Site Survey

Een goede basis voor een betrouwbaar WiFi netwerk? Start met een professionele Site Survey.

Wentzo collega voert een site survey uit
Wentzo slogan connect to make a difference

Het belang van een Site Survey

Is de WiFi traag of valt bij gebruikers in jouw organisatie regelmatig de verbinding met het draadloze netwerk (WLAN) weg? Dan is het tijd voor een Site Survey. Met netwerkmetingen en een spectrumanalyse brengen we de oorzaak van de problemen in kaart. Natuurlijk vertellen we je ook hoe je wél de gewenste performance en stabiliteit bereikt. Zo leggen we de basis voor een betrouwbaar WiFi netwerk!

Oorzaken van trage of haperende WiFi

Tijdens Site Surveys zien we vaak dezelfde bottlenecks terugkomen. Allereerst zijn er fysieke barrières zoals muren, plafonds of liften die het WiFi signaal dempen. Met onze metingen brengen we deze demping in kaart. Een ander veelvoorkomende oorzaak van WiFi problemen zijn apparaten die storen op de kanalen die de access points gebruiken voor communicatie met WLAN-devices. Denk daarbij bijvoorbeeld aan beveiligingscamera’s. Met een spectrumanalyse (2,4 GHz., 5 GHz. en 6 GHz) krijgen we deze stoorzenders in beeld. Tot slot is ook een groei van het aantal gebruikers én devices met wisselende WiFi specificaties (BYOD) een veelvoorkomende oorzaak van WiFi problemen.

Wentzo collega voert een site survey uit

De vier stappen van een Site Survey

1

Intake

Je geeft ons de gewenste performance en stabiliteit van jouw draadloze netwerk door.

2

Meten

We komen meten op jouw locatie(s). Gebruikers merken hier niets van.

3

Berekenen

We berekenen en analyseren wat er nodig is om de gewenste gebruikerservaring te realiseren.

4

Rapport

Je ontvangt de meetresultaten en aanbevelingen over benodigde hardware, de positionering van die hardware en instellingen zoals kanaalkeuzes en zendvermogens.

Site Survey door ervaren WiFi specialisten

Wentzo is al meer dan twintig jaar specialist in draadloze netwerken. We voerden al honderden Site Surveys uit voor bedrijven, zorg- en onderwijsinstellingen. Voor jouw Site Survey schakel je met ervaren WiFi specialisten, die integraal naar jouw netwerkomgeving en netwerkontwerp kijken.

Mobiele telefoon wordt vastgehouden waarop Wentzo Site Survey plattegrond zichtbaar is

Aan de slag met excellente WiFi

Na de Site Survey weet je wat er nodig is voor een excellent, toekomstbestendig WiFi netwerk. Natuurlijk helpen we je ook graag om dat netwerk te realiseren. En wil je zelf geen omkijken naar dat draadloze netwerk? Met WiFi as a Service van Wentzo blijft jouw netwerk altijd up-to-date en zijn jouw gebruikers nu én in de toekomst verzekerd van stabiel draadloos internet.