Van betekenis

Het maken van winst is pas echt waardevol als je het kunt delen.

groepsfoto Wentzo collega's en bouwlieden tijdens de Wentzo goes Kenia reis in 2018
Reino Wentzel Wentzo

Reino Wentzel

Oprichter / Financieel Directeur
Wentzo slogan connect to make a difference

Wij hebben onszelf als doel gesteld van betekenis te zijn voor onze klanten, medewerkers en de mensen om ons heen. Daarom ondersteunen wij initiatieven en stichtingen én hebben wij ons eigen Sustainable WiFi concept.

Sustainable WiFi

Regelmatig komen wij verouderde hardware tegen die niet meer wordt gebruikt. Daarnaast zien wij vaak access points die op onnodige momenten energie verbruiken. Daar moeten we wat mee doen dachten wij. Zo ontstond Sustainable WiFi, netwerkapparatuur slimmer én vriendelijker. Met Sustainable WiFi stellen wij apparatuur energiezuinig in én zorgen wij voor hergebruik van hardware op plaatsen waar het hard nodig is.

Duurzaamheid

Wentzo neemt graag haar verantwoordelijkheid voor het minimaliseren van haar ecologische voetafdruk. Duurzaamheid staat dan ook hoog in het vaandel. Ons Huis van Innovatie zal volledig klimaatneutraal opereren. Hiervoor wordt geïnvesteerd in een verscheidenheid aan energiebesparende maatregelen. Denk aan een warmtepomp in combinatie met een warmte terugwinsysteem, zonnepanelen en het gebruik van een windmolen. Naast deze voorzieningen zal een slim gebouwbeheersysteem actief zijn dat, in combinatie met WLAN technologie, weet of een ruimte verwarmd en verlicht dient te zijn. Op deze wijze zal WiFi techniek een bijdrage leveren aan een minimale ecologische footprint.

Op het gebied van mobiliteit maakt Wentzo een aantal bewuste keuzes om de CO2 uitstoot voor haar bedrijfsactiviteiten tot een minimum te beperken. Zo beheren we ons eigen wagenpark en maken we hierin bewuste keuzes. Wentzo maakt gebruik van bedrijfswagens die een A-label hebben. Deze auto’s kennen een zeer gunstig verbruik wat enerzijds een besparing oplevert in de kosten, maar ook bijdraagt aan een verminderde CO2 uitstoot. Al enige tijd hebben we een aantal hybride en ook volledig elektrische auto’s. Dit past ook bij de doelstelling die Wentzo heeft uitgezet: in de nabije toekomst bestaat ons wagenpark volledig uit elektrische auto’s.

Sportieve sponsoring

Lokaal sponsoren wij deelnemers uit Garderen die meedoen aan Duchenne Heroes, waarbij 700 km gefietst wordt. Ook is Wentzo sponsor voor een team van plaatselijke voetbalvereniging De Veluwse Boys. Veel van onze collega’s zijn actief bij een sportvereniging. Denk bijvoorbeeld aan (zaal)voetbal, volleybal en wielrennen. Wentzo sponsort een aantal van deze clubs door middel van sportkleding, tassen, etc.

Meer projecten

Wij zijn actief betrokken bij Flame Foundation, een organisatie die onderwijs en gezondheidszorg biedt voor weeskinderen in Kenia. Daarnaast ondersteunen wij een ICT school in Albanië met behulp van workshops en Sustainable WiFi. Onlangs hebben wij in samenwerking met Flame en Stichting Mago een school gebouwd in Mago, een klein plaatsje in het westen van Kenia. Lees meer over deze reis op de ‘Wentzo goes Kenia’ pagina.

Reino Wentzel Wentzo

Reino Wentzel

Oprichter / Financieel Directeur

Neem contact met mij op

Hidden