Zorgeloze migratie naar een NaaS netwerk voor Ster

Wentzo slogan connect to make a difference
Netwerkbeheerder bij Ster Marc Punte is in overleg met Wentzo collega Roelof Brand

Met de verhuizing naar een nieuwe kantoorlocatie had Ster ook een nieuw netwerk nodig. De wens: een veilig, toekomstbestendig as a Service netwerk waarbij Ster ook zelf ‘aan de knoppen’ kan zitten. En dan het liefst samen met een partner die haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt: Wentzo dus!

Ster verkoopt reclameruimte op de kanalen van de Nederlandse publieke omroep. Van radio en tv tot websites en apps van zenders, omroepen en programma’s. De Ster-inkomsten worden gebruikt voor de financiering van de publieke omroep. Er werken zo’n 80 medewerkers bij de stichting.

Uptime van cruciaal belang

Een betrouwbaar netwerk is voor Ster van groot belang, geeft systeembeheerder Marc Punte aan. “Als ons netwerk down is, draaien er nog steeds commercials op de radio en tv, maar kunnen we bijvoorbeeld geen aanpassingen doen in uitzendschema’s of nieuwe commercials aannemen. Dan zit hier iedereen stil en ren ik de benen onder mijn lijf vandaan.”

Het gemak van as a Service voor Ster

Om die reden koos Ster bewust voor een as a Service oplossing. “We hebben een kleine IT-afdeling en geen eigen netwerkexperts in huis. Dan is het prettig om te leunen op een partij als Wentzo. Het mooie is dat je met een all-in maandbedrag per netwerkcomponent klaar bent. En je weet dat het werkt.”

Single plane-netwerk op basis van Fortinet

Het nieuwe netwerk van Ster is een ‘single plane oplossing’ op basis van Fortinet hardware. Het netwerk bestaat uit FortiSwitches, FortiExtenders (4G backup) en FortiGates (firewall). Eerder leverde Wentzo al een As a Service WiFi netwerk, dat in de totale dienstverlening is opgenomen.

24/7 monitoren op security en compliancy

Ook is de dienst Security Insight geïmplementeerd, waarmee Ster 24/7 monitort of het compliant is met de securitynormen, het eigen informatiebeveiligingsbeleid én een alert krijgt als hackers proberen binnen te dringen. Het netwerk is verbonden aan dat van de NPO, die als internetserviceprovider op het Mediapark fungeert. Dat betekent dat er onder meer koppelingen nodig zijn met de geavanceerde NPO-firewalls.

Testen en configureren op oude locatie

Om Ster maximale zekerheid te bieden, werd het nieuwe netwerk voor de migratie volledig opgebouwd, geconfigureerd én getest op de oude kantoorlocatie. “Op onze nieuwe locatie ligt één dedicated dark fiber glasvezellijn naar de NPO. Alle communicatie gaat over die lijn, dus we konden daar niet testen. Ik wilde daarom op de oude locatie alles werkend hebben voordat we zouden verhuizen”, vertelt Marc.

Marc Punte, Senior System Administrator bij Ster

“Dat Wentzo veel werk maakt van duurzaamheid en zich inzet voor sociale projecten, was voor ons een pré. Aan zo’n organisatie willen we ons graag verbinden.” 

Met vertrouwen de migratie in

Die voorbereiding kostte meer tijd en energie dan een standaardmigratie. Maar het gevolg was wel dat op de nieuwe locatie alleen “ingeprikt” hoefde te worden. “In combinatie met de aanpak van Wentzo gaf me dat veel vertrouwen. De uitrol- en een fallback scenario lagen natuurlijk klaar, maar in een uurtje waren we in de lucht. “Ideaal, want als lid van het bouwteam had ik die dag mijn handen vol.”

Samenwerking met projectteam

Voor het ontwerp en de implementatie schakelde Marc met een vast projectteam van Wentzo, dat bestond uit een Project Manager, een Netwerk Specialist, een Service Level Manager en een Support Specialist. “Dat werkte heel prettig. Als ik een technische vraag had, kon ik die rechtstreeks afhandelen met de specialist en werd deze direct opgepakt . Dat is – los van de uitgebreide expertise – een verademing in vergelijking met hoe andere netwerkleveranciers werken.”

Continue monitoring voor Ster

Wentzo beheert en monitort het netwerk van Ster 24/7. Ook over die ondersteuning is Marc zeer tevreden. “Als je belt, hoef ik niet uit te leggen wie ik ben en hoe ons netwerk in elkaar zit. Maar eigenlijk zijn ze me vaak al voor. Als iemand hier bijvoorbeeld een access point ontkoppelt, heb ik binnen korte tijd Wentzo aan de lijn. Hé, we missen wat, er gaat iets niet goed bij jullie.”

Flexibiliteit in SLA’s

Een belangrijke eis van Marc was dat het as a Service contract wél ruimte bood om ook zelf aan de knoppen te draaien. “Op onze oude locatie moest ik voor elke aanpassing een call inschieten bij onze toenmalige netwerkpartner. Een kleine change in de firewallrouting duurde soms een paar dagen. Dat is heel frustrerend. Wentzo vond het geen probleem om mij bepaalde rechten voor de firewalls en switches te geven. Natuurlijk hebben we wel goede afspraken gemaakt over wat ik doe en wanneer zij iets oppakken. Dat werkt in de praktijk perfect.”

Wentzo Netwerk Specialist Roelof Brand staat samen met Marc Punte van Ster in de patchruimte.

Marc Punte, Senior System Administrator bij Ster

“We hebben een kleine IT-afdeling en geen eigen netwerkexperts in huis. Dan is het prettig om te leunen op een partij als Wentzo.”

 

Persoonlijke en sociale partner

Inmiddels zijn Wentzo en Ster samen bezig met de volgende stap: het regelen van back-up faciliteiten op een geografisch gescheiden uitwijklocatie. “Ook die samenwerking is weer vertrouwd. Wentzo is een partij met een hoog kennisniveau. Ze weten precies wat ze doen. Tegelijkertijd is het een persoonlijke organisatie, waar niet alles is dichtgetimmerd in regeltjes en protocollen. Ook vind ik het mooi dat ze duurzaamheid belangrijk vinden en zich inzetten voor sociale projecten. Aan zo’n organisatie willen we ons als Ster graag verbinden.”

Uit de ‘oude’ doos: op bezoek bij Ster

Voordat Ster naar de nieuwe locatie verhuisde ging onze collega Jaap Goris langs om een kijkje te nemen bij deze klant. Ze spraken over de totstandkoming van de samenwerking, de netwerkuitdagingen en de positieve ervaringen met het Service Management team van Wentzo.

Dit verhaal nog eens rustig doorlezen?

Download de reference case opent in nieuw tabblad
Ster kantoorgebouw

Network as a Service voor Ster

“Ster is een van de vele organisaties die onlangs de overstap maakte naar een Network as a Service concept. Met name het feit dat er één partij is die alles voor je beheert en als centraal aanspreekpunt fungeert, spreekt erg aan. Leuk dat we met Ster ook alweer bezig zijn met de volgende stappen. Laat het me weten als ik jouw organisatie hier ook bij mag helpen!”

Jaap Goris Wentzo

Jaap Goris

Manager Sales Operations
0577-460008

Neem contact met mij op

Hidden