Wentzo inspireert klanten met IoT-trip naar Genève

Blogs
Gepubliceerd op 02-01-2024
Wentzo slogan connect to make a difference

16 mannen staan als groep bij elkaar en kijken lachend de camera in. Ze houden een logo vast van Hewlett Packard Enterprise.

De moderne netwerken van Wentzo zitten vol met nieuwe slimme mogelijkheden. Maar hoe benut je bijvoorbeeld indoor wayfinding, smart building technology en andere IoT-toepassingen? Om klanten te inspireren organiseerde Wentzo in 2023 twee keer een trip naar het Customer Innovation Center van HPE Aruba Networking in Genève.

Aan de trip namen onder meer IT-managers, gebouwbeheerders en netwerkspecialisten van organisaties zoals Koninklijke Jaarbeurs, onderwijsinstelling Rijn IJssel en hotelketen The Social Hub deel.

Samen kansen verkennen

De eerste dag van de reis? Die stond in het teken van mogelijkheden en kansen. In het Customer Innovation Center vonden sessies plaats over onder meer asset tracking met Blyott-sensors en monitoring met behulp van Aruba Central. Ook kwamen diverse casestudy’s aan bod, om inzicht te geven in hoe andere bedrijven en maatschappelijke organisaties IoT inzetten. Namens Wentzo sprak technisch directeur Bert Enserink over IoT-ontwikkelingen en initiatieven van Wentzo op dit gebied.

Aan de slag met een IoT-case

Tijdens de tweede dag van de inspiratiereis gingen deelnemers samen met netwerk specialisten van Wentzo en product ontwikkelaars van Aruba aan de slag. Welke vraagstukken liggen er in jouw organisatie? En welke IoT-toepassing kan je daarbij helpen? In een workshop werd de vertaalslag gemaakt van inspiratie naar actie, met een concrete planning om terug in Nederland samen aan de slag te gaan.

‘Ik kijk met een grote glimlach terug op de IoT-workshop in Genève. Alles was tot in de puntjes geregeld. En ook de inhoud sloot perfect aan bij onderwerpen die nu bij Jaarbeurs op tafel liggen. We zijn Wentzo dankbaar dat we hierbij aanwezig mochten zijn. We kijken uit naar alle vervolgtrajecten die we al met elkaar in de planning hebben staan’, blikt Corine Bos (IT-directeur Jaarbeurs) terug.

IoT-partner van HPE Aruba Networking

Wentzo vindt het als kennispartner belangrijk om klanten te helpen bij het benutten van nieuwe netwerkmogelijkheden. Als één van de acht Europese IoT-partners van HPE Aruba Networking beschikken we op dat vlak over diepgaande expertise en kunnen we klanten unieke mogelijkheden bieden. Bijvoorbeeld met een inspiratiereis naar het Customer Innovation Center en workshops met IoT-specialisten van HPE Aruba Networking.

Kansen in duurzaam gebouwbeheer

IoT-toepassingen bieden onder meer mogelijkheden om klantervaringen te verbeteren, kosten terug te dringen en te voldoen aan nieuwe wet- en regelgeving. Zo biedt IoT veel kansen op het gebied van gebouwbeheer. Wat is bijvoorbeeld de luchtkwaliteit in de ruimte? Welke ruimtes worden het meeste gebruikt? Hoeveel mensen komen langs een specifiek reclamebord in je gebouw? Ook kan je met IoT-toepassingen inzichtelijk maken welke inspanningen je levert om bij te dragen aan klimaatdoelstellingen.

Hogere productiviteit, lagere arbeidskosten

‘Uit een forecast van het IDC blijkt dat duurzaamheid, het verhogen van productiviteit en het verlagen van arbeidskosten voor organisaties belangrijke redenen zijn om aan de slag te gaan met IoT. Dat merken wij ook, waarbij we zien dat vaak nog maar een fractie van de nieuwe technologische mogelijkheden binnen onze moderne netwerkinfrastructuren benut worden’, vertelt Bert Enserink van Wentzo. ‘Daar willen we graag samen met klanten verandering in brengen. Initiatieven zoals deze inspiratiereis dragen daaraan bij.’

Wentzo collega Legt Network As A Service uit
Blogs

Dit zijn de 8 voordelen van Network as a Service (NaaS)

Denk je na over de vervanging van je huidige netwerk? Steeds meer bedrijven en maatschappelijke organisaties kiezen voor een Network […]
WiFi 7
Blogs

WiFi 7: evolutie of revolutie?

  Expertblog door Steven Bos | 27-04-2023 Dat WiFi 6 uiteindelijk zou worden opgevolgd is op zich geen verrassing. Maar […]
Blogs

Network Access: never trust, always verify

  Expertblog door Steven Bos | 25-01-2023 “Trust, but verify.” Een gevleugelde uitspraak van Chairman Charkov, hoofd van de geheime […]
aruba
Blogs

Het inzetten van een UXI maakt een jaarlijkse netwerkcheck overbodig!

Expertblog van Klaas-Jan van Roekel, adviseur Wentzo | oktober 2022 Een veel voorkomende vraag van onze klanten is: “Doet mijn […]