ClearPass Policy Manager

Op een veilige manier elk type device en elk type gebruiker op elk moment de juiste rechten verlenen op jouw bedrijfsnetwerk.

Wentzo collega's in overleg aan een ronde tafel
Jaap Goris Wentzo

Jaap Goris

Manager Sales Operations
Wentzo slogan connect to make a difference

Veilige toegangscontrole tot jouw netwerk

Het netwerk van je organisatie krijgt met steeds meer uiteenlopende devices te maken. Naast de toename van draadloze apparaten, zien we ook een sterke trend in bekabelde IoT devices. Het identificeren van al deze apparaten en het toepassen van de juiste security policies is geen eenvoudige klus. Bovendien beschikken veel devices niet of nauwelijks over ingebouwde security mogelijkheden. Met ClearPass heb je een oplossing voor deze uitdaging.

Direct informatie over Aruba ClearPass?

Wat is Aruba ClearPass?

Aruba ClearPass is een Policy Management platform waarmee je moeiteloos en secure nieuwe apparaten toelaat op het netwerk. Dit kan zowel randapparatuur zoals edge switches zijn, maar ook zakelijke, persoonlijke en IoT devices. Het platform past geautomatiseerd toegangsregels (policies) toe waardoor het netwerk optimaal beschermd wordt. Dankzij ClearPass verbinden devices volledig in overeenstemming met het beveiligings-beleid van jouw organisatie. Op basis van de rollen, het type apparaat en het security niveau, krijgen apparaten volledige of beperkte toegang tot het netwerk. ClearPass maakt daarvoor gebruik van drie stappen: identificeren, afdwingen en beschermen.

Afbeelding van Aruba ClearPass

Video niet beschikbaar

Accepteer de cookies om de video’s op onze site te kunnen bekijken.

Een Wentzo collega prikt de juiste internetkabel in een patchkast. Onze specialisten weten alles van netwerkcomponenten en bijvoorbeeld de End of Support data.

Steven Bos over ClearPass

“ClearPass is heel modulair opgebouwd: je kunt klein beginnen en eenvoudig meegroeien met de veranderende behoefte”

Identificatie en beveiliging

Het voordeel van Aruba ClearPass

  • Geautomatiseerde toegangscontrole voor zowel bekabelde als draadloze devices
  • Het hoogst haalbare beveiligingsniveau én het grootste gebruikersgemak
  • Vendor onafhankelijk en talloze integraties met andere security oplossingen
  • Uitgebreide mogelijkheden voor gastentoegang zoals ‘sponsored guest access’

Ontdek meer voordelen van ClearPass in onze video break met netwerk consultant Steven Bos.

Steven Bos poseert voor de ingang van het Wentzo pand in een Wentzo polo.

Video niet beschikbaar

Accepteer de cookies om de video’s op onze site te kunnen bekijken.

Welke mogelijkheden biedt ClearPass?

ClearPass WLAN

Dagelijks maken talloze wireless devices verbinding met het netwerk van je organisatie. Als organisatie heb je maar beperkt grip op deze (veelal BYOD) apparaten. En wanneer deze niet op een veilige wijze verbinding maken, ontstaan er grote risico’s. Het is dus belangrijk om deze apparaten veilig te onboarden. Maar een goede beveiliging en een eenvoudig onboarding proces gaan niet altijd samen. Gelukkig bij Aruba ClearPass wel!

ClearPass Onboard

Dankzij ClearPass Onboard kunnen medewerkers, leerlingen of bewoners eenvoudig en zelfstandig hun apparaten veilig configureren voor gebruik van het netwerk. Dit vraagt geen inspanningen van de IT helpdesk. Unieke, apparaat specifieke certificaten garanderen de hoogste vorm van security. Bovendien hoeven gebruikers niet opnieuw hun inloggegevens in te geven. Gebruikers- gemak en security gaan dus wél samen.

ClearPass Guest

Bring Your Own Device gaat verder dan de apparaten van je collega’s, leerlingen of bewoners; ook bezoekers of gasten verwachten toegang tot het WiFi netwerk. ClearPass Guest biedt uiteenlopende opties om deze groep optimaal te bedienen. Bijvoorbeeld ‘Sponsored Guest Access’, waar medewerkers toestemming geven aan hun afspraak om veilig gebruik te maken van het netwerk. Dat is nog eens een gastvrij welkom!

ClearPass Onguard

Een extra stap in het autorisatieproces is een ‘device health check’. Bijvoorbeeld om te achterhalen of het device (nog) voldoet aan het antivirus- en antispyware beleid van je organisatie. ClearPass Onguard biedt de mogelijkheid om een controle uit te voeren op de kwetsbaarheden van een device. Denk daarbij ook aan peer-to-peer verkeer of de mogelijkheid om USB apparaten aan te sluiten op het device.

Neem contact op

Hidden
Jaap Goris Wentzo

Jaap Goris

Manager Sales Operations
0577-460008

Neem contact met mij op

Hidden
Steven Bos Wentzo

Steven Bos

Technisch Product Manager

Neem contact met mij op

Hidden