Koninklijke Jaarbeurs kiest voor Network as a Service van Wentzo

Nieuws
Gepubliceerd op 05-04-2023
Wentzo slogan connect to make a difference

Netwerkspecialist Wentzo zal samen met HPE Aruba Networking een nieuw en innovatief netwerk realiseren voor Koninklijke Jaarbeurs. Vanwege de wens voor flexibiliteit en schaalbaarheid koos Jaarbeurs voor een Network as a Service oplossing voor zowel het hallencomplex als het Beatrixgebouw.

Met elf hallen en een totale oppervlakte van 100.000 m2 behoort Jaarbeurs tot de grootste overdekte evenementenlocaties van Nederland. De beurzen, congressen en evenementen die er plaatsvinden trekken jaarlijks circa 2,3 miljoen bezoekers. Ook het Beatrixgebouw met studio’s, vergader- en ontmoetingsruimtes en kantoren voor startups behoort tot het complex.

Slimste eventlocatie

De state of the art technologie van Aruba vormt de basis voor het nieuwe netwerk en sluit aan bij de ambitie van Jaarbeurs om in 2030 Europa’s meest vernieuwende eventlocatie en -organisator te zijn. Het netwerk zal opereren op basis van het nieuwste Aruba operating system (AOS 10), een centraal cloud managementplatform (Aruba Central) en access points die fungeren als IoT-platform en onder meer Zigbee en Bluetooth 5 ondersteunen. “Perfect voor onder meer indoor wayfinding en toekomstige innovaties die een bezoek aan Jaarbeurs nóg prettiger maken” als dus Corine Bos, Directeur IT van Jaarbeurs.

Flexibel en schaalbaar

Wentzo stemde haar Network as a Service oplossing volledig af op het business model van Jaarbeurs. Zo kan Jaarbeurs haar abonnement per hal of zaal pauzeren wanneer er geen events zijn. “Daarmee is er echts sprake van een pay per use abonnement”, vertelt Bert Enserink, technisch directeur van Wentzo. “Daarnaast ontwikkelen we gezamenlijk een portal waarmee evenementenorganisatoren en standhouders vaste internetverbindingen kunnen afnemen, maar ook de snelheid daarvan tijdens een event eenvoudig kunnen verhogen”.

Veilig en stabiele WiFi

Het nieuwe WiFi netwerk biedt voldoende capaciteit voor ruim 30.000 gelijktijdige gebruikers. Geïntegreerd DNS-, DHCP- en IP-adresmanagement (DDI) staat daarbij garant voor razendsnelle netwerkresponstijden. De veiligheid van het netwerk wordt geborgd door een combinatie van firewalls, network access control (NAC) en continue scans die toetsen of Jaarbeurs compliant is aan security-normeringen. “We zijn erg enthousiast om dit project samen met Wentzo op te pakken”, zegt Corine Bos. Na een uitgebreid selectieproces was voor ons duidelijk dat Wentzo samen met Aruba, Jaarbeurs de beste en meest veilige netwerkoplossing kon bieden!”.

Over Koninklijke Jaarbeurs

Koninklijke Jaarbeurs organiseert en faciliteert beurzen, expo’s, conferenties, events en andere bijeenkomsten, zowel live als online. Jaarbeurs is één van de grootste duurzame en innovatieve evenementenlocaties van Europa en heeft een onmisbare rol in de Nederlandse economie. Jaarbeurs organiseert en faciliteert ontwikkeling en bijeenkomsten op een innovatieve manier, altijd gericht op duurzame groei. Onlangs won Jaarbeurs de award voor Beste Congreslocatie van 2022.

Bijschrift foto:

De teams van Koninklijke Jaarbeurs, Wentzo en Aruba proosten op een succesvolle samenwerking

V.l.n.r. Riko van Middendorp, Corine Bos, Pascal van Gool, Klaas-Jan van Roekel (Wentzo), Siebe van Kuilenburg, Teun Schermerhorn. Onder: Martijn Wentzel (Wentzo), Gerard Korving (Aruba), Bert Enserink (Wentzo).

Carmelcollege medewerkers staan samen met Wentzo en HPE Aruba Networking collega's geposeerd voor de ingang van een onderwijslocatie.
Nieuws

Carmelcollege kiest voor Wentzo als NaaS partner

Stichting Carmelcollege, één van de grootste voortgezet onderwijsbesturen van Nederland, heeft Wentzo geselecteerd als Network as a Service partner. Wentzo […]
IBP FO Scanner wordt uitgevoerd door een Wentzo specialist in een patchkast.
Nieuws

Primeur: scannen of je voldoet aan normenkader IBP FO

Wentzo introduceert als eerste in Nederland een scanner die controleert in welke mate een schoolnetwerk afwijkingen vertoont van het Normenkader […]
Nieuws

Opnieuw al onze netwerk leveranciers leaders in Gartner Magic Quadrant

Onderzoeksbureau Gartner publiceerde onlangs haar jaarlijkse Magic Quadrants. Op basis van uitgebreid marktonderzoek worden hierin technologische markttrends beschreven en netwerkleveranciers […]
Een Wentzo collega staat met iemand van Het Concertgebouw in de Grote Zaal en laat de resultaten van de Site Survey op zijn laptop zien
Nieuws

Zo voeren wij een Site Survey uit

Met een Site Survey kijken we vooraf waar we de access points moeten plaatsen. In deze video legt collega Robert […]