Levertijden en prijswijzigingen

Nieuws
Gepubliceerd op 30-08-2022
Wentzo slogan connect to make a difference

Wat hebben je nieuwe zithoek, je pas bestelde elektrische bolide en het nieuwe netwerk voor je organisatie gemeen? Inderdaad: alle laten langer op zich wachten dan je gewend bent. En dat is vervelend, maar je kunt hier op anticiperen.

Het zal niemand ontgaan zijn: door allerlei wereldwijd spelende problemen, ervaren fabrikanten grote uitdagingen in de levering van uiteenlopende producten. Het meest bekende voorbeeld is wellicht de auto-industrie, maar ook IT producenten worden geconfronteerd met grote uitdagingen. Niet alleen het chiptekort speelt hen parten, maar ook andere gevolgen van de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne houden hen ’s nachts wakker. Als afnemer merk je in de regel twee vervelende gevolgen: levertijden zijn vaak onduidelijk, maar nemen fors toe en ook de tarieven van de meeste producten vallen hoger uit. In de wereld van networking is dit helaas niet anders.

Weerslag voor Wentzo

En daarmee heeft deze situatie ook voor onze organisatie zijn weerslag. Zo moeten we er rekening mee houden dat fabrikanten – soms plotsklaps – hun tarieven verhogen of dat de levering van bepaalde componenten toch langer op zich laat wachten dan voorzien. En in dat laatste geval raakt dit ook direct onze projectplanning, bijvoorbeeld omdat die ontbrekende, maar essentiële coreswitch voor dat ene project nog niet ontvangen is. Je kunt je voorstellen dat het onze projectmanagers niet makkelijker wordt gemaakt!

Anticiperen

Nu speelt deze situatie natuurlijk al langer dan vandaag. En om de gevolgen voor onze afnemers zoveel als mogelijk te beperken, anticiperen we voortdurend op de ontwikkelingen. Zo houden we onze voorraden zoveel als mogelijk op peil of informeren we onze afnemers over interessante alternatieven. Zo leveren sommige fabrikanten nu (licht) aangepaste producten met een korte levertijd. Denk bijvoorbeeld aan accesspoints zonder BLE chip of een switch met een andere voeding die minimaal hogere geluidswaardes kent. Daarnaast voeren we tijdig het gesprek met onze klanten die voornemens zijn om (het) netwerk(onderdelen) te vervangen. Door vroegtijdig de mogelijkheden te verkennen, kunnen we hen tegen passende tarieven en binnen de beoogde planning van dienst zijn.

Continuïteit borgen? Ga in overleg!

Ben jij benieuwd wat we voor jouw specifieke situatie kunnen betekenen? En hoe we de continuïteit van het primaire proces borgen zonder concessies te doen aan de kwaliteit? Leg dan contact met één van onze adviseurs!

Carmelcollege medewerkers staan samen met Wentzo en HPE Aruba Networking collega's geposeerd voor de ingang van een onderwijslocatie.
Nieuws

Carmelcollege kiest voor Wentzo als NaaS partner

Stichting Carmelcollege, één van de grootste voortgezet onderwijsbesturen van Nederland, heeft Wentzo geselecteerd als Network as a Service partner. Wentzo […]
IBP FO Scanner wordt uitgevoerd door een Wentzo specialist in een patchkast.
Nieuws

Primeur: scannen of je voldoet aan normenkader IBP FO

Wentzo introduceert als eerste in Nederland een scanner die controleert in welke mate een schoolnetwerk afwijkingen vertoont van het Normenkader […]
Nieuws

Opnieuw al onze netwerk leveranciers leaders in Gartner Magic Quadrant

Onderzoeksbureau Gartner publiceerde onlangs haar jaarlijkse Magic Quadrants. Op basis van uitgebreid marktonderzoek worden hierin technologische markttrends beschreven en netwerkleveranciers […]
Een Wentzo collega staat met iemand van Het Concertgebouw in de Grote Zaal en laat de resultaten van de Site Survey op zijn laptop zien
Nieuws

Zo voeren wij een Site Survey uit

Met een Site Survey kijken we vooraf waar we de access points moeten plaatsen. In deze video legt collega Robert […]