Vijfsterren WiFi voor TerSpegelt

Nieuws
Gepubliceerd op 19-08-2016
Wentzo slogan connect to make a difference

Begin 2016 rolde Wentzo Wireless een high density netwerk uit bij vijfsterren recreatiepark TerSpegelt. Bovendien verzorgt Wentzo proactieve monitoring van het netwerk. Zo maken alle gasten zowel indoor als outdoor overal op het terrein gebruik van vijfsterren WiFi.

TerSpegelt in Eersel is een vooruitstrevend recreatiepark en biedt onbezorgde vakanties voor jong en oud. Net zoals voorgaande jaren is het park door de ADAC en ANWB verkozen tot ‘Best Erkende Camping’. In 2015 riep de ANWB het park zelfs uit tot de beste tienercamping van Europa! Bij een vijfsterren recreatiepark hoort natuurlijk excellente WiFi. Om dit te garanderen merkte TerSpegelt al enige tijd dat een capaciteitsuitbreiding hard nodig was. Een instabiel WLAN en de toename van het aantal gasten met mobiele devices waren hier redenen voor. Zij zochten een ‘WiFi only partij’ met kennis van zaken; de keuze voor Wentzo was hiermee snel gemaakt.

Altijd en overal

Ter voorbereiding op de uitrol van het WLAN voerde Wentzo uitgebreide Site Survey metingen uit. Eén van de eisen van TerSpegelt is dat alle devices op elke locatie perfect verbinden. We voerden een capaciteitscalculatie en een performance test uit met als eindresultaat een High Level en Low Level netwerkdesign. Na het bepalen van de mastlocaties deelde Wentzo het park vervolgens op in verschillende zones om de kwaliteit per zone te waarborgen. Naast het WiFi heeft Wentzo ook het achterliggende netwerk (LAN, Firewall, DHCP, radius e.d.) gerealiseerd en in beheer.

Extra uitdaging

Deze zomer is het recreatiepark voor 100% bezet en al deze gasten testen ons netwerk tot het uiterste. Door middel van uitgebreide rapportages en actieve monitoring krijgen wij gedetailleerd inzicht in het netwerkverkeer. Met de lancering van de nieuwste Pokemon rage, zien wij een sterke toename van roamende (layer 3) mobiele clients die zich in hoge snelheid tussen de verschillende access points verplaatsen. Door vroegtijdig op deze trend in te spelen, kan Wentzo de kwaliteit blijven garanderen.

Video: vakantie op recreatiepark TerSpegelt

Succesvolle samenwerking

Parkmanager bij het recreatiepark Michel Huigevoort benoemt het belang van een goed functionerend netwerk. ,,Onze 4.000 gasten kunnen niet meer zonder internet, maar wie eigenlijk wel? Voor onze gasten is het belangrijk dat ‘het werkt’. Samen hebben we dat goed voor elkaar. Kennis van zaken, snel en adequaat reageren, doen wat je belooft en kwaliteit bieden. Allemaal ingrediënten voor een succesvolle samenwerking met Wentzo.”

Toekomstbestendig

Samen met TerSpegelt monitoren wij continu de prestaties van het WLAN, zowel on site als remote. Het belang hiervan heeft zich al bewezen. Periodiek evalueren we het gebruik en helpen we het recreatiepark bij het maken van keuzes om de ontwikkelingen in de markt voor te blijven. TerSpegelt blijft op deze manier voorbereid op veranderend WiFi gebruik. Zo hebben alle gasten ook in de toekomst een onbezorgde vakantie, mede mogelijk gemaakt door vijfsterren WiFi van Wentzo.

Meer informatie over recreatiepark TerSpegelt? Klik hier!

Een Wentzo collega staat met iemand van Het Concertgebouw in de Grote Zaal en laat de resultaten van de Site Survey op zijn laptop zien
Nieuws

Zo voeren wij een Site Survey uit

Met een Site Survey kijken we vooraf waar we de access points moeten plaatsen. In deze video legt collega Robert […]
Overname Juniper Networks door HPE
Nieuws

Overname Juniper Networks door Hewlett Packard Enterprise

Gisteren maakte Hewlett Packard Enterprise (HPE) officieel bekend Juniper Networks overgenomen te hebben. Voor het overnemen van de netwerkfabrikant betaalde […]
Twee Wentzo collega's kijken lachend in de camera terwijl een collega een badge laat zien
Nieuws

Wentzo Connect ’23 een groot succes!

De tweede editie Wentzo Connect was wederom een groot succes! Tijdens ons relatie event, dat plaatsvond op donderdag 12 oktober, […]
Wentzo collega Mathieu Haak neemt de Huawei MSP award for innovation green and energy-saving in ontvangst
Nieuws

Internationale duurzaamheid- en innovatie award voor Wentzo

Tijdens het Huawei Network Summit 2023 heeft Wentzo de ‘MSP Award for Innovation: Green and Energy-saving’ ontvangen! Daarnaast mochten we […]