SIVON kiest Wentzo als Network as a Service partner

Nieuws
Gepubliceerd op 20-06-2023
Wentzo slogan connect to make a difference

SIVON, de ICT coöperatie van schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs, heeft Wentzo geselecteerd als Network as a Service (NaaS) partner. De leden van de coöperatie kunnen voortaan een kwalitatieve en scherp geprijsde netwerkdienstverlening afnemen zonder de noodzaak van een ingewikkeld aanbestedingstraject.

Wentzo en SIVON zijn geen onbekenden van elkaar; afgelopen vier jaar vervulde Wentzo de rol van WiFi as a Service partner waarbij er in totaal 10.000 access points zijn/worden geleverd aan onderwijsbesturen in het primair en voortgezet onderwijs. Tijdens die periode gaven veel besturen aan de scope graag verbreed te zien van een WiFi dienst naar een volledige netwerkdienst. SIVON gaf gehoor aan deze wens en stelde een aanbesteding op voor een NaaS dienst, specifiek afgestemd op de behoeften van het onderwijs. Na een uitgebreide procedure kwam Wentzo opnieuw als winnaar uit de bus.

Volledig outsourcen van het netwerk

“Besturen kunnen nu hun volledige netwerk en alle bijhorende werkzaamheden via SIVON uitbesteden”, zegt Klaas-Jan van Roekel, Commercieel Directeur van Wentzo. “Wentzo sluit daarbij aan op de specifieke wensen en situatie van een schoolbestuur. Zo kan het zijn dat een locatie eerst haar WiFi netwerk vervangt en pas in een later stadium het vaste netwerk of de firewall laat migreren naar de nieuwe dienstverlening”. Wentzo werkt voor de invulling van de full service netwerkdienst samen met gerenommeerde partijen zoals HPE Aruba Networking, Huawei, Fortinet en Infoblox. “Op basis van de eisen en wensen van een schoolbestuur stellen we de best mogelijke dienst voor die volledig op OPEX basis kan worden geconsumeerd. Er is dus echt sprake van maatwerk en men is niet genoodzaakt om forse kapitaalinvesteringen te doen”.

Over SIVON

Vijf jaar na de oprichting van SIVON is de ICT coöperatie niet meer weg te denken uit het primair en voortgezet onderwijs. Zo’n 415 besturen vormen samen SIVON en vertegenwoordigen daarmee bijna 4250 scholen. Met nauwe samenwerkingen binnen het onderwijs vervult zij een belangrijke rol voor de sector. Zo nam SIVON samen met het ministerie van OCW, Kennisnet, de PO-raad en VO-raad het initiatief voor het normenkader Informatiebeveiliging en Privacy voor het Funderend Onderwijs (IBP FO). Hiermee helpt zij scholen met het versterken van hun informatiebeveiliging en verbeteren van de bescherming van persoonsgegevens. Van Roekel: “Onze NaaS dienst is volledig afgestemd op dit normenkader en binnen onze dienstverlening helpen we scholen om hierin de juiste stappen te maken naar het gewenste volwassenheidsniveau. Daarmee zetten we, samen met SIVON, een volgende belangrijke stap om de kwaliteit van digitaal onderwijs een impuls te geven!”.

SIVON Kiest Wentzo Als Network As A Service Partner, foto van het tekenmoment.
Paul Zevenbergen, Voorzitter digitaliserings-coöperatie funderend onderwijs bij SIVON en Martijn Wentzel, Algemeen Directeur bij Wentzo, ondertekenen de overeenkomst.
Carmelcollege medewerkers staan samen met Wentzo en HPE Aruba Networking collega's geposeerd voor de ingang van een onderwijslocatie.
Nieuws

Carmelcollege kiest voor Wentzo als NaaS partner

Stichting Carmelcollege, één van de grootste voortgezet onderwijsbesturen van Nederland, heeft Wentzo geselecteerd als Network as a Service partner. Wentzo […]
IBP FO Scanner wordt uitgevoerd door een Wentzo specialist in een patchkast.
Nieuws

Primeur: scannen of je voldoet aan normenkader IBP FO

Wentzo introduceert als eerste in Nederland een scanner die controleert in welke mate een schoolnetwerk afwijkingen vertoont van het Normenkader […]
Nieuws

Opnieuw al onze netwerk leveranciers leaders in Gartner Magic Quadrant

Onderzoeksbureau Gartner publiceerde onlangs haar jaarlijkse Magic Quadrants. Op basis van uitgebreid marktonderzoek worden hierin technologische markttrends beschreven en netwerkleveranciers […]
Een Wentzo collega staat met iemand van Het Concertgebouw in de Grote Zaal en laat de resultaten van de Site Survey op zijn laptop zien
Nieuws

Zo voeren wij een Site Survey uit

Met een Site Survey kijken we vooraf waar we de access points moeten plaatsen. In deze video legt collega Robert […]