eduroam

Wie mag er met welk device op je netwerk? En wanneer?

Wentzo Network as a Service overleg

Ricardo Vriesema

Ìnside Sales

Wat is eduroam?

Eduroam stelt leerlingen, studenten, onderzoekers én medewerkers in staat veilig en eenvoudig te verbinden met het draadloze netwerk van een onderwijs- of onderzoeksinstelling. Deze netwerkgebruikers ontvangen eigen inloggegevens, waarmee zij wereldwijd direct verbinden wanneer een eduroam netwerk beschikbaar is. Op dit moment zijn meer dan 750 onderwijsinstellingen aangesloten. Daarnaast maken meer dan 12.000 onderwijs- en onderzoeksinstellingen verdeeld over 76 landen gebruik van de voordelen.

Hoe werkt eduroam?

Eduroam gebruikt gekoppelde authenticatieservers. Hierdoor kunnen netwerkgebruikers met hun eigen device veilig en probleemloos inloggen op het netwerk van een onderwijsinstelling waar ze te gast zijn. Zij hoeven niet elke keer in te loggen of extra configuraties uit te voeren, het device verbindt automatisch. Zo kunnen bijvoorbeeld studenten van de Hogeschool Utrecht, gebruik maken van het draadloze netwerk bij de TU Eindhoven, wanneer zij daar vakken volgen. Daarnaast geldt hetzelfde voor docenten die bij verschillende instellingen werkzaam zijn. Bekijk de video hiernaast voor de voordelen.

Veilig verbinden

De basis van eduroam is gebaseerd op gekoppelde authenticatieservices, waarover de inloggegevens op een veilige manier tussen verschillende onderwijsinstellingen getransporteerd worden. De instelling waar de gebruiker staat ingeschreven, houdt de gegevens bij en controleert deze. Wilt u nog meer informatie? Kijk dan op de website van stichting eduroam of neem contact met ons op!

Eduroam Wentzo

In de onderwijsbranche hebben wij als integratiepartner al veel instellingen voorzien van een soepele eduroam koppeling. Meer weten over deze implementaties? Wij brengen je in contact met één van onze klanten. Zij vertellen graag over de voordelen die deze koppeling hen biedt. Vul hiernaast je gegevens in en wij adviseren je graag over een netwerkoplossing op maat.

Eduroam specialist in het onderwijs

Hidden

Ricardo Vriesema

Ìnside Sales

Neem contact met mij op

Hidden