Wentzo goes Kenya

Van betekenis zijn voor onze medemens

Reino Wentzel Wentzo

Reino Wentzel

Oprichter / Financieel Directeur

Als organisatie vinden we het belangrijk om van betekenis te zijn voor onze medemens. Daarom gaan wij 18-27 januari 2024 opnieuw naar Kenya met 14 collega’s. Tijdens deze reis verblijven we in Mago, een klein plaatsje in het Westen van Kenya. Hier zetten de Nederlandse organisaties Flame Foundation en Stichting Mago zich in om (de schrijnende gevolgen van) armoede te bestrijden. Daarnaast bieden zij kinderen een betere toekomst door te voorzien in voorlichting, onderwijs en medische zorg.

Wat gaan wij doen?

In nauwe samenwerking met Stichting DEAN, Flame Foundation en Stichting Mago pakken wij verschillende werkzaamheden op tijdens deze reis:

  • Een betrouwbaar netwerk realiseren voor de schoolgebouwen en het guesthouse;
  • Benodigde hardware (laptops, access points en switches) leveren en kennis delen;
  • Een gastcollege geven aan ICT-studenten in Kenya;
  • Een traditioneel Afrikaans huisje bouwen;
  • Het organiseren van een sportdag.

 

De “Wentzo goes Kenia” reis vindt plaats in samenwerking met Stichting DEAN, Flame Foundation en Stichting Mago.

Wentzo goes Kenya 2018

In 2018 zijn wij ook met een groep enthousiaste collega’s naar Kenya geweest. We hebben toen onder andere een huis gebouwd voor het gezin van Brighton (toen 8 jaar). Zijn beide ouders werkten buiten het dorp en er was amper voldoende geld voor voedsel, laat staan voor een fatsoenlijk onderkomen. Het huidige huisje was onveilig en dit was een grote zorg voor het gezin. Ons team heeft dit huis gebouwd. Bekijk de aftermovie voor een sfeerimpressie van deze reis.

Reino Wentzel Wentzo

Reino Wentzel

Oprichter / Financieel Directeur

Neem contact met mij op

Hidden