Gewonnen WLAN aanbesteding Gemeente Enschede

Wentzo slogan connect to make a difference
Bovenaanzicht Enschede in de avond

Onlangs heeft Wentzo de aanbesteding gewonnen bij Gemeente Enschede. Deze gemeente voert een grote WLAN vernieuwingsslag door bij al haar locaties. Het huidige WLAN bleek aan een update toe en Wentzo heeft een netwerkoplossing op maat aangeboden. Naast deze toekomstbestendige oplossing zal Wentzo in de toekomst als kennispartner fungeren.

De Gemeente Enschede had de behoefte om het WLAN te upgraden en veiliger te maken, de aanwezige netwerkinfrastructuur voldeed niet meer aan de capaciteitswens. De oorzaak? Steeds meer medewerkers brengen verschillende devices met zich mee naar binnen. Om de gebruikers te voorzien van een volledig dekkende draadloze netwerkstructuur, heeft Wentzo op dit moment alle elf locaties gemeten middels een Site Survey.

Future ready

In de aankomende maanden zal Wentzo bij alle vestigingen een netwerkoplossing implementeren gebaseerd op de nieuwste Aruba Networks technologie. De oplossing bestaat uit Aruba IAP-305 en IAP-315 access points, redundante controllers inclusief Aruba Mobility Master. Zowel de contollers en Mobility Master werken op ArubaOS 8. ArubaOS 8 staat voor flexibiliteit, eenvoudig management, is IoT ready en tevens geschikt voor 802.11ax. Voor een overheidsinstantie als Gemeente Enschede zijn dit belangrijke uitgangspunten en zodoende hebben zij gekozen voor deze oplossing.

Kennispartner

Naast het bieden van een technische netwerkoplossing zal Wentzo ook als kennispartner fungeren. Het servicesdeskteam van Gemeente Enschede zal zelf de eerste- en tweedelijns supportdienst verlenen. Voor derdelijns netwerkvraagstukken kunnen zij een beroep doen op de expertise van de Wentzo specialisten. Daarnaast zal er een periodieke evaluatie plaatsvinden om het netwerk optimaal te laten functioneren.

Lees meer klantverhalen

Droneshot van de stad Groningen bij zonsondergang
Overheid

Perfecte WiFi oplossing voor Forum Groningen

Met meer dan 1,6 miljoen bezoekers op jaarbasis biedt Forum Groningen onderdak aan een breed scala van doelgroepen en uiteenlopende […]