Publicroam: veilig en eenvoudig openbaar WiFi

Nieuws
Gepubliceerd op 19-02-2020
Wentzo slogan connect to make a difference

Steeds meer openbare WiFi netwerken bieden Publicroam aan als veilige en gemakkelijke authenticatiemethode. Denk daarbij aan de gemeentelijke locaties van Amsterdam, maar ook het Stedelijk Museum en alle bibliotheekvestigingen in de hoofdstad.

Publicroam biedt WiFi toegang met een hoog beveiligingsniveau (WPA2-Enterprise). Hierdoor is de verbinding tussen je smartphone, tablet of laptop en het WiFi netwerk optimaal beveiligd. Nieuwe gebruikers melden zich eenmalig aan en vanaf dat moment zijn zij op Publicroam locaties direct online, zonder opnieuw in te hoeven loggen.

Eduroam, govroam, publicroam

Publicroam is gebaseerd op dezelfde architectuur als eduroam (voor het onderwijs) en govroam (voor overheden). Daarbij worden WiFi netwerken van instellingen wereldwijd aan elkaar gekoppeld. Publicroam beheert een centrale RADIUS-server en een database met daarin de identiteiten van mensen met een publicroam-account. Voor gebruikers is Publicroam gratis, organisaties die Publicroam aanbieden betalen een jaarlijkse vergoeding.

Privacy Award 2020

Publicroam ontving in januari dit jaar een Privacy Award. De jury sprak over “grote voordelen voor iedereen in ons land en mogelijk ook daarbuiten: één account en bij alle deelnemers automatisch en veilig online, met serieus respect voor privacy”.

Aansluiten op publicroam?

Net als voor eduroam en govroam verzorgt Wentzo de technische implementatie van publicroam. De werkzaamheden hiervoor zijn meestal beperkt tot een werkdag. Meer informatie? Kijk op publicroam of neemt contact op met Team Wentzo!

Carmelcollege medewerkers staan samen met Wentzo en HPE Aruba Networking collega's geposeerd voor de ingang van een onderwijslocatie.
Nieuws

Carmelcollege kiest voor Wentzo als NaaS partner

Stichting Carmelcollege, één van de grootste voortgezet onderwijsbesturen van Nederland, heeft Wentzo geselecteerd als Network as a Service partner. Wentzo […]
IBP FO Scanner wordt uitgevoerd door een Wentzo specialist in een patchkast.
Nieuws

Primeur: scannen of je voldoet aan normenkader IBP FO

Wentzo introduceert als eerste in Nederland een scanner die controleert in welke mate een schoolnetwerk afwijkingen vertoont van het Normenkader […]
Nieuws

Opnieuw al onze netwerk leveranciers leaders in Gartner Magic Quadrant

Onderzoeksbureau Gartner publiceerde onlangs haar jaarlijkse Magic Quadrants. Op basis van uitgebreid marktonderzoek worden hierin technologische markttrends beschreven en netwerkleveranciers […]
Een Wentzo collega staat met iemand van Het Concertgebouw in de Grote Zaal en laat de resultaten van de Site Survey op zijn laptop zien
Nieuws

Zo voeren wij een Site Survey uit

Met een Site Survey kijken we vooraf waar we de access points moeten plaatsen. In deze video legt collega Robert […]