Archipel Zorggroep klaar voor de toekomst dankzij Wentzo

Wentzo slogan connect to make a difference
Manager Bedrijfsvoering Archipel Zorggroep en Wentzo collega's kijken blij naar een laptop.

Nieuw WiFi netwerk waar Archipel op kan vertrouwen

Archipel Zorggroep biedt dagelijks zorg aan meer dan 3.000 cliënten op vijftien verschillende woon- en behandellocaties. En voor die goede zorg is een betrouwbaar netwerk cruciaal. Daarom werd het WiFi netwerk op alle locaties door Wentzo vervangen en uitgebreid. 

Archipel levert verpleeghuiszorg, thuiszorg en revalidatiezorg aan kwetsbare ouderen in de regio Eindhoven. Daarnaast heeft de zorgorganisatie expertisecentra voor jongeren en ouderen met een chronische ziektes zoals Korsakov, Huntington en dementie. Een steeds groter deel van die zorg leunt op digitale processen. 

Netwerk dat 24/7 beschikbaar moet zijn

“Het functioneren van het netwerk is voor ons cruciaal. We zijn natuurlijk 24/7 in de lucht. De alarmering loopt via het netwerk, we rapporteren in het elektronisch cliëntendossier, voor het voorschrijven van medicatie moeten we verbonden zijn. Ons netwerk kan en mag eigenlijk niet uitvallen”, zegt Robert Boelhouwer, manager bedrijfsvoering bij Archipel.

Bekijk de video

Van pleisters plakken naar een definitieve oplossing

En dat was precies wat nog weleens gebeurde binnen Archipel. Vervelend natuurlijk voor medewerkers die daardoor hun werk niet goed kunnen doen en meer tijd kwijt zijn. “We hebben het eigenlijk iedere keer geprobeerd te lijmen met lapmiddelen. Uiteindelijk hebben we de keuze gemaakt om het rigoureus anders te doen en de basis op orde te brengen: het WiFi netwerk.”

Gegarandeerde connectiviteit met Aruba

Wentzo realiseerde voor Archipel een state of the art draadloos netwerk. Het gaat om een single plain network op basis van HPE Aruba Networking. Voor dat netwerk zijn de locaties grondig geïnventariseerd tijdens een Site Survey. Daarbij is onder meer gekeken naar fysieke barrières en apparatuur die stoort op het netwerk. Vervolgens is een ontwerp gemaakt dat dekking biedt tot in de kleinste hoekjes van de locaties.

HPE Aruba Networking logo

Inzicht in de gebruikerservaring met een UXI

Naast nieuwe switches en accespoints plaatste Wentzo ook een UXI. Dat is een sensor waarmee je de gebruikerservaring van je netwerk in kaart brengt. De UXI test bijvoorbeeld het verbinden met jouw draadloze netwerk of het verkrijgen van een IP-adres. “Met de sensor kunnen we het netwerk volledig monitoren en krijgen we inzicht in de performance”, vertelt Jaap Goris, manager sales solutions & purchaser bij Wentzo.

Netwerk als basis voor de digitale werkplek

Nu het nieuwe netwerk in de lucht is, kan Archipel met een gerust hart de nieuwe, digitale werkplek voor al haar medewerkers uitrollen. “We lopen graag voorop, kijken altijd naar nieuwe initiatieven in de markt die ons kunnen helpen om de zorg die we geven nog beter te maken. Daar hoort ook een digitale omgeving bij die klaar is voor de toekomst”, zegt Robert Boelhouwer van Archipel. “Ik zou Wentzo zeker aanbevelen, want jullie zijn extreem bevlogen, denken in oplossingen en maken het in de praktijk gewoon waar.”

Netwerkspecialist voor de zorg

Wentzo heeft al meer dan 50 zorgorganisaties geholpen met de stap naar een toekomstbestendig netwerk. We realiseren daarbij zowel WLAN-netwerken als LAN-netwerken. Dat doen we tegenwoordig vaak as a Service, waarbij we met o.a. network acces control en security insight de veiligheid van het netwerk verhogen. Ook bieden we zorgspecifieke netwerkoplossingen, zoals private client groups. 

Een hand houdt een kabel vast bij een patchkast

Futureproof netwerk voor Archipel Zorggroep

‘Bij Zorggroep Archipel is er gekozen voor een state of the art oplossing van Aruba. Daarin hebben we switching, WLAN en een UXI sensor geplaatst om het netwerk volledig te monitoren en inzicht te krijgen in de performance.’

Een man en een vrouw kijken naar een groot scherm. Ze zijn een spel aan het spelen en hebben controlers vast in hun handen.
Zorg

Internet, televisie en telefonie in de zorg, zoals thuis!

Kan je ons helpen om één netwerkinfrastructuur voor medewerkers, cliënten en gasten van onze zorgorganisatie te realiseren? Waarbij cliënten op […]
Wentzo collega legt met een glimlach iets uit aan een klant op zijn laptop
Zorg

BrabantZorg zeer tevreden over Wentzo

BrabantZorg is een zorgorganisatie met 33 locaties in de regio Noordoost-Brabant. De organisatie biedt onder andere woonzorg, wijkzorg, maar ook […]
Harry van Dijk, ICT Adviseur bij Accolade Zorg, bespreekt de mogelijkheden van de Network as a Service oplossing, met een specialist van Wentzo.
Zorg

Netwerk zonder omkijken voor Accolade Zorg

Van het verstrekken van medicijnen tot het bijwerken van zorgdossiers en het monitoren van cliënten in de nacht; om goede […]
Locatie zorggroep Almere
Zorg

Excellent Networking voor Zorggroep Almere

Dichtbij een breed en kwalitatief palet aan zorg bieden. Dat is in het kort de missie van Zorggroep Almere. Om […]
Jaap Goris Wentzo

Jaap Goris

Manager Sales Operations
0577-460008

Neem contact met mij op

Hidden