ISO 27001 en NEN 7510

Jouw data in veilige handen

Een laptop staat in een patchkast met daarop een dashboard zichtbaar. Naast de laptop ligt een kabel.
Lars Boerdijk Wentzo

Lars Boerdijk

Netwerk Specialist & Security Manager
Wentzo slogan connect to make a difference

Garantie op zorgvuldige verwerking

Wentzo is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Het garandeert je dat we belangrijke data en gevoelige persoonsgegevens zorgvuldig verwerken. Zodat jouw organisatie voldoet aan alle wettelijke eisen op het gebied van informatiebeveiliging.

Optimale connectiviteit, top level informatiebeveiliging

Gaan we aan de slag met jouw netwerk? Dan krijgen we ook toegang tot data die je veilig binnen de (digitale) muren van jouw organisatie wilt houden. Gegevens van medewerkers, klanten, patiënten of leerlingen bijvoorbeeld. Die verantwoordelijkheid nemen we uiterst serieus. Het is de reden waarom ‘security by design’ het uitgangspunt is in alles wat we doen. Ook scannen we dagelijks netwerken en achterliggende datacentra op kwetsbaarheden en afwijkingen ten opzichte van normeringen, zoals de AVG en GDPR. Zo combineren we optimale connectiviteit met top level informatiebeveiliging.

Twee Wentzo collega's staan bij een patchkast. Een collega kijkt lachend in de camera terwijl de ander een laptop in zijn hand houdt en naar de patchkast kijkt.

ISO 27001

Ook in onze eigen organisatie nemen we tal van maatregelen om jouw data te beschermen. Zo hebben alleen medewerkers die betrokken zijn bij de aanleg of het beheer van jouw netwerk toegang tot jouw data en werken we met fysieke beveiligingszones. Al onze processen zijn getoetst op informatieveiligheid en we werken met een Information Security Management System (ISMS). We voldoen daarmee aan de ISO 27001, de wereldwijde standaard op het gebied van informatiebeveiliging.

ISO 27001 Keurmerk Wentzo

Extra zekerheid dat je veilig zit bij Wentzo

NEN 7510

Wentzo beheert tientallen netwerken van zorginstellingen. Speciaal voor deze organisaties zijn we ook NEN 7510 gecertificeerd. De NEN 7510 gaat specifiek over beveiliging van medische gegevens en persoonlijke gezondheidsinformatie en vult de ISO 27001 aan. Met extra, zorgspecifieke beheersmaatregelen borgen we dat die gevoelige gegevens van cliënten en patiënten veilig zijn. Hiermee voldoe je als zorgorganisatie aan de wettelijke eisen wanneer we samenwerken aan jouw netwerk.

NEN 7510 Keurmerk informatiebeveiliging in de zorg

Datacenter Wentzo

Vanuit de strenge security eisen die wij stellen aan onze samenwerkingspartners, hebben we ook bij het selecteren van het datacenter gekeken naar relevante keurmerken. In onze datacenter omgeving monitoren en optimaliseren we namelijk alle omgevingen van onze klanten én onze eigen netwerkomgeving. We hebben gekozen voor een datacenter met diverse certificeringen, waarvan vijf ISO certificeringen, inclusief ISO 27001. Benieuwd? Onze collega Lars Boerdijk geeft je een inkijkje.

Wentzo collega loop in het datacenter

Video niet beschikbaar

Accepteer de cookies om de video’s op onze site te kunnen bekijken.

Continu werken aan informatieveiligheid

Cybercriminelen zitten niet stil. En wij dus ook niet. Bij Wentzo toetsen we periodiek onze procedures op het gebied van informatiebeveiliging. Dat geldt ook voor de maatregelen die we nemen om de gevolgen van een incident te beperken. Zo werken we continu aan de veiligheid van jouw belangrijke data en gevoelige persoonsgegevens.

Lars Boerdijk Wentzo

Lars Boerdijk

Netwerk Specialist & Security Manager

Neem contact met mij op

Hidden