eduroam

Wie mag er met welk device op je netwerk? En wanneer?

Wentzo collega's overleggen staand aan een lange tafel
Ricardo Vriesema Wentzo

Ricardo Vriesema

Inside Sales
Wentzo slogan connect to make a difference

Wat is eduroam?

Eduroam stelt leerlingen, studenten, onderzoekers én medewerkers in staat veilig en eenvoudig te verbinden met het draadloze netwerk van een onderwijs- of onderzoeksinstelling. Deze netwerkgebruikers ontvangen eigen inloggegevens, waarmee zij wereldwijd direct verbinden wanneer een eduroam netwerk beschikbaar is. Op dit moment zijn meer dan 750 onderwijsinstellingen aangesloten. Daarnaast maken meer dan 12.000 onderwijs- en onderzoeksinstellingen verdeeld over 76 landen gebruik van de voordelen.

Hoe werkt eduroam?

Eduroam gebruikt gekoppelde authenticatieservers. Hierdoor kunnen netwerkgebruikers met hun eigen device veilig en probleemloos inloggen op het netwerk van een onderwijsinstelling waar ze te gast zijn. Zij hoeven niet elke keer in te loggen of extra configuraties uit te voeren, het device verbindt automatisch. Zo kunnen bijvoorbeeld studenten van de Hogeschool Utrecht, gebruik maken van het draadloze netwerk bij de TU Eindhoven, wanneer zij daar vakken volgen. Daarnaast geldt hetzelfde voor docenten die bij verschillende instellingen werkzaam zijn. Bekijk de video hiernaast voor de voordelen.

Vrouwelijke studente zit op haar laptop in een onderwijs omgeving met haar oortjes is. Ze maakt gebruik van SURFwireless, de WiFi as a Service dienst van Wentzo en SURFnet

Video niet beschikbaar

Accepteer de cookies om de video’s op onze site te kunnen bekijken.

Veilig verbinden

De basis van eduroam is gebaseerd op gekoppelde authenticatieservices, waarover de inloggegevens op een veilige manier tussen verschillende onderwijsinstellingen getransporteerd worden. De instelling waar de gebruiker staat ingeschreven, houdt de gegevens bij en controleert deze. Wilt u nog meer informatie? Kijk dan op de website van stichting eduroam of neem contact met ons op!

logo Eduroam

Eduroam specialist in het onderwijs

Hidden
Ricardo Vriesema Wentzo

Ricardo Vriesema

Inside Sales

Neem contact met mij op

Hidden