govroam

Veilig, flexibel en eenvoudig toegang tot draadloze netwerken voor overheidsinstellingen

Wentzo collega's overleggen staand aan een lange tafel
Ricardo Vriesema Wentzo

Ricardo Vriesema

Inside Sales
Wentzo slogan connect to make a difference

Wat is govroam?

Deze WiFi authenticatie voor overheden en gemeentes biedt gebruikers een eenduidige en veilige manier van verbinden met een draadloos netwerk. Stichting government roaming Nederland is de provider voor govroam koppelingen. De oplossing is technisch vergelijkbaar met eduroam, een door Wentzo veel toegepaste WiFi authenticatie voor hogescholen en universiteiten. Wij kennen de procedures voor een soepele aansluiting. Bovendien kan Wentzo een check uitvoeren om uw netwerk up-to-date te brengen voor huidig en toekomstig gebruik.

Beschikbaar in alle Nederlandse gemeenten

Halverwege 2017 tekende Stichting government roaming een overeenkomst met VNG/KING zodat eind 2017 alle Nederlandse gemeenten over deze oplossing kunnen beschikken. De samenwerking is onderdeel van een gemeenteprogramma om overheden slimmer en efficiënter te digitaliseren. Inmiddels werken steeds meer gemeenten en overheden met govroam.

Vrouwelijke studente zit op haar laptop in een onderwijs omgeving met haar oortjes is. Ze maakt gebruik van SURFwireless, de WiFi as a Service dienst van Wentzo en SURFnet

Video niet beschikbaar

Accepteer de cookies om de video’s op onze site te kunnen bekijken.

Eenvoudig overal samenwerken

Gemeente Rucphen is één van de overheidsinstanties waar Wentzo govroam implementeerde. Bij deze gemeente werken veel collega’s van andere overheid locaties. Ook vinden er vaak overleggen plaats tussen overheidsmedewerkers van verschillende locaties. Deze medewerkers konden vaak moeilijk verbinden met het WiFi netwerk, dit had meerdere nadelige gevolgen voor de onderlinge samenwerking. Dankzij govroam kunnen in- en externe medewerkers direct verbinden wanneer zij het pand betreden. Zo werken alle collega’s eenvoudig, snel en veilig met elkaar samen.

Govroam Wentzo

Wentzo ontzorgt in je govroam implementatie

Hidden
Ricardo Vriesema Wentzo

Ricardo Vriesema

Inside Sales

Neem contact met mij op

Hidden