Wentzo koppelt WiFi met Google for Education voor Stichting PlatOO

Nieuws
Gepubliceerd op 15-05-2017

De digitalisering van het onderwijs biedt veel voordelen voor leerkrachten en leerlingen, maar vraagt veel van de ICT netwerkinfrastructuur. Dat ondervinden de scholen die zijn aangesloten bij Stichting PlatOO. Scholen binnen deze stichting werken volledig met de online educatie tool Google for Education. Wentzo Wireless voorziet de komende maanden vijftien basisscholen van een stabiel WiFi netwerk om alle online functionaliteiten optimaal te benutten.

Stichting PlatOO wenste een uniforme en centrale draadloze netwerk architectuur voor alle aangesloten basisscholen. De scholen hadden reeds een eigen infrastructuur, maar deze verschilde per locatie van opzet en kwaliteit. Dat moest anders. Als een van de eerste Nederlandse onderwijsinstellingen werkt de stichting volledig in de cloud met Google for Education. Bij volledig digitaal onderwijs hoort een solide WiFi netwerk waarmee docenten en leerlingen op alle locaties zorgeloos gebruikmaken van alle cloudapplicaties en Google onderwijsfaciliteiten.

Google for Education

Docenten en leerlingen van PlatOO werken met Chromebooks binnen Google Classroom met Google Documents en andere cloud software. Wentzo’s Business Developer Bert Enserink: “In Nederland zien we steeds meer onderwijsinstellingen overgaan op Google for Education. Dit vereist een netwerk dat altijd beschikbaar is en alle gebruikers voorziet van de juiste snelheid. Onze HPE / Aruba architectuur sluit naadloos aan op de behoefte van alle gebruikers”.

Onze oplossing

Met Stichting PlatOO is afgesproken om alle achttien locaties (waarvan vijftien basisscholen) binnen twee maanden uit te rollen. Excellente WiFi voor elke school vraagt om een grondige aanpak en daarom moet Wentzo de ICT infrastructuur volledig opnieuw inrichten. Vanaf de internetlijn tot aan de WiFI infrastructuur zijn wij verantwoordelijk: routerering, switching en WLAN worden voor Wentzo op basis van HPE / Aruba apparatuur invulling gegeven. Daarbij is gemak het uitgangspunt: Docerend personeel heeft direct verbinding wanneer ze een willekeurige onderwijslocatie bezoeken.

Maatoplossing voor elke school

Raymond van Wetten, verantwoordelijk voor ICT oplossingen bij Stichting PlatOO, legt uit waarom zij voor Wentzo kozen: “We hebben Wentzo naast twee andere partijen uitgenodigd. Naast kennis van zaken bleek Wentzo de partij die het meest meedacht in het maken van de juiste keuzes voor al onze scholen. Onze 15 scholen zitten allemaal in een andere situatie en dat vraagt een plan op maat bij elke school. Gedurende het hele traject is geregeld contact en wordt er steeds meegedacht. Dat gebeurt op alle gebieden en met verschillende mensen. We zitten nu midden in ons traject en het ziet er allemaal heel positief uit.”

Over Stichting PlatOO

Stichting PlatOO biedt openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs in de provincie Noord-Brabant. Vijftien bassischolen zijn aangesloten bij de stichting die streeft naar kwaliteitsonderwijs dat uitgaat van verschillen tussen leerlingen in herkomst, belangstelling en mogelijkheden. Stichting PlatOO stimuleert zelfstandig en taakgericht werken, waarbij zij de creatieve, sociale, emotionele en lichamelijke ontwikkeling van kinderen centraal stellen.

Meer informatie over Stichting PlatOO via deze link
Meer informatie over Google for Education via deze link

Gemeente Leiden publicroam
Nieuws

Gemeente Leiden stapt over naar publicroam

Dit artikel is op vrijdag 22 september 2023 als persbericht gepubliceerd door de gemeente Leiden. Wentzo verzorgt al enige jaren […]
Reino En Martijn Wentzel Buiten Een Drieluik Van Toewijding
Nieuws

Een drieluik van toewijding

Dit artikel is geschreven door ITchannelPro.  De Nederlandse netwerkspecialist Wentzo pakt de dingen net iets anders aan dan de meeste […]
SIVON Kiest Wentzo Als Network As A Service Partner, foto van het tekenmoment.
Nieuws

SIVON kiest Wentzo als Network as a Service partner

SIVON, de ICT coöperatie van schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs, heeft Wentzo geselecteerd als Network as a Service […]
Nieuws

In herinnering: Bas de Boer

“Een gewaardeerde collega en vooral een mooi mens is niet meer. We gaan hem enorm missen!” Verdrietig, maar met hele […]