Realisatie koppeling Qmanage en SURFwireless

Nieuws
Gepubliceerd op 22-12-2016
Wentzo slogan connect to make a difference

SURFwireless draait op steeds meer instellingen. Hogeschool Utrecht in Amersfoort maakt net als ROC Rijn IJssel en het hoofdkantoor van SURF gebruik van alle voordelen van het flexibele WiFi as a Service abonnement. Op verzoek van de HU werkt SURFwireless nu ook naadloos samen met Qmanage.

Netwerksecurity specialist

Quarantainenet (maker van Qmanage) is een specialist in Nederland op het gebied van netwerkmanagement en netwerksecurity. De oplossingen van Quarantainenet richten zich op het gedrag van netwerkgebruikers en hun verscheidenheid aan devices: ze beperken de risico’s én minimaliseren de gevolgen als er toch iets misgaat.

Eenvoudig integreren en uitbreiden

Veel instellingen maken reeds gebruik van de security oplossing Qmanage. Deze totaaloplossing zorgt onder andere voor de detectie van het complete netwerk en isoleert de besmette devices automatisch. Qmanage sluit naadloos aan op SURFwireless en op de bestaande veiligheidsmaatregelen bij een instelling zoals firewalls of een virusscanner. Bekijk hieronder het filmpje met uitleg over Qmanage:

https://youtu.be/w3K96ZSRWno

Optimale samenwerking

Marnix de Bil, Hoofd Services & Support bij Quarantainenet, noemt de samenwerking met Wentzo voorbeeldig. “Er zijn goede directe lijntjes, het contact verloopt daardoor heel soepel. Dit zorgt elke keer weer voor een snelle en vlekkeloze uitrol.” Bert Enserink, proces developer bij Wentzo, bevestigt dit: “De fijne partnersamenwerking en de compatibiliteit van het product Qmanage zorgen ervoor dat we elke instelling volledig op maat bedienen. Daarom is Quarantainenet één van de ideale partners bij SURFwireless.”

Over SURFwireless

Sinds Wentzo de aanbesteding van SURF won, zijn er veel stappen gezet om SURFwireless optimaal aan te bieden, dit leidde tot de succesvolle oplevering op meerdere locaties en de volgende instelling heeft zich alweer gemeld. Enserink is enorm trots op de realisatie van deze innovatieve WiFi as a Service oplossing, maar beseft dat het ontwikkelingsproces continue doorgaat. “SURF en Wentzo zijn niet zomaar tevreden, wij geven harde kwaliteitsgaranties en daarom optimaliseren wij onze diensten continu. We zien dat er steeds weer nieuwe eisen aan netwerken worden gesteld. Aan ons de taak om elke instelling te voorzien van de belangrijke updates op dit gebied.

Meer informatie:

  • Over Qmanage
  • Over SURFwireless
Carmelcollege medewerkers staan samen met Wentzo en HPE Aruba Networking collega's geposeerd voor de ingang van een onderwijslocatie.
Nieuws

Carmelcollege kiest voor Wentzo als NaaS partner

Stichting Carmelcollege, één van de grootste voortgezet onderwijsbesturen van Nederland, heeft Wentzo geselecteerd als Network as a Service partner. Wentzo […]
IBP FO Scanner wordt uitgevoerd door een Wentzo specialist in een patchkast.
Nieuws

Primeur: scannen of je voldoet aan normenkader IBP FO

Wentzo introduceert als eerste in Nederland een scanner die controleert in welke mate een schoolnetwerk afwijkingen vertoont van het Normenkader […]
Nieuws

Opnieuw al onze netwerk leveranciers leaders in Gartner Magic Quadrant

Onderzoeksbureau Gartner publiceerde onlangs haar jaarlijkse Magic Quadrants. Op basis van uitgebreid marktonderzoek worden hierin technologische markttrends beschreven en netwerkleveranciers […]
Een Wentzo collega staat met iemand van Het Concertgebouw in de Grote Zaal en laat de resultaten van de Site Survey op zijn laptop zien
Nieuws

Zo voeren wij een Site Survey uit

Met een Site Survey kijken we vooraf waar we de access points moeten plaatsen. In deze video legt collega Robert […]