Extreme networks

Wentzo is één van de weinige Black Diamond partners van Extreme Networks in Nederland. Dat betekent dat we je vanuit een hoog kennisniveau kunnen adviseren over het Extreme portfolio!

Wentzo is Black diamond partner

De oorsprong van onze samenwerking met Extreme ligt in ons partnership met Aerohive Networks. Wentzo zette al jaren succesvol het vernieuwende WLAN portfolio van Aerohive in. We beschikten over de hoogste partnerstatus en waren met regelmaat ‘Aerohive Partner of the Year’. In 2019 werden alle bedrijfsonderdelen en het complete productportfolio van Aerohive overgenomen door Extreme Networks. Dankzij deze stap kreeg Extreme de beschikking over een breed en innovatief WiFi portfolio en een ijzersterk cloud platform! Deze omgeving staat nu bekend als Extreme CoudIQ en vormt het centrale managementplatform voor het gehele Extreme portfolio.

Extreme Networks

Voor Wentzo bracht de overname door Extreme veel voordelen. Kennis van het CloudIQ platform was al in ruime mate aanwezig en het Extreme networking portfolio is indrukwekkend divers. Naast een robuust WiFi netwerk zijn we nu in staat om het gehele netwerk op basis van deze vendor te verzorgen, van core tot edge Die kennis en ervaring leverde ons in 2020 de Europese titel van ‘Extreme Cloud Networking Partner’ op!

De naam Extreme Networks staat al sinds haar oprichting in 1996 synoniem voor innovatie. Naast CloudIQ, gebouwd op de 3e generatie cloud architectuur, beschikt deze fabrikant over een breed switching portfolio met onder andere de unieke Fabric Connect feature. Dit protocol rekent af met allerlei traditionele protocollen die verantwoordelijk zijn voor routering, segmentering en multicasting. Dit maakt het netwerk eenvoudiger om te ontwerpen, te beheren én te troubleshooten! Verder biedt Extreme een volledig WiFi 6 portfolio, uitgebreide Network Authentication Control (NAC) en een robuuste SD-WAN oplossing. Niet voor niets gooit Extreme hogen ogen in het Magic Quadrant voor Wired en Wireless LAN!

Cloud IQ

Zowel voor de uitrol van het netwerk als voor het beheer en onderhoud, Extreme Cloud IQ is het super complete managementplatform van ExtremeNetworks. Zoals door Gartner wordt aangegeven, is Extreme er in geslaagd om in zeer korte tijd de verschillende productovernames volledig te integreren in één cloud management platform. Of het nu gaat om switches, de NAC oplossing of het wireless portfolio, CloudIQ maakt beheer en inzicht zeer eenvoudig. Met slimme data analyses wordt continu inzicht gegeven hoe de verschillende devices en gebruikers de kwaliteit van het netwerk ervaren. Al deze data wordt vertrouwelijk behandelt en uniek van ExtremeNetworks is dat zij ook ISO27.001 gecertificeerd zijn.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een Extreme netwerk binnen jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. Wentzo is gecertificeerd Black Diamond Partner. Wij bieden complete netwerkoplossingen, van de meting op locatie tot het beheer en onderhoud. Vul jouw gegevens hiernaast in en wij nemen contact met je op.

Neem contact met ons op!

Hidden