WiFi 6E primeur voor Wentzo!

Nieuws
Gepubliceerd op 09-02-2022

Eind 2021 stelde de Nederlandse overheid de 6GHz band beschikbaar om de weg vrij te maken voor WiFi 6E gebruik in ons land. Gelijktijdig kwam de beschikbaarheid van de eerste enterprise WiFi 6E AccessPoints op gang. Als voorloper op het gebied van networking beleefden we bij Wentzo een mooie primeur: medio januari beschikten we als eerste locatie in Nederland over een volledig WiFi 6E netwerk!

De grenzen van het WiFi spectrum staan al jaren onder druk. De 2,4 en 5 Ghz band bieden dikwijls geen antwoord meer voor de alsmaar toenemende groei van het aantal draadloze devices en daarmee gepaard gaande databehoefte. Latency kritische toepassingen, zoals virtual en argumented reality, doen daar nog een schepje bovenop. Juist voor omgevingen waar deze beperkingen direct het primaire proces (gaan) raken, biedt WiFi 6E hét antwoord!

WiFi 6 Extended

WiFi 6E is een uitbreiding van de reeds bekende standaard WiFi 6. Niet voor niets staat de E voor ‘extended’. De meest belangrijke en in het oog springende wijziging is de beschikbaarheid van een extra frequentie: naast de bekende 2,4 en 5 GHz frequentie mag WiFi nu ook op 6 GHz opereren. En dat is goed nieuws, want meer radiospectrum betekent automatisch meer capaciteit. Een ander voordeel van meer spectrum is de verminderde kans op verstoringen. Doordat WiFi over meerdere frequenties wordt ingericht, zal er minder snel sprake zijn van onderlinge verstoring.

Hoge verwachtingen

De verwachtingen voor het gebruik van WiFi 6E zijn hoog. Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company verwacht dat er alleen al in 2022 meer dan 350 miljoen WiFi 6E apparaten verkocht zullen worden. En dat is uiteraard noodzakelijk om te profiteren van deze nieuwe techniek; WiFi 6E is niet backwards compatible en verouderde devices zullen nog op de 2,4 en 5 GHz frequentie worden afgehandeld.

Meer over WiFi 6E

Op onze locatie in Garderen maken de eerste WiFi 6E devices al hun intrede. De bezitters hiervan genieten sinds kort dus van de voordelen van ons WiFi 6E netwerk. Wil jij ook de volgende stap op WiFi gebied maken? Neem contact met ons op!

Benieuwd naar de techniek achter WiFi 6E? Bekijk de video hieronder over WiFi 6E. Meer informatie vind je ook in onze blog over WiFi 6E!

 

Wentzo Connect 22 - groots en geslaagd

Wentzo Connect ’22: groots en geslaagd!

We kijken terug op een geslaagd relatie event rondom het thema secure networking. Afgelopen donderdag 10 november deden meer dan […]

Levertijden en prijswijzigingen

Wat hebben je nieuwe zithoek, je pas bestelde elektrische bolide en het nieuwe netwerk voor je organisatie gemeen? Inderdaad: alle […]
Wentzo SURFwireless

SURF continueert SURFwireless dienstverlening met Wentzo

De door SURF uitgeschreven Europese aanbesteding voor een WiFi as a Service partner is gewonnen door Wentzo. De onderwijs IT […]

Juniper Wired & Wireless Wednesday

Weten hoe proactief netwerkbeheer werkt en welke praktische gebruikersvoordelen en financiële voordelen je kunt realiseren met de Mist oplossing van […]