ISO 9001 en ISO 27001

Kwaliteitsmanagement op orde, jouw data in veilige handen

Een laptop staat in een patchkast met daarop een dashboard zichtbaar. Naast de laptop ligt een kabel.
Wentzo slogan connect to make a difference

Verzekerd van kwaliteit en informatieveiligheid

Wentzo is ISO 9001 en ISO 270001 gecertificeerd. Onze ISO 9001 certificering garandeert je dat we onze (kwaliteits)processen op orde hebben. Het ISO 27001 certificaat laat zien dat we belangrijke data en gevoelige persoonsgegevens zorgvuldig verwerken. Bij Wentzo ben je dus niet alleen verzekerd van een hoogwaardig netwerk, maar weet je ook dat jouw netwerk voldoet aan alle wettelijke eisen op het gebied van informatiebeveiliging.

ISO 9001

Jouw netwerk is tegenwoordig het hart van je bedrijf of organisatie. Logisch dus dat je hoge eisen stelt aan een netwerkpartner. Dat processen op orde zijn bijvoorbeeld. Dat we wet- en regelgeving naleven. En dat we onszelf continu verbeteren en scherp zicht hebben op de risico’s die we lopen. Op die professionaliteit kun je bij Wentzo rekenen. Onze ISO 9001 certificering is jouw garantie dat we systematisch kwaliteitsmanagement toepassen. We voldoen daarmee aan de hoogste internationale standaard op dit gebied.

Twee Wentzo collega's staan bij een patchkast. Een collega kijkt lachend in de camera terwijl de ander een laptop in zijn hand houdt en naar de patchkast kijkt.

Optimale connectiviteit, top level informatiebeveiliging

Gaan we aan de slag met jouw netwerk? Dan krijgen we ook toegang tot data die je veilig binnen de (digitale) muren van jouw organisatie wilt houden. Gegevens van medewerkers, klanten, patiënten of leerlingen bijvoorbeeld. Die verantwoordelijkheid nemen we uiterst serieus. Het is de reden waarom ‘security by design’ het uitgangspunt is in alles wat we doen. Ook scannen we dagelijks netwerken en achterliggende datacentra op kwetsbaarheden en afwijkingen ten opzichte van normeringen, zoals de AVG en GDPR. Zo combineren we optimale connectiviteit met top level informatiebeveiliging.

ISO 27001

Ook in onze eigen organisatie nemen we tal van maatregelen om jouw data te beschermen. Zo hebben alleen medewerkers die betrokken zijn bij de aanleg of het beheer van jouw netwerk toegang tot jouw data en werken we met fysieke beveiligingszones. Al onze processen zijn getoetst op informatieveiligheid en we werken met een Information Security Management System (ISMS). We voldoen daarmee aan de ISO 27001, de wereldwijde standaard op het gebied van informatiebeveiliging.

ISO 27001 Keurmerk Wentzo

Extra zekerheid dat je veilig zit bij Wentzo

Datacenter Wentzo

Vanuit de strenge security eisen die wij stellen aan onze samenwerkingspartners, hebben we ook bij het selecteren van het datacenter gekeken naar relevante keurmerken. In onze datacenter omgeving monitoren en optimaliseren we namelijk alle omgevingen van onze klanten én onze eigen netwerkomgeving. We hebben gekozen voor een datacenter met diverse certificeringen, waarvan vijf ISO certificeringen, inclusief ISO 27001. Benieuwd? Onze collega Lars Boerdijk geeft je een inkijkje.

Wentzo collega loop in het datacenter

Video niet beschikbaar

Accepteer de cookies om de video’s op onze site te kunnen bekijken.

Continu werken aan informatieveiligheid

Cybercriminelen zitten niet stil. En wij dus ook niet. Bij Wentzo toetsen we periodiek onze procedures op het gebied van informatiebeveiliging. Dat geldt ook voor de maatregelen die we nemen om de gevolgen van een incident te beperken. Zo werken we continu aan de veiligheid van jouw belangrijke data en gevoelige persoonsgegevens.