Plantion: veilen met Wentzo WiFi

Wentzo slogan connect to make a difference
Foto van pand van Plantion

Plantion in Ede is een bruisende marktplaats voor bloemisten, hoveniers en detaillisten gelegen aan de A30 en de A12. De coöperatie is feitelijk eigendom van ongeveer 275 kwekers van bloemen en planten. Voor een feilloos veilproces, vertrouwt Plantion op de kennis en exertise van team Wentzo!

De activiteiten bij Plantion zijn divers: in de vroege ochtend kopen bloemisten op de klokveiling verse producten voor hun winkels. Hoveniers komen naar het groencentrum voor een uniek assortiment bomen en struiken en detaillisten halen prachtige bloemen, planten en accessoires in het groothandelscentrum. De handel vindt plaats op locatie, maar ook via een digitale marktplaats.

Bijzonder gebouw

Het Plantion gebouw valt niet alleen door haar centrale ligging en formaat op. Het kent een bijzondere vorm, is modern vormgegeven en bovendien duurzaam ingericht. Plantion gebruikt namelijk geen gewone energie, maar natuurlijk opgewarmd en gekoeld water. Ook is het gebouw maximaal geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen.

WiFi onontbeerlijk

Voor het scannen van alle producten voor het veilproces is een robuust WiFi netwerk onontbeerlijk. Plantion leunt daarvoor op de expertise van team Wentzo. In 2014 optimaliseerden we een reeds bestaand netwerk waar Plantion problemen mee ervoer. Toen dat netwerk was afgeschreven, vervingen we het voor een solide WiFi netwerk op basis van HPE Aruba Networking. Naast 70 access points leverde Wentzo 20 switches die allen zijn opgenomen in een centraal management en monitoring platform.

Blij met resultaat én samenwerking

Carlo van der Laan, systeembeheerder bij Plantion, is blij met het resultaat én de samenwerking. “Technische kennis is heel goed in huis en persoonlijk is het ook heel fijn om met de mensen van Wentzo te werken!”. Kijk, daar worden we blij van!

Lees meer klantverhalen

Robot machine bij AWL
Warehousing

Machinebouwer AWL innoveert met robuust en secure netwerk

AWL is een belangrijke toonaangevende speler op het gebied van wereldwijde productie. Toch doet de naam niet bij iedereen een […]
wehkamp distritbutiecentrum dronefoto
Warehousing

WiFi voor distributiecentrum wehkamp

Het draadloze netwerk van het wehkamp distributiecentrum in Zwolle is de kritische ‘lifeline’ voor handscanners, heftrucks scanners en terminals op […]