Wentzo en Huawei lanceren private cloud MSP platform in Nederland

Nieuws
Gepubliceerd op 23-12-2022
Wentzo slogan connect to make a difference
Wentzo collega's samen met Huawei collega's
De teams van Huawei en Wentzo vierden onlangs de lancering van het cloudplatform

Wentzo heeft samen met Huawei het eerste cloudnetworking MSP platform in Nederland gerealiseerd. Zowel het platform als alle data wordt volledig vanuit Nederland beheerd in de private cloud van Wentzo. Hiermee bieden we organisaties nog meer keuze in innovatieve en secure Network as a Service oplossingen.

Wentzo CloudCampus is gebaseerd op de toonaangevende netwerktechnologie van Huawei en is een intelligent managementplatform voor onder meer LAN, WLAN en (SD)WAN oplossingen. Vanuit deze omgeving kan een state-of-the-art cloudnetwerk gerealiseerd en beheerd worden tegen aantrekkelijke voorwaarden; dankzij gezamenlijke investeringen van zowel Wentzo als Huawei liggen de kosten voor onze klanten aanzienlijk lager dan die voor cloudomgevingen van andere fabrikanten.

Betere netwerkprestaties met AI

Dashboard CampusInsight op een beeldscherm
Dashboard CampusInsight

Een aantal gerenommeerde organisaties maken al dankbaar gebruik van Wentzo CloudCampus en profiteren van handige features, zoals een AI-tool (CampusInsight) voor het diepgaand monitoren en analyseren van netwerkprestaties. Daarmee is het mogelijk om tot 85% van de potentiële netwerkproblemen te identificeren vóór gebruikers problemen ervaren. Met de kunstmatige intelligentie van CampusInsight kan het platform ook automatisch problemen oplossen en optimalisaties aanbevelen.

Beheer en dataopslag in Nederland

Zowel het beheer als de doorontwikkeling van Wentzo CloudCampus vindt volledig plaats binnen Nederland: alle data worden in eigen land verwerkt. Hiermee sluit de oplossing goed aan op veelvoorkomende eisen op het gebied van compliancy en databeveiliging; thema’s die voortdurend onze aandacht en de hoogste prioriteit hebben. Bert Enserink, technisch directeur bij Wentzo, is enthousiast over Wentzo CloudCampus: “Met deze innovatieve oplossing tillen we ons bestaande partnership met Huawei naar een hoger niveau en kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn als het gaat om veilige, schaalbare en toekomstbestendige netwerken die je ‘as a service’ afneemt.”

R&D inspanningen beloond

Volgens Jan Aarts, channel sales manager bij Huawei, heeft Huawei de afgelopen jaren hard gewerkt aan de optimalisatie van CloudCampus. ”Daarnaast hebben we ook veel meer aandacht geschonken aan de mogelijkheden om de producten vanuit een MSP perspectief te beheren en aan te bieden. Wat we nu zien is dat onze R&D effort zijn vruchten afwerpt. Naast deze intensivering van onze samenwerking met Wentzo zijn we onlangs ook door Gartner bekroont als leider in hun 2022 ‘Wired and Wireless LAN Infrastructure Magic Quadrant’. Wij zijn er van overtuigd dat we samen met Wentzo – met hun achtergrond, expertise en ervaring – nog beter in staat zijn om CloudCampus te positioneren en organisaties te kunnen faciliteren met uitmuntende NaaS diensten”.

Bekijk het Wired en WLAN Infrastructure Magic Quadrant 2022

Logo Huawei

Deze dienst is in samenwerking met Huawei ontwikkeld

Carmelcollege medewerkers staan samen met Wentzo en HPE Aruba Networking collega's geposeerd voor de ingang van een onderwijslocatie.
Nieuws

Carmelcollege kiest voor Wentzo als NaaS partner

Stichting Carmelcollege, één van de grootste voortgezet onderwijsbesturen van Nederland, heeft Wentzo geselecteerd als Network as a Service partner. Wentzo […]
IBP FO Scanner wordt uitgevoerd door een Wentzo specialist in een patchkast.
Nieuws

Primeur: scannen of je voldoet aan normenkader IBP FO

Wentzo introduceert als eerste in Nederland een scanner die controleert in welke mate een schoolnetwerk afwijkingen vertoont van het Normenkader […]
Nieuws

Opnieuw al onze netwerk leveranciers leaders in Gartner Magic Quadrant

Onderzoeksbureau Gartner publiceerde onlangs haar jaarlijkse Magic Quadrants. Op basis van uitgebreid marktonderzoek worden hierin technologische markttrends beschreven en netwerkleveranciers […]
Een Wentzo collega staat met iemand van Het Concertgebouw in de Grote Zaal en laat de resultaten van de Site Survey op zijn laptop zien
Nieuws

Zo voeren wij een Site Survey uit

Met een Site Survey kijken we vooraf waar we de access points moeten plaatsen. In deze video legt collega Robert […]