Opnieuw al onze netwerk leveranciers leaders in Gartner Magic Quadrant

Nieuws
Gepubliceerd op 19-03-2024
Wentzo slogan connect to make a difference

Onderzoeksbureau Gartner publiceerde onlangs haar jaarlijkse Magic Quadrants. Op basis van uitgebreid marktonderzoek worden hierin technologische markttrends beschreven en netwerkleveranciers gerangschikt. Opnieuw zijn al onze netwerkpartners geclassificeerd als leader!

In haar Magic Quadrants positioneert Gartner de diverse spelers in vier verschillende segmenten: niche players, challengers, visionaries en leaders. Gartner baseert zich daarvoor op diverse analyses en klantreviews. De positie op de Y-as van het kwadrant toont het vermogen om te ontwikkelen en de positie op de X-as de volledigheid van de visie. Uiteraard streven leveranciers ernaar om een leader positie te bemachtigen. En voor alle netwerk leveranciers waar Wentzo mee samenwerkt is dat dit jaar weer gelukt! We lichten in dit artikel onze partners en hun beoordeling in het Enterprise Wired and WLAN Infrastructure Quadrant kort toe.

Het magic quadrant van Gartner voor enterprise wired and wireless LAn infrastructure juli 2023. Juniper, HPE (Aruba) Extreme Networks, Fortinet en Huawei zijn als leaders gekwalificeerd.

HPE Aruba Networking

Voor het 18e opvolgende jaar is de classificatie leider toegekend aan HPE Aruba Networking. Volgens Gartner biedt het bedrijf een complete benadering van bedrijfsnetwerken via het Aruba Edge Services Platform (ESP). Dit doet Aruba voor MKB tot grote ondernemingen. Verwacht wordt dat HPE zal blijven investeren in geavanceerde netwerkoplossingen. Dat is te zien in de overname van Juniper die in januari 2024 bekend werd.

Aruba Central

Ook benoemt Gartner de vernieuwing van de gebruikersinterface van Aruba Central. Daarbij wordt uitgelicht dat de standaardlicentie al keymanagement functionaliteiten bevat zoals AIOps. Maak jij gebruik van Aruba Central? Dan brengen we graag de workshop I am Aruba Central onder de aandacht, waarin je kennis maakt met alle facetten van het platform. Meer informatie vind je op de eventpagina.

Juniper

Juniper is als leider gepositioneerd in twee rapporten: het Magic Quadrant voor Enterprise Wired and Wireless Infrastructure 2024 en het Magic Quadrant 2024 voor Indoor Location Services. Met hun vergevorderde innovatieve Mist AI en cloudnative mogelijkheden onderscheiden ze zich van andere leveranciers.

Juniper Mist AI

Elke woensdag geeft Juniper een live demo over de mogelijkheden met Juniper Mist AI. Overweeg je een Juniper Mist oplossing? Maak dan verder kennis door middel van deze demo. Zo zie je wat de voordelen voor jouw netwerk kunnen zijn.

Extreme

Het is de zesde keer dat Extreme Networks leider is in het quadrant. Met Extreme Fabric maakt deze netwerk leverancier het mogelijk netwerken eenvoudig te beheren en optimaliseren. Daarnaast hebben ze een universele licentieverlening. Licenties zijn niet gebonden aan specifieke hardware en kunnen van het ene apparaat naar het andere worden verplaatst.

Op onze partnerpagina vertellen we meer over onze samenwerking met Extreme. Ook vind je hier verdiepende video breaks over hun productaanbod.

Huawei

Voor het tweede jaar is Huawei als leider gepositioneerd. Bijzonder is dat zij de enige niet Noord-Amerikaanse vendor zijn. De leverancier focust zich met onderzoek en ontwikkeling continu op de verbetering van hun productportfolio. De organisatie wordt gezien als voorloper in WiFi 7 en wil dat in 2024 verder vertalen in hun producten.

Kennismakingsevent

Ben je benieuwd naar de netwerkoplossing van Huawei en wat de voordelen voor netwerkomgeving kunnen zijn? Kom naar ons gratis kennismakingsevenement op woensdag 15 mei in de Johan Cruijff ArenA. Meer informatie en aanmelden kan op deze eventpagina.

Fortinet

Ook Fortinet is als leider aangemerkt met haar LAN en WLAN oplossingen. Als Advanced Partner van Fortinet bieden wij uiteenlopende firewalls en security-oplossingen, om zo onze klanten een veilige netwerkomgeving te bieden. Meer weten over FortiGate, FortiManager en FortiAnalyzer? We vertellen je er hier meer over.

Onze samenwerkingen

Als merkonafhankelijke Secure Networking specialist werken wij alleen met A-merken om onze klanten hoogwaardige netwerkoplossingen te bieden. De resultaten van Gartner bevestigen onze ervaring met deze leveranciers. We feliciteren onze partners met deze mooie classificering!

IBP FO Scanner wordt uitgevoerd door een Wentzo specialist in een patchkast.
Nieuws

Primeur: scannen of je voldoet aan normenkader IBP FO

Wentzo introduceert als eerste in Nederland een scanner die controleert in welke mate een schoolnetwerk afwijkingen vertoont van het Normenkader […]
Een Wentzo collega staat met iemand van Het Concertgebouw in de Grote Zaal en laat de resultaten van de Site Survey op zijn laptop zien
Nieuws

Zo voeren wij een Site Survey uit

Met een Site Survey kijken we vooraf waar we de access points moeten plaatsen. In deze video legt collega Robert […]
Overname Juniper Networks door HPE
Nieuws

Overname Juniper Networks door Hewlett Packard Enterprise

Gisteren maakte Hewlett Packard Enterprise (HPE) officieel bekend Juniper Networks overgenomen te hebben. Voor het overnemen van de netwerkfabrikant betaalde […]
Twee Wentzo collega's kijken lachend in de camera terwijl een collega een badge laat zien
Nieuws

Wentzo Connect ’23 een groot succes!

De tweede editie Wentzo Connect was wederom een groot succes! Tijdens ons relatie event, dat plaatsvond op donderdag 12 oktober, […]