publicroam

Veilig en gemakkelijk toegang tot openbaar WiFi

Ricardo Vriesema

Inside Sales

Wat is publicroam?

Met publicroam bied je jouw gasten gratis, veilig en gemakkelijk toegang tot het WiFi gastennetwerk. Publicroam zorgt voor een veilige en automatische verbinding tot het publieke netwerk bij ruim 600 locaties door heel Nederland. Dit kunnen gemeentes zijn, maar ook bibliotheken of bijvoorbeeld zwembaden. Na het eenmalig aanmaken van een account zijn je gasten direct eenvoudig online bij alle aangesloten locaties. Privacy staat daarbij hoog in het vaandel: gebruikers worden niet gevolgd en publicroam verkoopt geen data.

Achter publicroam zit dezelfde architectuur als eduroam (voor het onderwijs) en govroam (voor overheidsinstellingen). WiFi netwerken van aangesloten organisaties worden wereldwijd aan elkaar gekoppeld. De centrale RADIUS-server en een database met de identiteit van de accounts worden door publicroam beheert. Het is gratis voor je gebruikers. In 2020 won publicroam de Privacy Award.

Video break: wat is publicroam

Benieuwd naar wat publicroam precies is? Bekijk dan deze video break over publicroam. Bert Enserink van Wentzo en Ted Dinklo van publicroam vertellen je meer over de voordelen voor organisaties en de belangrijkheid van privacy.

Hoe werkt publicroam?

Bezoekers maken eenmalig een gratis account aan bij publicroam, welke wordt gekoppeld aan het mobiele nummer van de gebruiker. Daarna zijn ze automatisch verbonden bij alle aangesloten organisaties. Het account en de verbinding zijn beveiligd via WPA-2 Enterprise. Aanmelden kan via de website, via SMS of via de Android of Apple app. Een account kan op meerdere apparaten gebruikt worden. Elke gebruiker krijg een unieke gebruikersnaam en wachtwoord. De netwerkverificatie vindt plaats via een certificaat. De verbinding is per apparaat versleuteld. Hierdoor kunnen apparaten veilig roamen tussen de deelnemende wifi-netwerken. Daarnaast zijn gebruikers optimaal beveiligd tegen bijvoorbeeld omleiden van internetverkeer.

Aansluiten bij publicroam is voor jouw organisatie eenvoudig. Technisch gezien gaat het vaak om een standaard configuratie van al aanwezige apparatuur: via de RADIUS wordt een koppeling gemaakt met publicroam. Je bestaande netwerk wordt gekoppeld: hoge investeringen zijn niet nodig.

Jury Privacy Award

“publicroam biedt grote voordelen voor iedereen in ons land en mogelijk ook daarbuiten: één account en alle deelnemers zijn automatisch en veilig online, met serieus respect voor privacy.”

Interesse in publicroam op jouw locatie?

Ricardo Vriesema

Inside Sales

Neem contact met mij op

Hidden