn we klaar.”

 

Accolade Zorg is klaar voor de toekomst

Wentzo bedacht die oplossing aan Accolade Zorg. Het gaat om een netwerk dat bestaat uit componenten van Aruba, Extreme en Fortinet, met één integraal platform voor monitoring. Binnenkort komt daar nog een NAC-oplossing bij, waarmee Accolade Zorg gericht netwerktoegang kan verlenen aan verschillende gebruikersgroepen. “Een best-of-breed-oplossing die aansluit bij de manier waarop Accolade Zorg werkt en zorgtechnologie inzet. Bovendien is het netwerk toekomstbestendig. Als Accolade Zorg bijvoorbeeld in de toekomst aan de slag wil met cliënteninternet of bluetoothtracking, dan is de netwerkinfrastructuur er klaar voor”, vertelt Etienne van Heel (netwerkconsultant bij Wentzo).

Medewerkers van Accolade Zorg maken gebruik van de Network as a Service oplosssing van Wentzo om cliënten de beste zorg te verlenen.

Voorspelbare kosten, beter beveiligd

Het netwerk wordt as a service geleverd en Wentzo verzorgt ook de monitoring, het beheer, de licenties en het contact met fabrikanten. Accolade Zorg betaalt hiervoor een vast bedrag per maand. “Dat je geen initiële investering hebt is erg prettig. Ik kon gewoon aan het management laten zien: dit kost het en dan zijn we klaar. Dan krijg je niet straks nog facturen voor bijvoorbeeld metingen of andere werkzaamheden”, vertelt Van Dijk.

In eerste instantie wilde Accolade Zorg het WiFi netwerk as a service afnemen. De zorgorganisatie zou dan zelf de switches aanschaffen en beheren. Met het oog op onder meer informatiebeveiliging koos de zorgorganisatie uiteindelijk ook voor Switching as a Service. Van Dijk: “Je moet switches regelmatig updaten, maar in de praktijk schoot dat er vaak bij in. Nu doet Wentzo dat voor ons. Zo verkleinen we de kans op hacks en zijn onze data – waaronder gevoelige medische gegevens – beter beschermd.”

Harry van Dijk, ICT Adviseur bij Accolade Zorg, bespreekt het functioneren van de Network as a Service oplossing, met een technische specialist van Wentzo.

Geen haperende WiFi meer voor Accolade Zorg

De netwerkmigratie van Accolade Zorg vindt gefaseerd plaats, waarbij Wentzo rekening houdt met de afschrijving van het huidige netwerk op verschillende locaties. Inmiddels zijn al drie locaties ‘over’, waaronder een kleinschalige woonvorm in Bodegraven. “Daar hing één WiFi modem met repeaters. Medewerkers hadden regelmatig last van haperende WiFi. Dan kon ICT er naartoe. Dan zit je 45 minuten in de auto om een repeater te resetten. Die problemen zijn voorbij. Dat bespaart mij veel tijd en medewerkers een hoop frustratie”, zegt Van Dijk.

 

Harry van Dijk, ICT Adviseur bij Accolade Zorg:

“Je merkt dat je schakelt met een specialistische partij die alles van netwerken weet.”

 

Veel knowhow, snelle respons

Ook over de samenwerking met Wentzo is Van Dijk te spreken. “Je merkt dat je schakelt met een specialistische partij die alles van netwerken weet. Ze hebben veel technische knowhow en denken met je mee, ook over bijvoorbeeld de beveiliging van je netwerk. De respons op meldingen is snel en we worden netjes geïnformeerd over bijvoorbeeld het uitrollen van updates.” Maar misschien nog wel belangrijker is dat je op elkaar kunt rekenen. “Een woord is een woord bij Wentzo. We hadden bijvoorbeeld in 2018 afgesproken dat de switches van onze locatie in Assen zouden worden ondergebracht in het as-a-service-contract. Uiteindelijk duurde het om meerdere redenen ruim twee jaar voor het zover was. Toch stond die afspraak. Dat vind ik netjes.”

Samenwerking met andere leveranciers

Welke tip zou Van Dijk andere ICT-adviseurs meegeven? “Kies voor samenwerking met specialisten. Er zijn ook zorgtechnologieleveranciers die je netwerk erbij kunnen leveren. Dan heb je alles onder één dak, maar in mijn ogen is dat uiteindelijk niet houdbaar. Je kunt niet overal goed in zijn. Wij hebben daarom gekozen voor meerdere leveranciers die op een bepaald terrein uitblinken en horizontaal met elkaar samenwerken. Het gevaar is dat die bij problemen onderling naar elkaar gaan wijzen, maar daar hebben we afspraken over gemaakt. Als de lampjes bij Wentzo allemaal groen branden, denken ze alsnog mee over waar we dan moeten zoeken. Het kan dus wel!”

 

Dit verhaal nog eens rustig doorlezen?

Download de reference case opent in nieuw tabblad

 

Wentzo collega laat op een tablet de dekking zien van het netwerk aan een klant

Network as a Service voor Accolade Zorg

“Bij Accolade Zorg kozen we voor een best-of-breed-oplossing die aansluit bij de manier waarop zij werken en zorgtechnologie inzetten, ook in de toekomst. Als Accolade Zorg aan de slag wil met cliënteninternet of bluetoothtracking, dan is de netwerkinfrastructuur er klaar voor. Kan ik ook iets voor jouw zorgorganisatie betekenen?”

Lees meer klantverhalen

Een man en een vrouw kijken naar een groot scherm. Ze zijn een spel aan het spelen en hebben controlers vast in hun handen.
Zorg

Internet, televisie en telefonie in de zorg, zoals thuis!

Kan je ons helpen om één netwerkinfrastructuur voor medewerkers, cliënten en gasten van onze zorgorganisatie te realiseren? Waarbij cliënten op […]
Wentzo collega legt met een glimlach iets uit aan een klant op zijn laptop
Zorg

BrabantZorg zeer tevreden over Wentzo

BrabantZorg is een zorgorganisatie met 33 locaties in de regio Noordoost-Brabant. De organisatie biedt onder andere woonzorg, wijkzorg, maar ook […]
Manager Bedrijfsvoering Archipel Zorggroep en Wentzo collega's kijken blij naar een laptop.
Zorg

Archipel Zorggroep klaar voor de toekomst dankzij Wentzo

Nieuw WiFi netwerk waar Archipel op kan vertrouwen Archipel Zorggroep biedt dagelijks zorg aan meer dan 3.000 cliënten op vijftien […]
Locatie zorggroep Almere
Zorg

Excellent Networking voor Zorggroep Almere

Dichtbij een breed en kwalitatief palet aan zorg bieden. Dat is in het kort de missie van Zorggroep Almere. Om […]
Etienne van Heel Wentzo

Etienne van Heel

Sales Consultant
0577-460008

Neem contact met mij op

Hidden