Excellent netwerk voor Amerpoort en Reinaerde

Wentzo slogan connect to make a difference

Voor een optimale begeleiding van meer dan 5.000 cliënten is een 24/7 functionerend netwerk een vereiste. Vanuit dat oogpunt zochten zorgorganisaties Amerpoort en Reinaerde naar een specialist die al hun locaties van een hoogwaardig en toekomst ready WiFi netwerk voorziet. Mede dankzij de duurzame samenwerkingsrelatie van de afgelopen jaren kozen zij opnieuw voor netwerkspecialist Wentzo.

Wentzo is geen nieuwe naam voor Amerpoort en Reinaerde; afgelopen jaren voorzag Wentzo al een deel van de vestigingen van een WiFi netwerk. Een veranderende behoefte – denk aan WiFi t.b.v. Domotica , ECD en Voice over WiFi – leidde tot het besluit om alle zorglocaties van een hoogwaardig en future proof WiFi netwerk te voorzien. Voor dit project lieten de zorginstellingen zich uitgebreid informeren over het huidige WiFi landschap. Op basis van een Pakket van Eisen en ervaringen in een pilot, kozen Amerpoort en Reinaerde voor de oplossingen van mobility- en netwerkspecialist Aerohive.

Toekomstbestendige access points

Wentzo voorziet de ruim 300 locaties van Aerohive’s AP250 access point. Dit toekomstbestendig 802.11ac wave 2 AP beschikt over een 3×3 Multi-MiMo radio, waarbij het mogelijk is om beide radio’s op 5GHz te laten functioneren. Zeker voor locaties waar een hoge capaciteit wenselijk is, biedt dit veel voordelen.

Hard op weg

Wentzo heeft bij Amerpoort en Reinaerde voor een duidelijke projectaanpak gekozen. Op basis van onze uitgebreide Site Survey’s start een team van installateurs met de realisatie van de bekabeling. Ook monteren zij de access points die door Wentzo zijn voorbereid in batches per locatie. Gelijktijdig voorziet een Internet Service Provider alle locaties van een hoogwaardige internettoegang. Nadat alle installatiewerkzaamheden zijn afgerond, voeren wij uitgebreide acceptatietesten inclusief een After Survey uit. Dankzij deze kwaliteitscheck is de kwaliteit voor iedere locatie geborgd.

Doelgerichte en plezierige samenwerking

Joost Maasman, Projectleider Informatisering & Automatisering legt uit waarom de keuze op Wentzo viel: “De stichtingen Amerpoort en Reinaerde hebben gekozen voor Wentzo als partner voor de inrichting van het Aerohive WLAN, omdat zij Aerohive platinum partner zijn en de verantwoordelijkheid nemen voor een goed werkend WiFi netwerk. Het contact met Wentzo is doelgericht, plezierig en de samenwerking verloopt prima!”

Over Amerpoort en Reinaerde

Amerpoort en Reinaerde zijn als zorgorganisaties actief binnen de provincies Utrecht, Noord-Holland en Flevoland. In totaal ondersteunen zij zo’n 5.500 cliënten met een (verstandelijke) beperking. Cliënten werken, wonen of volgen dagbesteding in een van de ruim 300 locaties. De missie van beide zorgorganisaties is om samen te werken aan een goed leven voor mensen met een (verstandelijke) beperking.

Meer informatie over zorgorganisatie Amerpoort? Klik hier
Meer informatie over Reinaerde? Klik hier

Een man en een vrouw kijken naar een groot scherm. Ze zijn een spel aan het spelen en hebben controlers vast in hun handen.
Zorg

Internet, televisie en telefonie in de zorg, zoals thuis!

Kan je ons helpen om één netwerkinfrastructuur voor medewerkers, cliënten en gasten van onze zorgorganisatie te realiseren? Waarbij cliënten op […]
Wentzo collega legt met een glimlach iets uit aan een klant op zijn laptop
Zorg

BrabantZorg zeer tevreden over Wentzo

BrabantZorg is een zorgorganisatie met 33 locaties in de regio Noordoost-Brabant. De organisatie biedt onder andere woonzorg, wijkzorg, maar ook […]
Manager Bedrijfsvoering Archipel Zorggroep en Wentzo collega's kijken blij naar een laptop.
Zorg

Archipel Zorggroep klaar voor de toekomst dankzij Wentzo

Nieuw WiFi netwerk waar Archipel op kan vertrouwen Archipel Zorggroep biedt dagelijks zorg aan meer dan 3.000 cliënten op vijftien […]
Harry van Dijk, ICT Adviseur bij Accolade Zorg, bespreekt de mogelijkheden van de Network as a Service oplossing, met een specialist van Wentzo.
Zorg

Netwerk zonder omkijken voor Accolade Zorg

Van het verstrekken van medicijnen tot het bijwerken van zorgdossiers en het monitoren van cliënten in de nacht; om goede […]