Overname Juniper Networks door Hewlett Packard Enterprise

Nieuws
Gepubliceerd op 11-01-2024
Wentzo slogan connect to make a difference

Overname Juniper Networks door HPE

Gisteren maakte Hewlett Packard Enterprise (HPE) officieel bekend Juniper Networks overgenomen te hebben. Voor het overnemen van de netwerkfabrikant betaalde HPE een bedrag van 12,8 miljard euro. 

We kennen HPE onder andere als moederbedrijf van het in 2015 overgenomen Aruba Networks, inmiddels bekend als HPE Aruba Networking. Met de overname van Juniper verwacht HPE zijn netwerkactiviteiten te kunnen verdubbelen. In het officiële statement geeft HPE aan dat de gecombineerde activiteiten het antwoord zijn op de steeds complexere connectiviteitsbehoeften van organisaties. Er lijkt een bijzondere en belangrijke rol weggelegd te zijn voor Artificial Intelligence, waar Juniper over beschikt met Mist AI.

Krachtenbundeling

Als Aruba Platinum Partner én UMSP Elite Partner van Juniper Networks heeft Wentzo veel praktijk- en technische kennis van beide productportfolio’s. In de afgelopen jaren voorzagen we veel grote organisaties van uiteenlopende netwerkoplossingen van beide fabrikanten. De portfolio’s van Aruba en Juniper passen goed binnen de visie van Wentzo, waarbij we onze klanten de beste service en meest vooruitstrevende netwerkoplossingen aanbieden. Dat de twee hoogstgeplaatste netwerkfabrikanten in het Gartner Magic Quadrant nu hun krachten bundelen, stelt ons in staat onze klanten nog optimaler te kunnen bedienen.

Vertrouwen in innovatie én betrouwbaarheid

Steven Bos, Technisch Product Manager bij Wentzo: “Als twee grote organisaties zoals HPE en Juniper samengaan, is het altijd interessant om te zien wat de uitkomst hiervan is. Kijken we naar hoe succesvol Juniper de overname van Mist heeft gedaan en hoe HPE Aruba Networks heeft weten op te nemen, dan geeft dat vertrouwen voor deze overname. Zowel HPE als Juniper hebben een sterke focus op innovatie zonder de betrouwbaarheid van techniek uit te oog te verliezen. Als dan ook het beste van beide bedrijven samenkomt in deze overname zal dat veel goeds brengen voor onze klanten!”

Meer informatie over de overname van Juniper Networks

Wat deze overname betekent voor de productportfolio’s zal de komende tijd duidelijker worden. Je mag hier vanuit ons regelmatig updates over verwachten.

Carmelcollege medewerkers staan samen met Wentzo en HPE Aruba Networking collega's geposeerd voor de ingang van een onderwijslocatie.
Nieuws

Carmelcollege kiest voor Wentzo als NaaS partner

Stichting Carmelcollege, één van de grootste voortgezet onderwijsbesturen van Nederland, heeft Wentzo geselecteerd als Network as a Service partner. Wentzo […]
IBP FO Scanner wordt uitgevoerd door een Wentzo specialist in een patchkast.
Nieuws

Primeur: scannen of je voldoet aan normenkader IBP FO

Wentzo introduceert als eerste in Nederland een scanner die controleert in welke mate een schoolnetwerk afwijkingen vertoont van het Normenkader […]
Nieuws

Opnieuw al onze netwerk leveranciers leaders in Gartner Magic Quadrant

Onderzoeksbureau Gartner publiceerde onlangs haar jaarlijkse Magic Quadrants. Op basis van uitgebreid marktonderzoek worden hierin technologische markttrends beschreven en netwerkleveranciers […]
Een Wentzo collega staat met iemand van Het Concertgebouw in de Grote Zaal en laat de resultaten van de Site Survey op zijn laptop zien
Nieuws

Zo voeren wij een Site Survey uit

Met een Site Survey kijken we vooraf waar we de access points moeten plaatsen. In deze video legt collega Robert […]