Working@Wentzo

Collega Henry Tichelaar vertelt over zijn ervaring bij Wentzo

Wentzo collega houdt een access point vast en kijkt lachend in de camera
Eline Dekker Wentzo

Eline Dekker

HR Medewerker
Wentzo slogan connect to make a difference

In de snelle wereld van netwerk engineering is passie een belangrijke drijfveer voor succes. Henry, één van onze ervaren netwerk engineers, vertelt over zijn Wentzo-reis en legt uit waar hij op werkgebied écht enthousiast van wordt.

De start

“De tijd vliegt voorbij als ik aan het werk ben,” begint Henry. “Als netwerk engineer heb ik een divers takenpakket en werk ik nauw samen met collega’s en klanten. Dat is wat mijn werk bijzonder maakt.” Hij neemt ons vandaag mee in zijn 13-jarige carrière bij Wentzo.

Henry’s reis begon eigenlijk al voordat hij officieel in dienst trad. “Voordat ik onder contract kwam, liep ik al stage bij Wentzo” vertelt hij. “De positieve sfeer, de bedrijfscultuur en de uitdagende werkzaamheden spraken mij direct aan. Na het afronden van mijn opleiding MBO ICT Beheer bij Landstede Harderwijk, ben ik dan ook met veel plezier als  engineer aan de slag gegaan.”

“Om relevant te blijven, moeten we constant blijven leren en groeien. Dat doen we door onderling als collega’s kennis met elkaar te delen. Daarnaast biedt Wentzo volop mogelijkheden voor training en ontwikkeling.”

Aan de slag als netwerk engineer

Als netwerk engineer draagt Henry de verantwoordelijkheid voor het implementeren van netwerkoplossingen bij klanten door heel Nederland. “Geen dag is hetzelfde,” zegt hij. “Ik kom op verschillende locaties, ontmoet nieuwe mensen en werk aan diverse projecten. Van begin tot eind betrokken zijn bij een project geeft mij veel voldoening. Of het nu gaat om inventariseren, installeren, testen of documenteren; elke stap is essentieel voor het beste eindresultaat.”

Naast zijn werk bij Wentzo blijft Henry zichzelf ontwikkelen in de snel evoluerende wereld van IT. “De technologie staat nooit stil. Om relevant te blijven, moeten we constant blijven leren en groeien. Dat doen we door onderling als collega’s kennis met elkaar te delen. Daarnaast biedt Wentzo volop mogelijkheden voor training en ontwikkeling, waardoor ik mijn kennis kan uitbreiden. Ook mag ik in de auto graag de podcast van Tweakers luisteren, daar worden interessante tech updates gedeeld.”

Twee Wentzo collega's zijn bezig met kratten waar access points in zitten

Werken bij Wentzo

Wat Wentzo zo uniek maakt voor Henry gaat verder dan alleen de technische aspecten van zijn werk. “Wentzo geeft om haar werknemers. De bedrijfscultuur is warm en uitnodigend en er worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd, zoals het Wentzo Weekend. Daarnaast organiseert de personeelsvereniging andere leuke uitjes.” Bovendien biedt het kantoor faciliteiten zoals een eigen gym en een gezellige bar, waar we samen kunnen ontspannen na het werk.”

“Wat Wentzo zo uniek maakt gaat verder dan alleen de technische aspecten van het werk. Wentzo geeft om haar werknemers. De bedrijfscultuur is warm en uitnodigend.”

Van betekenis zijn

Een belangrijke pijler voor team Wentzo is ‘Van betekenis zijn voor de medemens’.  Begin 2024 is Henry samen met 13 andere collega’s afgereisd naar Kenia, waar hij de kans kreeg om iets terug te geven aan de lokale gemeenschap. “Het was een onvergetelijke ervaring. Ik heb geholpen bij de bouw van een huis en heb netwerken aangelegd op verschillende scholen, zodat kinderen toegang hebben tot educatieve materialen. De dankbaarheid die ik daar heb ervaren, heeft me geraakt.”

Wentzo collega hangt een access point op in Kenia

Bakkie doen? Je bent welkom!

Als afsluitende boodschap richt Henry zich tot andere IT-professionals: “Als je op zoek bent naar een leuke baan in de IT, nodig ik je van harte uit om bij ons een bakkie koffie te doen. Loop een dagje met ons mee en ervaar zelf de passie en betrokkenheid die ons team kenmerkt. Misschien vind je bij Wentzo ook jouw thuis.”

Eline Dekker Wentzo

Eline Dekker

HR Medewerker

Ik wil meer weten over werken bij Wentzo

Hidden