Alle Wentzo networking partners ‘leader’ in Gartner Magic Quadrant

Nieuws
Gepubliceerd op 19-01-2023
Wentzo slogan connect to make a difference

Onlangs publiceerde onderzoeksbureau Gartner haar jaarlijkse Magic Quadrants. In de Magic Quadrants ‘Wired and Wireless LAN Infrastructure’ en ‘Network Firewalls’ beschrijft Gartner de markttrends binnen networking en rangschikt ze fabrikanten ten opzichte van elkaar. Wat blijkt? Al onze networking partners ontvingen dit jaar de ‘leader’ classificatie!

In haar Magic Quadrants Magic Quadrant Wentzopositioneert Gartner de verschillende spelers in vier verschillende segmenten: niche players, challengers, visionaries en leaders. Gartner baseert zich daarvoor op diverse analyses en ook klantreviews. De positie op de Y-as van het kwadrant weerspiegelt het vermogen om te ontwikkelen en de positie op de X-as de volledigheid van de visie. Het behoeft geen uitleg dat fabrikanten ernaar streven een leader positie te bemachtigen. En voor alle networking fabrikanten waar Wentzo mee samenwerkt is dat gelukt! We lichten in dit artikel iedere partner en hun beoordeling kort toe.

HPE Aruba Networking

Voor HPE Aruba Networking, is het alweer de 17e (!) keer dat zij als leider is geclassificeerd in het Enterprise Wired and WLAN Infrastructure Quadrant. Volgens Gartner onderscheidt Aruba zich op het gebied van een zeer compleet cloud-gebaseerd campus managementplatform: Aruba Central. Ook de grote mate van hard- en software lease mogelijkheden worden hoog gewaardeerd. Tenslotte blijven de investeringen en ontwikkelingen van Aruba op het gebied van location based services niet onopgemerkt.

Wentzo heeft al jarenlang een zeer sterk partnership met Aruba en we beschikken dan ook over de hoogste (Platinum) partnerstatus. Zo garanderen we onze klanten de beste en meest veilige netwerkoplossing gebaseerd op Aruba netwerkcomponenten. Meer weten over de oplossingen van Aruba? Je vindt ze hier.

Extreme Networks

Volgens Gartner onderscheidt Extreme Networks zich onder andere op het gebied van network fabric automation. Extreme zet duidelijk in op geautomatiseerde functionaliteit, met als resultaat eenvoudigere configuraties en tijdsbesparing. We bespraken dit eerder in onze video break ‘Extreme Fabric Connect’. Ook de multivendor integratiemogelijkheden met Extreme Cloud vormen redenen om Extreme als leider te positioneren.

Wentzo beschikt voor Extreme over de hoogste (Diamond) partnerstatus en voorziet vooraanstaande organisaties van een Extreme infrastructuur. Onlangs gunde Veiligheidsregio Utrecht (VRU) aan Wentzo opdracht om al haar 71 locaties te voorzien van een volledig nieuw Extreme netwerk. Maurice Riksen, partner accountmanager van Extreme Networks, over onze samenwerking: “Om de best mogelijke Extreme oplossingen te bouwen en te beheren, is veel kennis en kunde nodig. En dat is iets waar Wentzo in ruime mate over beschikt!”.

Juniper

Voor Gartner is Juniper duidelijk leider op het gebied van Enterprise Wired and WLAN Infrastructure. Met name de focus op AI-gestuurde automatisering van hun cloudplatform wordt gezien als een krachtig onderscheidend vermogen. Tijdens Wentzo Connect ’22 gaf Alain Levens deze presentatie hierover.

Sinds vorig jaar is Wentzo UMSP Elite Partner van Juniper. Partnermanager Udo Dorstijn zegt hier het volgende over: “Zowel in de theoretische kennis als de praktische uitvoering bewijst Wentzo het Juniper-Mist portfolio zeer goed te beheren én in te kunnen zetten. Een mooi voorbeeld hiervan is de vlekkeloze uitrol en een optimale samenwerking bij BrabantZorg”.

Huawei

De afgelopen twee jaar werd Huawei door Gartner gezien als visionair. Dit jaar wordt deze vendor voor het eerst gepositioneerd als leider in het Enterprise Wired and WLAN Infrastructure Quadrant.
Redenen voor deze keuze zijn het uitgebreide productportfolio, maar ook de ‘wireless first’ strategie waarmee Huawei een hoge score op het gebied van gebruikerservaring realiseert.

Tot slot wordt het AI- en Machine Learning netwerk managementplatform (iMaster NCE-Campus) als zeer onderscheidend beoordeeld. Wentzo heeft hier goede ervaringen mee: samen met Huawei realiseerden we het eerste Huawei cloudnetworking MSP platform in Nederland. Met deze oplossing bieden we organisaties nog meer keuze in innovatieve en secure Network as a Service oplossingen.

Network Firewalls: FortinetWentzo Fortinet Gartner Magic Quadrant 2022

Naast het in kaart brengen van de Wired and WLAN Infrastructure aanbieders publiceert Gartner ook het Magic Quadrant voor Network Firewalls. Voor maar liefst de 13e keer wordt Fortinet geclassificeerd als leider. Gartner ziet de firewall oplossing van Fortinet, FortiGate, als een krachtige veiligheidsoplossing voor diensten zoals SD-WAN en SSL decodering. Verder onderscheidt Fortinet zich door haar Machine Learning en AI mogelijkheden om het netwerk te beschermen tegen geavanceerde bedreigingen.

Wentzo is afgelopen jaar uitgeroepen tot Fortinet Advanced partner. Deze partnerstatus bevestigt ons hoge kennisniveau van het Fortinet productportfolio en verzekert onze klanten van de beste dienstverlening op het gebied van network security. Meer weten over de oplossingen van Fortinet en benieuwd hoe onze klanten dit ervaren? Bekijk onze Fortinet pagina.

Carmelcollege medewerkers staan samen met Wentzo en HPE Aruba Networking collega's geposeerd voor de ingang van een onderwijslocatie.
Nieuws

Carmelcollege kiest voor Wentzo als NaaS partner

Stichting Carmelcollege, één van de grootste voortgezet onderwijsbesturen van Nederland, heeft Wentzo geselecteerd als Network as a Service partner. Wentzo […]
IBP FO Scanner wordt uitgevoerd door een Wentzo specialist in een patchkast.
Nieuws

Primeur: scannen of je voldoet aan normenkader IBP FO

Wentzo introduceert als eerste in Nederland een scanner die controleert in welke mate een schoolnetwerk afwijkingen vertoont van het Normenkader […]
Nieuws

Opnieuw al onze netwerk leveranciers leaders in Gartner Magic Quadrant

Onderzoeksbureau Gartner publiceerde onlangs haar jaarlijkse Magic Quadrants. Op basis van uitgebreid marktonderzoek worden hierin technologische markttrends beschreven en netwerkleveranciers […]
Een Wentzo collega staat met iemand van Het Concertgebouw in de Grote Zaal en laat de resultaten van de Site Survey op zijn laptop zien
Nieuws

Zo voeren wij een Site Survey uit

Met een Site Survey kijken we vooraf waar we de access points moeten plaatsen. In deze video legt collega Robert […]