Excellent Networking voor Zorggroep Almere

Wentzo slogan connect to make a difference
Locatie zorggroep Almere

Dichtbij een breed en kwalitatief palet aan zorg bieden. Dat is in het kort de missie van Zorggroep Almere. Om haar ambities waar te maken vertrouwt deze integrale zorgaanbieder op de Excellent Networking dienstverlening van Wentzo.

“Ruim veertig jaar geleden is Zorggroep Almere gestart, in een bouwkeet, met één huisarts vertelt Teammanager ICT Hans van Doorn. “Inmiddels bieden wij integrale eerstelijnszorg aan meer dan 160.000 van de ruim 210.000 inwoners van Almere. Met huisartsen in loondienst, een huisartsenpost, apothekers, verpleeghuizen, wijkzorg,
fysiotherapie, jeugdzorg, verloskunde en psychische zorg. Dat is uniek in Nederland. We groeien en willen daarbij nog beter inspelen op de behoeften van cliënten en patiënten,
met goede, efficiënte zorg dichtbij. Bijvoorbeeld door mobiel te gaan werken – met flexibele werkplekken en toegang tot applicaties en dossiers op de plek waar onze patiënten zijn.”

Basis op orde

Maar nog niet op alle van de ruim 30 locaties was het (WiFi) netwerk op orde. “Voor mobiel werken is dat een absolute must,” aldus Van Doorn. “We wilden bovendien netwerktoegang, authenticatie en beheer optimaliseren. Tot slot moest ons netwerk klaar zijn voor toekomstige groei. Kortom: de basis moest op orde zijn. Om een partner te selecteren die ons daarbij kon adviseren en helpen hebben we een uitgebreide marktscan gedaan. Wentzo kwam daarbij als beste uit de bus. Hun integrale oplossing, Excellent Networking, sluit naadloos aan bij onze situatie, wensen en eisen. Bovendien heeft Wentzo veel ervaring in de zorg.”

Sales Operations Manager Jaap Goris van Wentzo: “Wij hebben twee van onze troeven ingezet. Onze totale Network as a Service oplossing én onze projectbegeleiding van begin tot eind. Zeker als er zo veel locaties zijn en dus veel verschillende partijen betrokken zijn, nemen wij iedereen mee in alle stappen die gezet moeten worden. Dat blijkt in de praktijk heel goed te werken.”

Servicemanagement

Zorggroep Almere kan 24×7 rekenen op de ondersteuning van team Wentzo. Alle netwerkcomponenten worden proactief gemonitord en bij onverhoopte issues worden deze – volgens afgesproken response- en oplostijden – verholpen. Wentzo biedt een helder inzicht in alle KPI’s van de dienstverlening, zoals uptime en doorlooptijden van incidenten of changes. Daarnaast voert Wentzo periodiek operationele en strategische overleggen. Zo kijken we gezamenlijk waar kansen/bedreigingen liggen voor de dienstverlening van het netwerk.

Volledige netwerkoplossing

Wentzo nam het volledige netwerk onder handen: het Wentzo team realiseerde de benodigde bekabeling, verving de switches en realiseerde een hoogwaardig WiFi netwerk op alle locaties. Daarnaast implementeerde zij Network Access Control, waarmee niet alleen de security, maar ook het beheergemak sterk werd verbeterd. Als Platinum partner van HPE Aruba Networking, zette zij enkel networking producten uit dit portfolio in. Van Doorn: “We werkten al met Aruba, dus we waren enigszins bekend met de mogelijkheden. De NAC-autorisatie is nu volledig ingeregeld: medewerkers of gasten krijgen automatisch de juiste rollen en rechten toegekend. Daarmee zijn we een open netwerkorganisatie geworden. Bovendien beschikken we over uitgebreide dashboards: met één muisklik zien we precies wat er op het netwerk gebeurt.”

Projectuitvoering

De uitrol van het project startte bij de acht verpleeghuizen.  “Elk gebouw is anders, vandaar dat we voor dit deel van het project meer tijd hadden ingepland,” aldus Goris. “De projectmanagers van Zorggroep Almere, de locatiemanagers en de projectmanagers aan onze kant hebben voortdurend alles met elkaar afgestemd. Belangrijk was dat de locaties precies wisten wat zij konden verwachten. Verstorende werkzaamheden vonden plaats wanneer bewoners en medewerkers er zo min mogelijk overlast van ondervonden. Bij de locaties die na de verpleeghuizen volgden, lag dat net weer anders. Tijdens een spreekuur van een huisarts of fysiotherapeut kan je niet zomaar binnenvallen, dus hier voerden we werkzaamheden tijdens avonden en weekenden uit. De bereidheid bij Zorggroep Almere om op die momenten mee te werken was groot.” “Die fase ging dan ook sneller dan gepland,” aldus Van Doorn. “Daardoor waren we al eerder klaar met de implementatie dan verwacht. Ik vind dat bijzonder voor zo’n omvangrijk IT-project.”

 

“Bij Wentzo snappen ze onze processen en de lijntjes waren kort. Dat werkte snel en prettig.”
– Hans van Doorn, Teammanager IT Zorggroep Almere

 

Gezamenlijke inzet

De grondige voorbereiding was volgens beiden een belangrijke succesfactor. Goris: “Hoe zien de locaties eruit, wat is er aan apparatuur, welke gebruikersgroepen moeten geautoriseerd worden voor welke delen van het netwerk? Er komen bijvoorbeeld veel bezoekers en op een aantal locaties zijn er ook onderhuurders die van het netwerk gebruik maken. We hebben veel tijd besteed aan die inventarisatie. Dat verdiende zich terug. Maar ook het teamwork heeft zeker bijgedragen. Binnen het projectteam en op alle locaties was er grote inzet om meters te maken.” Van Doorn vult aan: “Bij Wentzo snappen ze onze processen en de lijntjes waren kort. Dat werkte snel en prettig.”

Enthousiast

Over het resultaat is Van Doorn enthousiast. “We zien het mobiele gebruik groeien. We weten welke hard- en software we gebruiken en welke groepen gebruikers er zijn. Ook externen die onze locaties bezoeken kunnen nu veilig op ons netwerk. Op basis van de opgedane ervaringen besloot Zorggroep Almere recent om de Netwerk as a Service dienst verder uit te breiden: “We gaan voor alle locaties een SD-WAN oplossing realiseren op basis van redundante firewalls per locatie. Zo heeft Zorggroep Almere haar totale connectiviteit ondergebracht bij Wentzo en dat allemaal binnen een As a Service dienstverlening. Van Doorn vult aan: “Met de huidige dienstverlening ervaren we minder verstoringen en is er significant minder beheerlast. Dat geeft meer tijd voor strategische werkzaamheden waarmee we de zorg voor iedereen beter kunnen maken. En dát is waar we het uiteindelijk allemaal voor doen!

Deze klanten waren ook blij

Een man en een vrouw kijken naar een groot scherm. Ze zijn een spel aan het spelen en hebben controlers vast in hun handen.
Zorg

Internet, televisie en telefonie in de zorg, zoals thuis!

Kan je ons helpen om één netwerkinfrastructuur voor medewerkers, cliënten en gasten van onze zorgorganisatie te realiseren? Waarbij cliënten op […]
Wentzo collega legt met een glimlach iets uit aan een klant op zijn laptop
Zorg

BrabantZorg zeer tevreden over Wentzo

BrabantZorg is een zorgorganisatie met 33 locaties in de regio Noordoost-Brabant. De organisatie biedt onder andere woonzorg, wijkzorg, maar ook […]
Manager Bedrijfsvoering Archipel Zorggroep en Wentzo collega's kijken blij naar een laptop.
Zorg

Archipel Zorggroep klaar voor de toekomst dankzij Wentzo

Nieuw WiFi netwerk waar Archipel op kan vertrouwen Archipel Zorggroep biedt dagelijks zorg aan meer dan 3.000 cliënten op vijftien […]
Harry van Dijk, ICT Adviseur bij Accolade Zorg, bespreekt de mogelijkheden van de Network as a Service oplossing, met een specialist van Wentzo.
Zorg

Netwerk zonder omkijken voor Accolade Zorg

Van het verstrekken van medicijnen tot het bijwerken van zorgdossiers en het monitoren van cliënten in de nacht; om goede […]